Geweze adlı üyeden alıntı
Yamaha Ybr 125 ESD Çözülemeyen Problem (Yardım-Fikir) isimli bir konu açtım. Konu içeriği aşağıdaki gibi. Fikri olan konuma gelip yazarsa çok sevinirim..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Merhabalar.
Sorunumu çözmek için 2 aydır yapmadığım şey, gitmediğim usta kalmadı, umarım buradan çözüm bulabilirim.
2 ay önce 23.000 Km'de 2011 model Yamaha Ybr 125 ESD satın aldım ve kazıklandım.
Aldığım günden beri motor 1,2 ve 3. viteslerde gayet sağlıklı, devirli güzel. Ancak 4. vitese atınca ve 5. viteste;
=> Güç kaybı,
=> Gaz yememe,
=> Tutulma gibi problemler baş gösteriyor.
Aynı hızda sabit gidemiyor, ya devir kaybediyor ya da (devri geri alsın diye gaz verince) daha üst devirlere çıkıyor.
Yaşattığı his tam olarak sanki biri arkadan tutuyor/bırakıyor, tutuyor/bırakıyor.
Bu sorun rüzgarlı havalarda çok daha belirgin oluyor, 70 Km hızı geçemiyorum..
Neler yaptık?
1-Sorunun yakıt/hava karışımından olduğunu düşündük!
=> TSP, Throttle Position Sensor, Sensıtometre, Kelebek Konum Ayarlayıcısı, KKA isimleri ile bilinen 18D-H5885-00 parça numaralı şeyi yeniden programladık.
Olmadı.. Karbüratörü açtık, kontrol ettik. çözemedik. Ustalar Karbüratörün daha önce çok kurcalandığını söyledi, "değiştirmeli" dediler.
Rica/minnet sağlıklı bir YBR 125 ESD'nin karbüratörü ile motoru test ettik, sağlıklı çalışınca;
=> 51PE490100 Parça numaralı orjinal (yeni TSP'de üzerinde) sipariş ettik! İşçilik dahil 799,36 TL ödedim.
Motoru aldım, teste çıktım şahane!
Ertesi gün aynı sorun baş gösterdi... (Sinir krizleri)
2-Sorunun silindirin yıpranmış olacağından, yakıtı kaçırmasından ve/veya contasından kaynaklandığını düşündük;
Silindir söküldü, usta benzin ile sızdırmazlığını kontrol etti, sorun görünmedi. Contayı değiştirdi ve "turbo" denilen zımbırtıyı temizledi.
Motoru aldım, teste çıktım şahane!
Ertesi gün aynı sorun baş gösterdi... (Cinnet)
Ben sorunun hava ile ilgili olduğunu düşünüyorum ama derdimi anlatamıyorum!
Her ustaya gidiyorum, bir iki ayar yapıp veriyorlar, sorun geçici çözülüyor, ertesi gün yine aynı sorun!
Yukarıdaki işleri bir de YAMAHA yetkili servisinde yaptırdım!
Fikri, önerisi olan var mı? Nasıl çözeriz bu işi? Çok canım sıkılıyor..