Arkadaşlar merhaba;Geçenlerde ufak bir kaza atlatmıştım,gidon ve ön fren diski yamulmuştu.Bugün ikisinide değiştirdim,ama gidon çok hafif yamuk gibi frende eskisi kadar tutmuyor gibi.Yarın tekrar gidicem ama bi size sorayım dedim sorun ne olabilir?
Öncelikle geçmiş olsun.
Gidonun bağlandığı yer de yamulmuş ise gidonda hafif yamukluk hissedilir, o şekilde kullanıp alıştıktan sonra 0km ybr ye binseniz bu sefer onun gidonu size garip gelecektir.
Fren diski ve balatalar birbirine alışan parçalardır, ikisinden biri veya ikisi birden değiştiğinde fren performansı bir süre azalır. Bir kaç kullanımdan sonra alışacak ve eski haline dönecektir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------
Resimde gözüken parça egzoz subabı kapağıdır. Bu kapak alüminyumdur çok fazla sıkılması motor ısınıp soğudukça kapağın sıkışmasına, yalama olmasına ve tekrar açılmasının zorlaşmasına sebep olur. Kapağın iç kısmını çevreleyen bir conta yağ kaçaklarını engeller. Kapağı fazla sıkmayın, açıp conta var mı sağlam durumda mı diye kontrol edin. (Kapak motor soğukken açılmalıdır)
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------
Eğrilik dediğin gibi sadece gidon boğazında ise dinamik kuvvetlerin etkisi şu şekilde olur;
Motor sağa ve sola virajda aynı tepkiyi vermez.
Ön fren yaparken teker kilitlenmez ise motor sağa kıvrılmak ister, seni ilk önce sağ ayağını yere koymaya iter.
Frenleme esnasında ön teker kilitlenirse ön teker sağa kayar, motorun ağırlığı sola biner.
(bahsettiğim şeyler yamukluğun derecesine göre değişir, çok az bir yamukluk ise fark edilmez bile)
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------
Hiç gerek yok, filtre dediğimiz şey süzgeç, bildiğimiz çay süzgeci. Üzerinde en fazla 2-3 parça metal artığı vardır, onlar da ordan çıkamaz, süzgeci tıkamaz, hiçbir zararı olmaz. Debriyaj balatası değişene kadar kapağı açmanız gerekli değil
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------
Hocam Ostimde Petrol Ofisinde var, direkt olarak pompası var üzerinde gazyağı yazıyor. Hatta bulunca sevinçten fotoğrafını çektim
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:43 ----------
Dediğiniz yerlerde zor, bir kere yolunuz düşerse veya gezmeye çıktığınızda 1.5 litrelik şişeye alırsanız çok uzun süre idare eder
Merhabalar bende bu gidişle bir ybr sahibi olacak gibiyim ama kararsız kaldım.Şuan mondial 125 mh drift mevcut bunu satıp bir tane 125 esd alıcam gibi ama aklımda cbf 150 de var hangisini alsam bilemedim genelde uzun yolda kullanıcam.Hangisini tercih etsem acaba?
6 gün önce 2013 YBR 125 ESD aldım çok memmunum, mondial 100cc cup dan sonra çok iyi geldi tavsiye ederim
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
Arkadaşlar gündüz farkedilmek için uzun farı açık tursam karşı tarafın gözünü alırmı. Zenon far takılı
125 esd tek sevmediğim yani yenilerde far sürekli açık kalıyor ona bir modifikasyon çekemezmiyiz sürekli yanmaktan far kısa sürede patlamaya meyilli oluyor böylece
Benim YBR nin orjinal lastikleri satılık. Bayiden motoru teslim alıp direk lastikçiye gittim. sadece 5 Km yol yapıldı. Çiftini sadece 60TL ye vericem. İzmir içi elden teslim edilir. Bilmeyen için yazayım CST marka. ön 2.75/18 arka 90/90-18. özelden mesaj atarsanız konuşuruz.
Ybr nin Son sayfasına gitmek için alttaki linki kısayol olarak kullanabilirsiniz.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...igi-99999.html
İyi akşamlar arkadaşlar.
İş nedeniyle pek giremiyorum siteye, bende iki haftadır Ankara dayım, iş yerimiz ostimde Ankara daki arkadaşlarla tanışmak vakit geçirmek isterim, motorum Sinop ta, hafta sonları kullanmak için getirmek istiyorum, fakat kapalı garajım yok, hırsızlık sıkıntısı olmazsa getireceğim inşallah.
Acil nakit ihtiyacından dolayı GÜNCEL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...79679145/detay
yamaha garanti kapsaminda motorunda parca, vs. degistirebilen var mi?
yamaha her ne kadar kaliteli bir marka olsa da
yamaha garantisinin hikaye oldugu yonunde,
arkasinda duzgun bir sirket ve duzgun servisler olmadigi konusunda
bir cok kisi bircok sey soyluyor…
sizin garanti konusunda olumlu-olumsuz deneyiminiz nasil?
antalya nebioğulları servisi tam bir felaket. bakımlarımı 2.bakımdan itibaren kendim yapmaya başladım.
Arkadaşlar motorumu 2005ybr sattım.İlk sahibiydim. Şimdi Ankaradayım ne alayım diye düşünüyorum.Gümüş gri yuvarlak farlı avrupa ybrler gelsede alsak.
Hayırlı olsun, umarım sezon açılırken bende böyle temiz bir ybr bulabilirim kendime
Arkadaşlar aynalardan memnun değilim arkamı tam göremiyorum,özellikle sağ aynada bir sıkıntı var farklı ayna takıp deneyen varmı?
iyi günler bu sabah 2013 model ybr alacağım inşallah. iki sorum olacak birincisi 2013 model 12.000km deki motor için 3.750 fiyatta anlıştık sizce fiyatı nasıl. ikincisi ilk defa temiz motor alıyorum(İnşallah). alırken tam olarak ne yapmam gerekiyor(servise mi götüreceğim veya motordan anlayan bi ustaya mı. harcı borcu vs.
)
ayni sorun bende de var.
aynalara baktigimda kollarimi goruyorum.
ayna yukselten, aynalari uzatan var mi?
nasil yaptiniz?
tesekkurler
Şu an bu konu içerisinde 44 kullanıcı var. (0 üye ve 44 misafir)