parasıda iyimis degermi bilemiyorum sanırım benim ilk önce lastikleri degişmem lazım. daha orjinal lastikleri duruyor sanırım. bu arada senin motor kac km de?
parasıda iyimis degermi bilemiyorum sanırım benim ilk önce lastikleri degişmem lazım. daha orjinal lastikleri duruyor sanırım. bu arada senin motor kac km de?
Ybr facebook grubunda bi arkadas 25-30 Tl'ye almıştı siperlik. Ama linkini bulamadım. Ben 1.resimdekini kullanıyorum. Zeus motor diye bi firmadan almıştım. Ama çok sallanıyor. Gidondan cama destek çubugu lazım.
En iyisi givi marka cam almak,en kalitelisi o.
Eğer orjinal siperlik varsa oradaki siyah kısmı çıkartıp,cbf turcamını da monte edebilirsin. O biraz el becerisi istiyor. Ama yaparım dersen ucuz alternatiflerden biri.
Facebook grubu bu. Arkadaslara sorabilirsin oradan.
https://www.facebook.com/groups/yamahaybr125TR/
Diğer facebook kullanan arkadasları da bekleriz...
Mavi olanı hiçbirine değişmem
bi atasözü aklıma geldi;
katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsine tükürdüğüm cinsine çeker.
0 ybr 4750tl olmuş 10 gün önce 4450 tl'ye almıştım. motor henüz elime geçmedi,3te1 kadar kaparo verdim. şimdi motoru aldığım bayi 4750 mi ister 4450 mi ister. ellerinde motor yoktu onlarda talep ettiler, plaka ruhsat falan biraz uzun sürdü. fiyat artışını benden talep ederler mi acaba.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:20 ----------
4750 tl olmuş
Merhaba arkadaşlar bu ybrlerde bagaj bölmesi var mı ? Yamahanın sitesinde (Bagaj bölmeli geniş, çift kişilik sele),yazıyor ama arkadaşımın ybrsinde bir türlü bagaj bölmesini bulamadık :D Var mıdır yok mudur sele altı bagaj ?
Merhabalar arkadaşlar...Bende artık bir YBR 125 esd(2013) sahibiyim...Motorumu 2.el ve 5 BİN km'de aldım.Rizede polis memuruyum aynı zamanda.
Madem motosiklet camiasına ve bu forum sitesine giriş yaptık ilk sorumuzu soralım ve siz değerli ve tecrübeli arkadaşlardan önerilerimizi alalım ???
Soru:Dediğim gibi motorum 2013 5.000 de ve malum Rize küçük bir şehir.Dedim ki madem motoru aldık bakımını yapalım.İlk olarak neleri yapmamı önerirsiniz ve periyodik bakım olarak hangi km'lerde hangi işlemleri yapmamı önerirsiniz.Yardımcı olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Keyifli forum'lar ;)
bagaj diye birşey aramayın arkadaşlar ruhsat koycak bile yer yok ybr de
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------
takım çantasını niye çıkarıyonuz işinize yarayacakki oraya koymuşlar değilmi?
Arkadaşlar yokmu benim sorularıma yardımcı olmak isteyen ?
arkadaşlar ybr için en iyi yağ hangisi olur siz hangi yağı kullanıyorsunuz? yamalube mi castrol magnatek mi daha iyidir.
Castroll magnatek otomobil yağı ama yakın arkadaşım kullanıyor bir sorun yok diyor ama ben kendi motoruma koymam.Benimki daha 350km de doğrusu bende tam karar veremedim hangi yağı kullanacağıma.Önceden castrol 10w50 tam sentetik koyardım eski 2011 ybr me memnundum.
Bende tam sentetik mi yarı sentetikmi ybr için daha mantıklı onu merak ediyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:12 ----------
En son yağın hangi km de değiştirildiğini bilmiyorsunuz bence hemen değiştirin kafanız rahat olsun.Yağ değişim aralığınız 3000km dir.5000km de olan bir ybr nin başkada bir bakımı olmaz.Zincirini mazot veya gaz yağı ile fırca ile yıkayıp düzgün bir zincir yağı ile yağlayın.
selamlar arkadaşlar,
Yamaha Türkiye'den, ybr125'in türkçe kullanma kılavuzunu pdf halinde aldım. isteyene gönderebilirim
sgurdal@yahoo.com a yollarsan sevinirim, arşivde olsun.
onurkurnaz6161@hotmail.com
yollarsanız çok memnun olurum
Öncelikle hoşgeldin.
Arkadaşların dediği gibi ilk önce yağı değiştşrirsen iyi olur. İyi bir marka 10w40 yağ ile değiştirebilirsin. En iyisi 40 küsür lira zaten.
El beceriniz varsa her şeyini kendiniz yapabilirsiniz. Kılavuzu incelerseniz çok bilgi sahibi olursunuz zaten
Kolay gelsin.
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
Şu an bu konu içerisinde 140 kullanıcı var. (0 üye ve 140 misafir)