Bahar Bulaştı Ya Hayata, Ağaca, Suya, İçimde Öyle Bir Seyahat Kımıldıyor Ki, Diren Direnebilirsen.Yüreğim Bavulunu Toplamış Çoktan .Ruhum Sırtlamış Çantasını.Uzaklar Çekiyor İçimdeki Seyyahın Tasmasını..
Ben artık bu tip yağlarla yağlıyorum. Sorun olmuyor. Sadece janta biraz sıçratıyor ve uygulaması spreye göre zahmetli.
Bu arada bugün aldım elime enjektörü,motordan çıkan yağ ile tüm yağları,arka fren yaylarını,orta sehpayı vs yağladım. Debriyaj,gaz kolu pamuk oldu. Tavsiye olunur
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------
Hayırlı olsun
35tl veripte castroll sprey zincir yağı almak istemiyorum.Eğer 90numara yağ sorun olmucaksa onu kullanıcam.Diş fircası ile az bir şekilde yağladım dün,bugun baktım hiç yere damlamamış.Az sürmekte fayda var.250-300km de bir bu şekilde yağlarsam sorun olmaz diye düşünüyorum.Birde 1000km de bir gaz yağı ile güzelce zincir dişli kitini yıkarım tam olur
teşekkür ederim yarın bayide çekerim fotoları plaka çıkıncada artık detaylı bolca foto yüklerim
Arkadaşlar ben de mecburen yine yeni yeniden YBR 125 aldım, sıfır km, plaka ruhsat tamam şu an 23 km oldu tek sorun rodaj dönemi, İstanbul gibi bir yerde 5000 deviri geçmeden 60km/h üzerine çıkmadan 1000 km'yi tamamlamak çok zor olacak.
Bende kalın yağ ile yağlıyorum hep ama dikkat etmek gereken bir kaç konu var;
zinciri devamlı kontrol etmek gerekiyor yani ben öyle yapıyorum kurumaya başladığı zaman hemen yağlıyorum, birde mutlaka yıkadıktan sonra yağlayın.
Ben fırça ile yağlıyorum 2 dk bile sürmüyor, o nedenle 100 150 km yol yaptığım zaman yağlıyorum, ilk anda sıçrıyor sonra ise pek sorun olmuyor. Tavsiye ederim.
S.a Kardeşler Motoliz'e bu ay başında kapora verdim. 2014 model Siyah model için. Hala sevkiyat bekliyorum. Aldığım ve plaka cart curt işlemleri hallettiğim zaman bol bol foto atarım.
İnşallah daha fazla bekletmezler.
Aleykümselam,
hayırlı olsun güle güle kullanın
Arkadaşlar aranıza bende yeni katıldım sayılır birbuçuk ay kadar oldu YBR mi alalı. Henüz 750 km. de. Şu ana kadar sorun yaşamadım. Fazla bir bilgi birikimim olmadığı için sizlerin paylaşımlarınızı okuyarak bilgi edinmeye çalışıyorum. Ayrıca ben gibi yeni YBR ci ve tüm diğer arkadaşlara kazasız belasız günler diliyorum...
YBR karar verdiysen Bursa'da gideceğin yer Start motor. Sırameşelerden merinosa gelmeden tam karşı yönde kalıyor, parkın karşısında. Telefonunu falan google dan bulabilirsin. motoru alırken eğer bayide motor varsa ödeme şeklini anlaşır (peşinse verirsin parayı, kredi kartı ise çekersin kartı) bayi de faturayı keser, gerekli evrakları sana teslim eder. 1-2 gün içinde plakası takılmış olarak alırsın motoru. Yok plaka işlemlerini ben yaparım dersen plakasız olarak da alabilirsin (ben öyle aldım). Elinde motor yoksa kaparo verirsin bir miktar, motor gelince de ödemeyi yaparsın. Yani tamamen sizin anlaşmanıza bağlı, bir çok seçenek var.
İlk aldığında yağ değiştirmene gerek yok, 1000 kilometre sonra ilk bakımda yağ değişimi yapılır.
Ybr nin orjinal lastikleri naylon ve çok kalitesiz. İyi bir şey olsun dersen michelin veya pirelli taktırabilirsin.
Aksesuar senin zevkine kalmış. Koruma demiri kesin şart, onu zaten motoru alırken taktırıp da al. Arkaya bir topcase alabilirsin. Yan çanta işi biraz pahalı. Tamam düşünce motoru ve senin bacağını bir miktar korur ama aynı işi zaten koruma demiri yapıyor. Her düşmede çantalara zarar vereceksin ve bu çantalar baya pahalı. Tabi soft denen bez çantalar da var ama sen koruma olarak düşündüğün için onları eledim.
Ybr için yan çanta aparatları var ondan alırsın. Sahibinden de arat bol miktarda var.
Sürüş Eğitimi kesinlikle al, en önemlisi bu. Bursa'da Erhan hoca var bu konuda 1 numara. Düşünürsen telefonunu özelden atarım.
arkadaşlar geçen yazın sonunda ybr mi aldığımda , kurs motosikleti hariç motosiklete binmemiştim.kendi motorumda sürmeyi öğrendim ve düna kadar 3.000 km yol yaptım.bu süre içerisinde başka bir motor hiç sürmemiştim.
dün arkadaşımın rks 150cc motosikleti ile bir tur attım.
motosiklet zıplıyor resmen benimkine göre.frenleri de çok güzeldi açıkçası.bilemedim şimdi , satıp ondan mı alsam..
Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250
Bende 200 var sanırım deneyeceksen onu dene diyecektim,
Peki 200 gücü torku nasıldı? Yani sabit 120 ile rahat gidebiliyor mu?
RKS Titanic 200 ün gücü 125 lik motorlara göre fark edilir derecede yüksekti ama onda da hız yoktu. 110-120 max hızları ve son devirlerde o hızlara ulaştığı için sürekli o hızda seyahat edemiyorsunuz.
Şu an bu konu içerisinde 428 kullanıcı var. (0 üye ve 428 misafir)