Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Lafa geldiğinde başımızdakiler biz ülkeyi şu haldeyken aldık şu noktaya getirdik filan diyorlar, ee bu ötv yi öncekiler getirdi, siz ülkeyi maden bu kadar yükselttiniz hala ötv ye zam yapıyorsunuz, kaldırın madem, o kadar zenginlediysek.
    Neyse ne desek boş, zamanında fırsatımız varken buralardan kaçmak lazımdı ama yapamadık, bizi 250 lik paklar ancak
    immortall bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    immortall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 2004 /mobylette 47 tek sekman
    ya aslında bi tane 125 in olacak yanına 600lük veya 1000 lik alabileceksin hafta sonları istediğin yere bas git günlük kullanımdada 125 liğe binecen ama şu zamanda 2 motorun masrafına dayanılır mı bilmem...

ReiZzZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    şu an 0 km ybr ne kadar 2. el değilde sıfır alıp kafama göre kullanmak istiyorum ama sitesinde fiyat yazmıyor yakın zamanda bayiden fiyat alan var mı acaba?

sgurdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    Alıntı E-TEKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Serviste yamalube 10w40 full sentetik yağ var.1000km bakımı için uygunmudur? 10w40mineral,10w40 yarı sentetik ve 10w40tam sentetik var,birde 15w50tam sentetik var.Hangisinden koydurmak gerekir?
    erhan start motora gidiyorsun sanırım? bildiğim kadarı ile sadece yamalube markasını kullanıyorlar, başka marka koydurmak istersen garantide problem olabiliyormuş. zamanında araştırmıştım 1000 bakımında ne yapıcam diye gerçi daha 850 km deyim ama ulaştığım sonuçlar bunlar. yamalube yi tavsiye etmeyenler oldu, bende motul yada ipone kullanmaktan yanayım ama ne yapacam bilmiyorum.
    Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250

suato21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS/ZX10R
    Alıntı ReiZzZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şu an 0 km ybr ne kadar 2. el değilde sıfır alıp kafama göre kullanmak istiyorum ama sitesinde fiyat yazmıyor yakın zamanda bayiden fiyat alan var mı acaba?
    Şuan 2014 Ybr 4750,bayiden fiyat aldım..
    Bahar Bulaştı Ya Hayata, Ağaca, Suya, İçimde Öyle Bir Seyahat Kımıldıyor Ki, Diren Direnebilirsen.Yüreğim Bavulunu Toplamış Çoktan .Ruhum Sırtlamış Çantasını.Uzaklar Çekiyor İçimdeki Seyyahın Tasmasını..

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı E-TEKİN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Serviste yamalube 10w40 full sentetik yağ var.1000km bakımı için uygunmudur? 10w40mineral,10w40 yarı sentetik ve 10w40tam sentetik var,birde 15w50tam sentetik var.Hangisinden koydurmak gerekir?
    Hava sıcaklığı şu aralar fazla yüksek olmadığı için 10w40 yarı sentetik bir yağ kullanabilirsiniz. Yağın kitapçıkta belirtilen değerleri karşılaması kafi. Markası size kalmış. 15 50 şu havalar için tavsiye etmem,motoru hakikaten zorluyor. Yaz için ideal ama.

Yamaha'nın sitesinde en son 4.750 olarak görmüştüm ama değişti mi bilmiyorum.

baya pahalanmış ilginize teşekkürler neyse aynı paraya cb almaktansa yine alırım bir ybr kısmetse pazartesi yeni ybrmin fotolarını paylaşırım artık
    Ahmet Abi bunu beğendi.

Ahmet Abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Subaru Xv
    En son 4750 liraydı.
    ReiZzZ bunu beğendi.

Samet Özkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - JOYMAX 250İ
    YBR'sinde çakmaklık kullanan arkadaşlar varmı acaba ? Çakmaklık düşünüyorum araç yol kamerası için, ama ilk önce uygun bir çakmaklık bulmam lazım. Kullanan varsa tavsiyelerde bulunabilir mi ? + ve - yönlerini söyleyerek ?

rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    baya pahalanmış ilginize teşekkürler neyse aynı paraya cb almaktansa yine alırım bir ybr kısmetse pazartesi yeni ybrmin fotolarını paylaşırım artık
    Yeni motor buldun mu? Bende kendi motorumun lastiklerini 2013 Ybr lastikleriyle değiştirip, 3.300 lira fiyat koydum. 20 kişi arayıp sordu. Sadece bir tanesi ciddi alıcı çıktı.
    Pazartesi günü devir için anlaştık. Ama daha kapora falan almadığım için yarın bir kişiyle daha görüşeceğim. Tabi görüşeceğimi, ilk kişiye de söyledim. Haberi olsun diye.

E-TEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke200
    Alıntı sgurdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    erhan start motora gidiyorsun sanırım? bildiğim kadarı ile sadece yamalube markasını kullanıyorlar, başka marka koydurmak istersen garantide problem olabiliyormuş. zamanında araştırmıştım 1000 bakımında ne yapıcam diye gerçi daha 850 km deyim ama ulaştığım sonuçlar bunlar. yamalube yi tavsiye etmeyenler oldu, bende motul yada ipone kullanmaktan yanayım ama ne yapacam bilmiyorum.
    Selcuk abi ben starttaki yağları inceledim.Önceden yani geçen sene bende x city 250 varken bu kadar yağ çeşidi yoktu.Sadece 15w50 tam sentetik vardı.Şimdi ise 10w40 tam sentetik getirmişler fiyatı 35 tl dedi serhan.Yağın api değerleri üzerinde yazmıyor ama tam sentetik olduğu için api SL den düşük değildir diye düşünüyorum.Ben o yağı kullanıcam mecburen.Biraz pahalı ama garanti davasına katlanıcaz artık.
    liberty16 bunu beğendi.

