Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
19 Mart 2014, 13:32
COMTAN adlı üyeden alıntı
pazar günüde motoru kapalı yerine aldım fakat kıllık buya lastiklere bir bakayım ne var ne yok derken odane zımba telinden hallice bir çivi lastiğe oturmuş makasla tuttum çıkardım başladı hava kaçırmaya tekrar yerine taktım kontrol ettim kaçak yok şimdi sorum şu ben bunu tamir ettireceğim fakat küçücük delik için kocaman bir fitil atıp lastiğin anasını ağlatmasınlar.varmıdır bunun incesi veya çeşidi.başına böyle bir olay gelen varsa bildiği olan buyursun
fitile gerek yok. fitil yolda kaldığınız zaman uygulama içindir, iyi bir çözüm değildir. siz doğruca lastikçiye gidin içeriden yama yaptırın o kadar.
Kymco CK125 -> Kuba STR250 -> Kawasaki ER6N -> Suzuki DRZ 400SM -> Yamaha FZ6 Fazer -> RKS Titanic200 -> Honda CBF150 -> Kuba STR250 -> Ybr 125 Esd -> Hyosung GT250
Reklamlar
-
19 Mart 2014, 15:19
sgurdal adlı üyeden alıntı
fitile gerek yok. fitil yolda kaldığınız zaman uygulama içindir, iyi bir çözüm değildir. siz doğruca lastikçiye gidin içeriden yama yaptırın o kadar.
aynen bende öyle düşünüyorum fakat bizim burda aklı selim bir usta yok yapacak. şimdi götüreceğim motoru jantın altından girip üstünden çıkacak minumum zararla nasıl atlatabilirim diye düşünüyorum.lastikteki iğne kırığı gibi birşey çok küçük buyüzden fitil çeşitlerini araştırıyorum net bir sonuca ulaşamadım.çıkan parçayı yerine taktım hava kaçırmıyor fakat riske atamam cumartesi olsun bakacağım çaresine...
BİR DÜŞMANI AFFETMEK ,BİR DOSTU AFFETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.
-
19 Mart 2014, 17:00
mrb forum camiası sizlere yeni aldığım bir motorsiklet hakkında sorularım olucak umarım bilenler hemen cevaplarını esirgemezler.bu arada ismim kürşad 18 yaşındayım.2008 model siyah ybr aldım 13 bin km de henüz.yan komşumdan aldım garajında yatıyordu.soruma geleyim.şimdi marşa basıyorum marş sesi normal basıyor,ışıklar yanıyor ama motor çalışmıyor.bu arada akü kuru akü sıfır.aklıma geldi bujiye bakıyım diye bujiye bi akım geliyor bi gelmiyor.yani bu gün götürdüm elektirik ustasına orda 50 kere bastık çalıştı böyleyken arızayı bulamam dedi eve geldim.bastık ateşleme yapmadı bujiye. 2 dk bekledim tek marjta aldı.çalıştıgı zamanda elektiri kesme olmuyor stop edince kafasına göre bujiye akım veriyor vermiyor.canımı sıkıyor sorun neyden olabilir acaba ustalar ilk motorum rezil oluyom marketin önünde basmayınca millet benzin mi bitti kardeş diyo :(((
-
19 Mart 2014, 17:20
kürşadd adlı üyeden alıntı
mrb forum camiası sizlere yeni aldığım bir motorsiklet hakkında sorularım olucak umarım bilenler hemen cevaplarını esirgemezler.bu arada ismim kürşad 18 yaşındayım.2008 model siyah ybr aldım 13 bin km de henüz.yan komşumdan aldım garajında yatıyordu.soruma geleyim.şimdi marşa basıyorum marş sesi normal basıyor,ışıklar yanıyor ama motor çalışmıyor.bu arada akü kuru akü sıfır.aklıma geldi bujiye bakıyım diye bujiye bi akım geliyor bi gelmiyor.yani bu gün götürdüm elektirik ustasına orda 50 kere bastık çalıştı böyleyken arızayı bulamam dedi eve geldim.bastık ateşleme yapmadı bujiye. 2 dk bekledim tek marjta aldı.çalıştıgı zamanda elektiri kesme olmuyor stop edince kafasına göre bujiye akım veriyor vermiyor.canımı sıkıyor sorun neyden olabilir acaba ustalar ilk motorum rezil oluyom marketin önünde basmayınca millet benzin mi bitti kardeş diyo :(((
Elektrik kablolarını bi gözden geçir yada ustaya baktır bujini yenile yağını suyunu yenile yağlancak yerlerini yağla sana sorun çıkarcak bi motor değil yanlış anlamadıysam garajda yattığını söylemişin kablolarında çürüme yada ne bilim fare haşerat tarzı hayvanlar zarar vermişte olabilir kontrol et kafana takma halledilebilir şeyler onlar.. Bu arada kazasız belasız kullanman dileğiyle korumasız kasksız binme sakın kardeşim..
