Ybr me son 2 gün
Ybr me son 2 gün
Arkadaşlar şaşe yamulacak bir kazada şasedeki boyalar atmazmı ? Neyse motoru 1 ay önce 3.600 e almıştım 2012 model anasını satım çivisi çıkmış dünyanın bide pilot street taktırdım 10 gün önce ama eski lastikler duruyo bakalım ne olcak
Cevap verenlere teşekürler
Mirkuza kardesim,
hukukcu degilim ancak sana sunlari tavsiye edebilirim;
usenmezsen ve biraz da paraya kiyabilirsen,
bir noter vekili bul.
adami al yetkili-servis, bayiye git.
motorla ilgili resmi rapor/tutanak tuttur.
motordaki olumsuzluklari ve bunlarin servis gorsuunce yaklaisk ne zamn oldugu konularini acik acik tutanaga yazdir.
sonra bu tutanakla senden once sahip ile ilgili “ayipli mal satma” iddiasi ile mahkemeye basvur.
senin satin aldigin tarihte km.nin 2400 olduguna dair herhangi bir belge var mi elinde?
eger en son servis 7000 de yapildi ve servis tarihi de senin satin alma tarihinden once ise vesenin elinde 2400 km ye ait bir belge varsa burdan tutturabilirsin.
ancak kolay gelsin, Allah sabir versin demem lazim…
selamlarimla
SEnin şaseni yamultan ön takım kazadan sonra orjinaliyle değiştirilmiş (ön amartisörler-ön jant - panel - ön jant....) o yüzden şase yamuk ön takım değiştiğinden yamuk değil. şasede eğilmeyle boya atmaz, motorlarda yumuşak ince boya kullanılıyor. araba gibi sert ve kalın değil.
Kısaca adam ön takımı komple dağıtmış ön takım orjinaliyle değiştirilmiş. fakat şasedeki yamukluğu yaptırmamışlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:29 ----------
2009 yılında yazdığım bu yazıyı gördüm ve halen 1.000 km bir servislerde yağ değiştirip dünya kaynaklarını yersiz tüketenler için öne cıkarmak istedim. bana soracak olursanız 5.000 km veya senede 1 defa.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
Geçmiş olsun. Ne yazık ki 2.el piyasasının çivisi çıktı. En makul ve sağlam olacak şekilde tamir ettirip,binmeye bakın. Başka bir şey aklıma gelmiyor. Ya da mevcut durum içinize sinmiyorsa motosikletin durumunu dürüstçe belirterek satın.
Kesinlikle haklısınız. Diğer commuter sahipleri,1500-2000'de değiştirirken bizim değişim sınırımız en az 4000-4500 km olmalı. Adı lazım değil yağ yakan bir commuter kullanıcıları kaç km'de değiştiğimi öğrenince sinirleniyorlar,sen yakında motoru kitlersin diyorlar
2011 ybr ile 250.000 km yol yaptım ve her 3000 km'de yağ değişimi yaptım bazen 4000 bazen de 5000.
arkadaşlar motoru aldıgım adama iade etmeye niyetliyim eğer iade edemezsem sizce motoru ne kadara satabilirim ? (ben satarken kimseyi kandıramam yalan söyleyemem de o nedenle iade etmem mantıklı geliyor)
Ayrıca şunuda belirteyim motordaki çekmeyi farketmeyen ustalar bile var.elleri bırakmayınca hiç hisettirmiyor.2012 model ben 3.600 e aldım sizce ne kadar eder ?
Arkadaslar kütahyadayım ve malum havalar artik bozacak ybr ye niyetlendim sali günü alacagim ins kis geliyor sizce almalimiyim ?
kardeşim en mantıklısı geri iade ver yanında 2-3 kişi ile git güzelce konuş baktın çok yanaşmıyor dolaylı dolandırıcılık şuçundan savcılığa vereceğini söyle zaten kanunen km düşürmek suçtur baktın çok zorlanıyorsun tehdit et al paranı yani saşi yamuksa o adamında yamulması lazım benim gözümde şimdiden geçmiş olsun ayrıca çok kafana takma fani şeyler hallolur yani motorunuda o vaziyette 3000-3250 civarı rahat satarsın sıkma canını
Hocam sıfır motor almamışsın. 2. el motoru alırken ayıplarınıda kabul etmişsin sayılıyor. Aranızda herhangi bir sözleşme yoksa (kağıt üzerinde) senin kanun önünde hiç bir hak talep edebileceğini sanmıyorum. Fakat gidip aldığın adamla durumu görüşmelisin.
Sorun çatalda ise orjinali ile değiştir. Al 40 TL http://www.motorsikletparcalari.net/...l#.VA1aBhabhbo
Sorun şasede ise git o torna ustasını bul serviscileri aradan çıkar.
bence sorun çataldadır.
beyler ybr 125 esd'nin orjinal hava filtresi fiyatlarını bilen var mı ?
yan sanayı 10-15 lira, yan sanayi takıp deneyen var mı ? yakıt performans falan etkileniyor mu yan sanayi hava filtresinde ?
merhaba arkadaşlar yarın öğle nasipse motoru almaya gideceğim motoru annemin üstüne yaptırıcam sigorta az çıkar die tavsiyeleriniz varmı motoru bayiden almadan kontroller vs ? olurda millet denemiştir oturmuştur vs sağına soluna bakarım tabi ama extra nelere dikkat etmem gerekir teşekkürler
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
Arkadaslar 9 taksit 4890 tl cekimi oglen gittim yaptim 3 te hazir olur eger aku biraz daha dinlensin derseniz 5 te hazir dediler tamam 5 olsun dedim koruma demiride takin dedim almaya gidicem fakat turkce kullanim klavuzunu yarin verebiliriz dediler onaylatmasimi ne gerekiyormus anlamadim tamam dedim ha birde yag degisimine 300 km de gelmene gerek yok dediler 500 1000 arasi gelsen olur dediler ne is 300 de degismesi gerekmiyormu yagin yardimci olursaniz sevinirim artik 5 te ybr sahibiyim kullanmayi bilmiyorum biz gosteririz dediler..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------
Sagolun arkadaslar baya ilgi gosterdiniz kimse kale alıp cevap bile vermemis ..
[QUOTE=fatihebeler;3438755]Arkadaslar 9 taksit 4890 tl cekimi oglen gittim yaptim 3 te hazir olur eger aku biraz daha dinlensin derseniz 5 te hazir dediler tamam 5 olsun dedim koruma demiride takin dedim almaya gidicem fakat turkce kullanim klavuzunu yarin verebiliriz dediler onaylatmasimi ne gerekiyormus anlamadim tamam dedim ha birde yag degisimine 300 km de gelmene gerek yok dediler 500 1000 arasi gelsen olur dediler ne is 300 de degismesi gerekmiyormu yagin yardimci olursaniz sevinirim artik 5 te ybr sahibiyim kullanmayi bilmiyorum biz gosteririz dediler..[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------
öncelikle yeni motorunuz hayırlı olsun öncelikle tekrar konu açmamanız için size rodajı anlatayım 0-150 km arası 5000 deviri geçmeyiniz 150-500 km arası 6000 deviri geçmeyiniz 500-1000 km arası 7,500 deviri geçmeyiniz 1000 km sonrası rahatça kullanabilirsiniz motosikletinizi bakım konusunda ise ilk bakımı motorunuz 900-1000 km de götürebilirsiniz 300 km diye bişi yok yani.
Tesekkürler açıklama için kitapçığını cevap gelmeyince baya araştırıp sonunda buldum netten motora binmeden aynısı yaziyor ben sadece aktif degil hic burası ondan yakındım yanlıs anlasılmasın simdide kask arıyorum yine bunuda belirttim 1 sayfa önce onada gelmedi cevap açık kask alma dediler ona niyetlenmiştim şimdi tamamen kararsızım
motorunuz hayırlı olsun, mutlaka eğitim alın.
burası yeterince aktif, inanın daha aktifi yok. sadece biraz sabırlı olun cevap alabilmek için, siz hemen şikayete başlıyorsunuz..
açık kask alma diyen bendim. full face denen kapalı kask alın. en güvenlisi onlar. marka/model seçimi sizin zevkiniz ve bütçeniz ile ilgili. git şunu al diyemem. sadece şunu söyleyebilirim gidip de 50-100 liralık kask almayın olası bir kaza durumunda işe yaramaz. kafanız sizin için ne kadar değerli ise o kadar değerli bir kask alın.
Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250
Selamlar, ehliyetti eğitimdi derken eşime 2012 model 20.000km de bir ybr aldık. 2-3 ay oldu işe gidip geliyor 1-2 defa 2 motur şehir dışı bile yaptık. Şimdilik motorun herşeyinden memnunuz. Az benzin yakması, yedek parçaların, lastiklerin ucuzluğu, kıvrak olması, hafif olması harika.
Malum havalar soğumaya başladı, orijinal siperlik neredeyse hiç işe yaramıyor, en azından karın/göğüs bölgesine rüzgar gelmesini engelleyecek bir cam/siperlik arıyoruz. Piyasada bol bol var ama sormadan almayalım diye düşündüm. Önceden alıpta memnun olan, bağlantıları sağlam, camın açısı sayesinde rüzgarı güzel savuran fazla pahalı olmayan bir cam için önerileriniz var mı?
teşekkürler...
motorunuz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın eskilerin hepsi birleşip facebookta guruplar kurduğundan dolayı burada pek kimse yok gibi benbile girmeyeli 1000 küsür sayfa olmuş .şans eseri girdim bu gün.ben yan sanayi hava filtresi kullanıyorum 7,5 tl.yağ olarak castrol power 1 10W 40 kullanıyorum yamalub yeni motorda vites geçişlerinde ve kavramada sorun çıkartıyor yada hernehalt yağ kullanıyorsa servisler yamalub diye yutturuyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------
camı ben kendim yapmıştım fakat yaptığım kazada kırıldı yenisini yapmam gerekiyor malum kış geliyor yaz olduğundan sıkıntı yaratmadı ama şimdilerde rüzgar ısırıyor araştırırsanız motorunuza göre cam yapan yerler mevcut .kalıpları ellerinde olduğundan kısa sürede üretebiliyorlar.
merak ederseniz facede şenol tetik olarak beni bulabilirsiniz.
Şu an bu konu içerisinde 50 kullanıcı var. (0 üye ve 50 misafir)