Tüm YBR kullananlara selam olsun ilk vitesli motosiklet icin bende uzun sure YBR mi cbf mi almaliyim diye arastirmaktan bikmisken bi anda hic hesapta yokken bajaj discover 125 St aldim Rabbim hepimize motosikletlerimizi kazasiz belasiz günlerde kullanmayı nasip etsin.amin.
dostlar 2013 model, 2013 ağustos çıkışlı, mavi, 1700 km de, koruma demiri, 40 lt çantası, michelin yeni lastikleri olan 125 esd buldum.
fiyat 4500. daha pazarlık etmedik. sizce mantıklı mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-ybr-17oo-kmde-sifir-170528284/detay/
ilanı burda. daha hala araştırmalarım devam ediyor bi karar veremedim. arada 2013 temiz cbf 150 lerde denk geliyor kafam karışıyor.
evet aksesuarlarıyla tam hazır makine. içime sindi zaten daha motoru görmedim. sahibi şehir dışında cuma günü gelecekmiş.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...70516793/detay
bunuda yeni buldum. 2014 model 2 aylık motor. koruma demirinden başka ekstrası yok. en son 4500 fiyat verdi sahibi. 1 yıl fark olduğu için bu daha mantıklı geliyor sanki.
Her yeri wd40'ladım ama hala aynı bi yerde temazsızlık yapıyor artık hafta sonu bi şekil yapacaz oraya.
Bu arada gidon yükseltme aparatı alan var mı yada gidon yükselten var mı ben bu aralar gidonu biraz yükseltmeyi düşünüyorum.
aparatların fiyatları çok pahalı gelince aklıma gidonun kendi kelepçesinden almak geldi gidonu söküp altına kelepçeleri koyup üstüne de yine aynı kelepçeyi koyarak bu olayı çözdüm lakin vida boylarını hesaplayamadım. Vidalar kısa geldi uzun vida alacamda nasıl alacam civatacıya ne diyip de alacam bilmiyorum.
Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT
2014 ybrm tam gaz giderken hafif bir patırtı yapıyor ayrıca çok nadir tekleme var 2011 ybrmde 1 kere bile yaşamadım bunu sebebi nedir acaba
selam ybr kullanıcıları,çanta ve koruma demiri tavsiyenize ihtiyacım var,ileride 3 lü çanta alacam,öncelik arka çanta,motosikletim ybr esd
Yıla hiç takılmayın. Temiz olduktan sonra 10 yıllık ybr bile gönül rahatlığı ile alınabilir. İlk ilan daha dolu. Onu düşünün derim nacizane.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------
Koruma demirleri standart genelde. Şekil olarak farklılıklar olabiliyor. Ben şu ilandaki modelin daha yakıştığını düşünüyorum.
Çanta konusunda kappa,shad bütçeniz uygunsa alınabilir. Ben maxemin 32 litrelik çantasını aldım deneme maksatlı 40 liraya
Şimdiye dek kırılmadı,sıkıntı çıkarmadı. Ama kilit mekanizması yok gibi.
35 litreden büyük çantalarda motorun aerodinamiğini yüksek hızda etkiliyor. Max 35 litre iyidir bence.
Arkadaşlar herkese merebalar 2014 odel 300 km de bir ybr aldım . Çok acemiyim sürmeyi biliyorum ama bazen istop ediyor.
1. Sorum bugün vitesi 5 e attım ama motor 80-90 arası hıza yetişti daha hızlanır gibiydi ama devir yükseltmemek içi daha basmadım.
Aklıma takılan soru otor 5-6 bin devir arasında vites iatiyor acaba daha yüksek devirde vites attırsam 5. Viteste 100 ü bulurmu.
Bide devri kaç olmalı.
2. Side kırmz ışıkta durunca vites 4 yada 3 teyse vites aşşağı atmıyor . Acaba yavaşlarken vitesmi düşürmeliyim kural bumudur. Yoksa motorda sorunmu var
11.000 devirde bile vites değiştirebilirsin Ama tavsiye edilmez bunu yapmak,anca çok mecbur kalırsan.
5000-7000 arası ideal olur. Hem motor zorlanmaz,hem ekonomik olur.
Motor durduğu yerde vitesleri düşüremezsin. Biraz ileri geri hareket edersen viteslerin düştüğünü göreceksin.
hayırlısıyla 2014 YBR 125 esd yi aldım arkadaşlar. epeyde bi yol kat ettim. sigorta konusunda fiyatlar çok yüksek çıkıyor. yaşım 29 35 Plaka ve hiç kazam yok daha önceden. 240-270 çıkıyor.