Mz 150 ( 1991 ), Mobylette bionik 52 (1992 ), Honda Titan 125 ( 1997 ),
Yamaha ybr 125 ESD ( 2013 ) ESTORIL BLUE.. Fotograf galerim.. http://zoroix.deviantart.com - 500px.com/zafer_ertem/
-
20 Mart 2014, 08:40
COMTAN adlı üyeden alıntı
aynen bende öyle düşünüyorum fakat bizim burda aklı selim bir usta yok yapacak. şimdi götüreceğim motoru jantın altından girip üstünden çıkacak minumum zararla nasıl atlatabilirim diye düşünüyorum.lastikteki iğne kırığı gibi birşey çok küçük buyüzden fitil çeşitlerini araştırıyorum net bir sonuca ulaşamadım.çıkan parçayı yerine taktım hava kaçırmıyor fakat riske atamam cumartesi olsun bakacağım çaresine...
küçük patlaklar için sıvı yama öneririm. 5 tl bir şey. sibobun içinden lastiğe sıkılıyor.
ben kullandım. 1 aydır bir sıkıntı yok.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-aksesuar-ekipman-sivi-lastik-yamasi-lastik-patladi-derdine-son-motosiklet-yama-143071415/detay
-
20 Mart 2014, 14:17
arkadaşlar lastik alacamda şu michelinin lastikleri dublexmi... ilk defa ybr ye lastik alacam yanlışım varsa affola
-
20 Mart 2014, 16:37
mmbnz adlı üyeden alıntı
arkadaşlar lastik alacamda şu michelinin lastikleri dublexmi... ilk defa ybr ye lastik alacam yanlışım varsa affola
Pilot street ve pilot sporty tubeless.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:08 ----------
kürşadd adlı üyeden alıntı
Öncelikle hayırlı olsun.
Bende de aynı problem var. Bazen haftalarca problem çıkarmıyor, tek marşta alıyor. Bazen de arıza uyarı ışığı yanana kadar basıyorum yinede çalışmıyor.
Biz birşey anlamadık şimdiye kadar. Bir sonuca varırsan, bize de haber verirsin.
-
20 Mart 2014, 18:06
Arkadaşlar motoruöum jiklesini yukarı çekip kendi haline bıraktığımda rolanti hızla düşüp stop ediyor bende elle rolantiyi arttırıp ısıtıyorum sabahları,sizce jiklede ki problem nedir.
-
20 Mart 2014, 18:43
motor ısınmadıysa bu tür sorunlar olabilir. ilk çalıştırmada jikle ile 1-2 dakika çalışsın, sonra kapatın jikleyi sorun olmaması lazım.
-
20 Mart 2014, 19:09
memer adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar motoruöum jiklesini yukarı çekip kendi haline bıraktığımda rolanti hızla düşüp stop ediyor bende elle rolantiyi arttırıp ısıtıyorum sabahları,sizce jiklede ki problem nedir.
Eğer uzun süre jikle açık kalıyorsa, zengin karışımdan dolayı motor boğulup, stop edebilir.
Bende hiç jikle ile uğraşmayıp, gaz ile hafif devir yükselterek motoru ısıtıyorum.
-
21 Mart 2014, 00:18
arkadaşlar size bir sorum daha var michelin pilot sporty artık piyasaya sürülmüyormu.ilanlarda hep pilot street warda.bide ufaktan lastik önerisi yaparsanız ))
-
21 Mart 2014, 00:40
mmbnz adlı üyeden alıntı
arkadaşlar size bir sorum daha var michelin pilot sporty artık piyasaya sürülmüyormu.ilanlarda hep pilot street warda.bide ufaktan lastik önerisi yaparsanız
))
michelin pilot sporty üretimden kalktı yerine street geldi diye biliyorum ben. street kullanıyorum gayet memnunum
-
21 Mart 2014, 00:51
mmbnz adlı üyeden alıntı
arkadaşlar size bir sorum daha var michelin pilot sporty artık piyasaya sürülmüyormu.ilanlarda hep pilot street warda.bide ufaktan lastik önerisi yaparsanız
))
Ben Pirelli kullanıyorum, çok memnunum. Ayrıca bir Ybr kullanıcısı arkadaşım daha da aldı. O da memnun.
Ama her ikimiz de Michelin kullanmadık, onunla karşılaştırma yapamayız maalesef.
-
21 Mart 2014, 06:02
-
21 Mart 2014, 11:46
Geçmiş olsun. Kayıp-çalıntı bölümüne bir konu açsanız, daha çok kişiye ulaşırsınız.
-
21 Mart 2014, 11:53
memer adlı üyeden alıntı
esd'lerde jikle mandalı eski ybr'lere göre ters durumda,yani belki de açmak yerine kapatıyor, kapatmak yerine açıyorsundur.
-
21 Mart 2014, 12:22
imza adlı üyeden alıntı
esd'lerde jikle mandalı eski ybr'lere göre ters durumda,yani belki de açmak yerine kapatıyor, kapatmak yerine açıyorsundur.
hocam ESD'lerde, içe yani makineye doğru itince açılıyor dışa doğru çekinde kapanıyor. En dışta iken kapalı durumda değil mi?
-
21 Mart 2014, 12:42
Sübap ayarı yaptırcaktımda ortalama ne kadar tutar ücreti bir fikir sahibi olan varmı acaba ?
-
21 Mart 2014, 12:58
solo__ adlı üyeden alıntı
hocam ESD'lerde, içe yani makineye doğru itince açılıyor dışa doğru çekinde kapanıyor. En dışta iken kapalı durumda değil mi?
İçe dışa değil de, aşağı yukarı diyelim. Yukarda iken jikle kapalı, aşağıda iken açık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:54 ----------
Samet Özkan adlı üyeden alıntı
Sübap ayarı yaptırcaktımda ortalama ne kadar tutar ücreti bir fikir sahibi olan varmı acaba ?
40-50 lira civarı diye duymuştum. Ama sadece duymuştum, hiç yaptırmadım.
-
21 Mart 2014, 20:50
Ben 3 hafta önce serviste 20 liraya yaptırdım..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 98 kullanıcı var. (0 üye ve 98 misafir)
Bu Konudaki Etiketler