arkadaşlar motorumu satıyorum alan arkadaşa kaskıda vericem ciddi alıcı varsa nom 0535 325 19 25 fotosu yukarıda saolasın crxforever ben yapamadım sen yaptın
Arkadaşlar bugün ilk bakımıma ye yağ değişimine girdim.Yağ olarak yamalube koydular ve 30 tlcik aldılar.
Motor 600 km.de.Servis 2000-2500 km sonra yani 3000 km ye doğrubakıma ve yağ değişimine gelirsin dedi.
Bende 1000 km tekrar yağ değişmiyecekmi dedim.Gerek yok dedi.Sizce 2500-3000 km yi beklemelimiyim
yoksa 1000 km den sonra bir yağ daha değiştireyim mi...Selamlar...
üstad ben 1000km de ilk yağ değişimini serviste yaptırdım. yamablue yağ için herkes kötü diyordu. serviste en kaliteli iphone yağ varmış ondan koydurdum 65tl tuttu. 3bin km de tekrar gel dediler aam 4bin km civarında gitmeyi düşünüyorum.
Bende ipone veya motul düşünüyordum ama serviste başka yağ yok.sadece yama lube varmış. Yağın kötü bir tarafi mi varmış acaba.Servis yağı baya övdü de.,.😊
bakımlarda yamablue'nın eksildiliğini söylüyorlar. sudan farksız bir yağ imiş. ben şuan için ipone'danm memnunum. castrol 10/40'ı övüyorlar onuda denemeyi düşünüyorum
garanti kapsamında yetkili servisinde bakıma girince illa kendi yağlarını koyuyorlar istemesekte.. benim motora da 1000 bakımında yamalube koydular ara sıra kontrol ediyorum herhangi bir eksiltme yok yağın rengi de açık renk hala. Yani bir sorun yok benimkinde.
Yağ konusunu sorun etmeyin bence. Motosiklet için uygun olan "API servis SE, SF, SG tip veya daha yüksek, JASO standart MA" sınıflarını karşılasın yeter. İster castrol,ister mobil,ister yamalube,ister ipone farketmez...
Baktınız vitesler çatır çutur geçiyor,değiştirin gitsin. Hatta değişim aralığı 6000 km diyor kitapçıkta ama biz erken değiştiriyoruz genelde.
Bugün ön fren balatalarını söküp kontrol etmek istedim ve yaptımda lakin ön fren hissizleşti tutmuyor acaba hava yapmış olabilirmi hidrolikle hiç uğraşmadım, yanlız abim var dı yanımda merak dan maneti sıktı " basak noluyo acaba yaw " diyerek .
bu sebeple hava yapmış olabilir mi . Bu şekilde kullanmak çok tehlikeli oluyor duramayacak gibi oluyorum arabalara arkadan bindirmeden bu işi halletmem lazım en son çare servise götürecem ama servise götürmeden kendim öğrenmek istiyorum.
Abiler 2012 ybr esd var bir sorun ile karşı karsiyayim
Enjeksiyon lambası arizasi yaniyor sonuyor
Motorsiklet normal seyir halindeyken bir sıkıntı yok boş taiken yada debriyaj a bastigim zaman yanip sonuyor
Birde motorsiklet son zaman larda cok yakmaya başladı gibime geliyor acaba bu sikintidan dolayi olabilirmi
Yağ desimini ve bakimlarini yeni yaptim motorsiklet 16bin km de
Yanitlayan arkadaş lara cok tesekkur ederim
ybr de enjeksiyon yok ki enjeksiyon lambası olsun
o yanan lamba motor arıza lambası
bakınız servis kitabında yazanları aynen koyuyorum;
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:16 ----------
bildiğim kadarı ile balataları söktükten sonra fren manetini kesinlikle sıkmamak gerekiyor. Sıkarsanız pistonlar ileri gidiyor ve orada kalıyorlar ve geri yerlerine ittirmek kas gücü ile yapılabilecek bir şey değil. Pistonlar geri yerlerine tam gitmediğinden freniniz iyi tutmuyor olabilir yada balatalarınıza yağ / wd40 / mazot gibi birşeyler bulaşmış olabilir.
Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250
Arkadaşlar 400 KM YOL yaptım şehir içi benzin E harfine geldi. Sonra Birden motor gaz yememeye basladı stop etti. depoyu açtım baktım içinde benzin vardı. 10 dakıka sonra motor çalıştırdım. benzınliğe kadar gittim.ağzına kadar doldurdum 10 litre aldı. e bu depo 13 litre.... Bu Musluk Ok işareti ne tarafa bakacak çözemedimmm.
benzin bitince yakıt musluğunu rezerveye alman gerekiyor depoda kalan yakıtı (kitapçıkta 2.6 litre diyor) kullanabilmek için. Normalde ok aşağıya bakacak, yakıt bitince musluğu yukarı çevireceksin yedek depoyu kullanmak için.
ybr 125 esd nin kullanma kitapçığında 1000de,6000de 12000de yağ değişimi var,acaba 6000kmde yağ değiştiğinde ne kadar eksiltir,
Esd ile mola vermeden en fazla kaç km gittiniz,eski ybrlerin oturağı daha daha yumuşak diyorlar?
Arka çanta,korkuluk önerleriniz bekliyorum
Buda benim yeni yoldaş
Merhaba Arkadaşlar bende Yamaha Fz1 Fazer'imden sonra yeni kasa X Max 250'imi almıştım.Geçenlerde ihtiyaç yüzünden X max'imle 3500 km'de ayrılmak zorunda kaldım. Motorsuz kalamayacağımı anlayınca sıfır Ybr 125 satın aldım.Uzun bir müddet aranızdayım )
walla ben bin kmde yağ değiştirdim bi sonrakini 4bin kusurda yapacağım. hiç kontak kapatmadan 80km şehirler arası gittim. tıkanma felan olmadı.canavar gibi yol aldı.
Ybr 125'in depoyu ağzına kadar doldurun, benzin bitinceye kadar yorulmadan gider, yeter ki siz yorulmayın.
Şu an bu konu içerisinde 116 kullanıcı var. (0 üye ve 116 misafir)