İzmir için sigorta konusunda yardımcı olabilecek olan var mı?
selamınaleyküm arkadaşlar.giderken elimi bıraktığımda gidon sağa sola çırpıyor-sallıyor-titriyor.neden olabilir...
İyi günler arkadaşlar, ortalama yakıt ölçüm değerleriniz nedir acaba sizlerin ? Ben kurye işine başladım kendi motosikletim ile Bursa'dan bir buçuk aylık kadar devam edicem kendi motosikletim ile. Ybr 2006 model var bende. Geçenlerde;
Hava filtresi yeni takıldı.
Yağ Fitresi temizlendi.
Yağ değiştirildi.
Zincir spreylendi.
Bu bakımlardan sonra motosikletim de iki kere şehir içi kilometrede kaç kuruş yakar diye bir ölçüm yaptım.
Depoyu fulledim, 248. kilometrede benzinliğe girdim tekrar fulledim 4.70 litre benzin aldı. TL hesbaı olarak 24 TL verdim. Tekrar fullendikten sonra 100 km daha çevirdim geldim 95. kilometrede benzinliğe girdiğimde bu sefer 1.96 litre benzin aldım. TL olarak ise 10 TL. Şehir içi kullanım bu 60-65 kilometre hızlarda yol alıyorum devir olarak 5000 devirden yukarıda çıkmıyorum. Çok nadir sollamalarda ani hızlanmam gereken yerlerde 5000 deviri geçip 7000'e kadar çıktığım oluyor. Çok nadir ise günde bir defaya mahsus 100 km hıza çıkıp bırakıyorum şehirler arası yolda. Kendi yakıt tüketiminiz ile karşılaştırdığınızda sizce yakıt değeri nasıldır yorumlarını almak isterim siz değerleri arkadaşlarımın. Cevaplarınız bekliyoru olucam. Kalın sağlıcakla, tekeriniz her daim düz basması dileğim ile hayırlı ramazanlar
İstanbulda 2008 Ybr 125 Kazasız Trafik Sigortasını
2013 : Anadolu Sigorta :120 Tl ödedim
2014 : Anadolu sigorta(en ucuz onu bulmuştum):170 Tl istedi.
2014 : Ergo Sigorta :82,25 TL ye yaptırdım
Ergo yada HDI : Sigorta acentalarından araştırma yaparsanız Motosikletlere uygun fiyat istiyor.
Trafik Sigorta Fiyatı : Şehir-Kullanıcının yaşı ve yaptığı kazalar-Motosiklet modeli gibi değişik nedenlerle fiyat değişiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:15 ----------
http://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/TrafikSigortasiPrimBilgilendirme.aspx
Sigorta şirketleri; araç modeline, şehire, ruhsat sahibine, ..... göre çok uçuk fiyatlar çıkartıyorlar. Sigorta yaptırmadan önce Bu siteden ön araştırma yapar sonra acentalardan fiyat alırsanız hatrı sayılır kar edersiniz. (Özellikle Trafik Sigoratası İçin)
acvtros1
üzülerek söylüyorum motor ön tekeri bir yerde bir şekilde yandan darbe alıp balansı bozulmuş ki yolda özellikle yokuş aşağı giderken gidonu saldığında bu sebepten ötürü kendini sağa sola titretiyor jant balansa girecek. az bi ihtimal süspansiyonlarda bi eğrilme de olabilir, en net teşhis için tanıdık ustanın bi bakmasında fayda var. baktırmazsan islak yada buzlu yolda virajda -Allah Korusun- doktor bakar. gidonun salınımı hep aynı mı yoksa giderek artıyor mu bir de o var
İyi akşamlar bende geçenlerde sıfır ybr 125 aldım.Motor şuan rodajda ara ara her viteste devirleri yükseltip bırakarak ve ara ara artçılı kullanıyorum,depoyu fulledim ve sayacı sıfırladım 430 km'de rezerveye geçti.Motor gerçektende yakıtı kokluyor.Rodajdan sonra 1 miktar daha düşer diye tahmin ediyorum.Gerçi bu haliyle bile yakıtı kokluyor.
valla şefim ben 2 senedir biniyom.yeni farkettim.2.el almıştım.dediğin gibi hemen bi baktırıyım...lastikten olabilirmi?michelin var ama 15000km oldu...
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)