Motosikleti
    YBR 125 ESD 2013
    En son yağ değişiminde motul 5100 10-40 yarı sentetik koydum, yağ güzel, motor hemen ısınmıyor, motor neden ısınır surtunmeden ısınır, demekki sürtünmesi daha az diye düşündüm, ama vites geçişleri daha zor, debriyaj ayarım doğru, viteslerde sorun olmasa ısınma bakimindan castrolden iyi, sıkışık trafikte vs motor ateş gibi olmuyor ancak bu vites geçişleriyle castrole döneceğim gibi gözüküyor

Kiyasladigim yağ castrol power1 10-40 yarı sentetik, sadece marka farkı var yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:41 ----------

Bir de orta sehpada vitese takip debriyaj çekiliyken castrolde arka teker dönüyordu, elimle tutarsam duruyordu, motulde arka teker hiç dönmüyor.
    Debriyaji arka teker hafif dönecek şekilde ayarlasam vites geçişleri düzelir mi ki?

Motosikleti
    yamaha ybr 125 (inşallah)
    herkese bursadan selamlar. aranıza yeni katılıyorum. motosiklet tecrübem hiç yok. bir defa CBR 250R sürmüşlüğüm var, O da birkaç tur, trafik dışında. ama çok güzel bir his. artık ben de motosiklet sürebilen birisi olmak istiyorum. en ideal başlangıç motosikleti olduğunu öğrendğim için bu hafta bir YBR 125 almaya karar verdim. kask, mont, eldiven, dizlik vs hepsini sipariş ettim. motosiklet için bir bayi bakıyorum bursada. buradaki tecrübeli arkadaşlara birkaç şey sormak istiyorum. forumda arama da yaptım ama çok derli toplu, her şey bir arada bilgi bulamadım. (eğer varsa link verirseniz sevinirim, konu kalabalığı yapmamış olayım). motoru alırken ne yapmak lazım. yani parayı verip bayiye, motoru alıp çıkacak mıyız yoksa mesela motoru alırken yapılacak özel bir şey var mı? yağ değitirmek mi gerekiyor? lastik ne takmak lazım? motosiklet için birkaç aksesuar istiyorum. biraz masraf yapabilirim. bunları önceden internetten satın alıp aldığım yerde mi taktırmalıyım yoksa servis mi bulmalıyım. hangi aksesuarlar ve koruyucular elzemdir? hangilerini seçmek lazım? bir de arka ve yan çanta takmak istiyorum. içine eşya koymasam da sert bir yan çanta motoru devirdiğimde motorla benim aramda az da olsa bir boşluk oluşturur ve bacağımı korumaya yardımcı olabilir diye düşündüm. gerçeklik payı olabilir mi yoksa çok mu saçma bilemedim. ehliyet işini de en yakın zamanda halledip trafiğe ondan sonra çıkmayı planlıyorum. yani kısacası bu işi doğru düzgün öğrenmek istiyorum ve tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. başınızı ağrıttıysam kusuruma bakmayın.

bir de motora arka ve yan çanta takmak gereken demir için şöyle birşey buldum. honda cbf 150 içinmiş ama ybr 125'e de uyar mı bilemedim. uymazsa ybr 125 için olanı da var mıdır?

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    yamalube yağ koyarsanız 2500 kmde yarısından fazlası su olur. motoru mahveder. 400 gr su gibi yağ çıktı 2500 kmde.

castrol power1 10w40 alın.

sonraki yağ değişimine kadar 1000 kmde bi kontrol ettim yağ eksiltmedi eski motorum. castrol parasına göre en iyi yağ.

Alıntı rs_guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni motor buldun mu? Bende kendi motorumun lastiklerini 2013 Ybr lastikleriyle değiştirip, 3.300 lira fiyat koydum. 20 kişi arayıp sordu. Sadece bir tanesi ciddi alıcı çıktı.
    Pazartesi günü devir için anlaştık. Ama daha kapora falan almadığım için yarın bir kişiyle daha görüşeceğim. Tabi görüşeceğimi, ilk kişiye de söyledim. Haberi olsun diye.
    abi sıfır km beyaz aldım pazartesi plaka işlemlerini başlatıyorum 2. elden vazgeçtim sanada hayırlı satışlar ne zaman yedircen kebabımı
    Sepetçioğlu bunu beğendi.

rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    abi sıfır km beyaz aldım pazartesi plaka işlemlerini başlatıyorum 2. elden vazgeçtim sanada hayırlı satışlar ne zaman yedircen kebabımı
    Hayırlı olsun.
    Sen ayın onbeşi demiştin ama ne zaman istersen olabilir. Hem sende biraz km yapmış olursun. Rodajı hızlandırmış oluruz.

Alıntı rs_guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun.
    Sen ayın onbeşi demiştin ama ne zaman istersen olabilir. Hem sende biraz km yapmış olursun. Rodajı hızlandırmış oluruz.
    evet bi Adana yapsam 300 km yi bulur zaten plaka çıksın senin uygun olduğun gün çıkar gelirim

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Hayırlı olsun Reiz. Ybr den vazgeçemiyorsun galiba
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

Alıntı Sepetçioğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun Reiz. Ybr den vazgeçemiyorsun galiba
    Teşekkür ederim aynen öyle müptelası oldum :-) şaka bir yana ilerde yüksek cc bir motosiklet almak istediğim için 2. motosiklet olarakta kullanırım diye düşündüm onun için yine ybr aldım malum en sağlam commuter :-)

E-TEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke200
    Arkadaşlar elimde 1 lt castroll 90 numara şanzuman-dişli yağı var.Bu yağı zincir yağlamada kullansam bir sorun olur mu?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler