Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
12 Şubat 2014, 17:47
Uğur Ak adlı üyeden alıntı
Kocaeli-Sakarya-Yalova-Bursa-İstanbul çevresindeki ybr kullanıcıları bi ara "ybr toplantı" organizasyonu yapsak mı ?
Misal; İznik'e gidelim,Yalova Termal'e veya ortak bir istişare kararı ile güzergah belirleyip,hem yol yapalım,hem tanışalım..
Bence güzel olur , iyi fikir.
E-TEKİN adlı üyeden alıntı
Lastikleri değiştirmedim abi hele rodaj bi bitsin kesin değiştiricem.Bu hafta 16:30 02:15 vardiyesinde çalışıyorum akşama gelemem abi.
Haftaya inşallah.
Reklamlar
-
12 Şubat 2014, 20:40
Kocaeli-Sakarya-Yalova-Bursa-İstanbul çevresindeki ybr kullanıcıları bi ara "ybr toplantı" organizasyonu yapsak mı ?
Misal; İznik'e gidelim,Yalova Termal'e veya ortak bir istişare kararı ile güzergah belirleyip,hem yol yapalım,hem tanışalım..
Numaram 0505 249 51 85 watsap grubu kurdum.Ybr gezi olarak adlandırdım. Bdaha rahat iletisisim kurarız. Katılmak isteyen watsaptan yazsın arkadaşlar ;-) başlığa biraz can gelsin de mi. Sürekli motor olmaz arada muhabbet de lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------
crxforever adlı üyeden alıntı
bu farlardan ben de düşünüyorum. yalnız merceksiz olarak karşıdakini rahatsız etmiyor mu ? bir de siste kullandınız mı performansı nasıl?
Siste kullanma fırsatı bulamadım daha. Göz almıyor. Mercekliden daha güzel aydınlatıyor galiba. Birebir kıyaslama fırsatı bulamadım sadece düşünce.
-
12 Şubat 2014, 21:49
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır giremedim siteye malum askerlik, 5,5 aydır ayrıyım özledim keratayı.
-
12 Şubat 2014, 22:52
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben Kocaeli-Gölcük'teyim. Gezi için hepimizin rahat ulasacagı yerleri planlar,gideriz. Havalar şu an güzel gidiyor ama Mart gibi daha elverişli olur.Yine istişare eder,yaparız güzel şeyler
-
12 Şubat 2014, 23:39
Sepetçioğlu adlı üyeden alıntı
Hoş geldin hocam. Hayır olsun bu arada bitmiş askerlik ;-)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------
Ben Kocaeli-Gölcük'teyim. Gezi için hepimizin rahat ulasacagı yerleri planlar,gideriz. Havalar şu an güzel gidiyor ama Mart gibi daha elverişli olur.Yine istişare eder,yaparız güzel şeyler
İstişare için grup güzel olur diye düşündüm hocam
-
12 Şubat 2014, 23:44
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
dogrusukru adlı üyeden alıntı
Hoş geldin hocam. Hayır olsun bu arada bitmiş askerlik ;-)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------
İstişare için grup güzel olur diye düşündüm hocam
Daha önce whatsapp grubuna katılmıstım ama cogu muhabbete yetisememistim
O yüzden ben whatsapp grubu için affımı isteyeyim sizden. Ama orada alınacak gezi vb kararları burda paylasırsanız seve seve iştirak etmek isterim.
Ayrıca şu grup üzerinden de dilerseniz paylasım yapabiliriz.
https://www.facebook.com/groups/yamahaybr125TR
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:42 ----------
Sepetçioğlu adlı üyeden alıntı
Merhabalar,hoşgeldiniz
-
12 Şubat 2014, 23:52
Tamamdır hocam ;-) farklı kanaldan iletişime devam.
-
13 Şubat 2014, 00:40
dogrusukru adlı üyeden alıntı
Hoş geldin hocam. Hayır olsun bu arada bitmiş askerlik ;-)[COLOR="Silver"]
Hoş bulduk sağolasın, bitti ya atarsa 22
Her şeyden uzak kaldık askerde. Sayfalarda bayağı ilerlemiş.
-
13 Şubat 2014, 00:48
-
13 Şubat 2014, 17:09
-
13 Şubat 2014, 20:30
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba herkese kazasız sürüşler
yamaha wr
125 x almak istiyorum ama vites tecrübem yok denecek kadar az olduğu için tereddüt ediyorum selesi
ybr ve cbf e göre daha yüksek olduğu için . Boyum 175 kilom 68 . wr
125 x e oturduğumda iki ayağım yere tam basmıyor topuklarım havada kalıyor ama tek ayakla yere tam basabiliyorum sizce başlangıçta sorun olur dur kalklarda ? normalde tecrübe elde etmek için
ybr yada cbf düşünüyorum ama gönlümde de wr
125 x var yardım ederseniz sevinirim tekeriniz düz bassın
Başlangıç için 2. el bi ybr alıp bi sezon sonra wr 125 x alırsın sorun olmaz..İlk başlangıçta sorun yaşarsın..
-
14 Şubat 2014, 11:11
Arkadaşlar merhaba herkese kazasız sürüşler
yamaha wr
125 x almak istiyorum ama vites tecrübem yok denecek kadar az olduğu için tereddüt ediyorum selesi
ybr ve cbf e göre daha yüksek olduğu için . Boyum 175 kilom 68 . wr
125 x e oturduğumda iki ayağım yere tam basmıyor topuklarım havada kalıyor ama tek ayakla yere tam basabiliyorum sizce başlangıçta sorun olur dur kalklarda ? normalde tecrübe elde etmek için
ybr yada cbf düşünüyorum ama gönlümde de wr
125 x var yardım ederseniz sevinirim tekeriniz düz bassın
yüksek motorları kullanabilmek tecrübenizle ilgili. şimdiye kadar çok yüksek motor kullandım, çok zevklidir, bambaşka bir hissi vardır ama acemi iken bol bol düşmenize neden olabilir wr 125 x hafif bir motordur, kısa zamanda alışırsınız, 3-5 kere düşmekten de bir şey olmaz.
-
14 Şubat 2014, 14:15
Kocaeli İl Temsilcisi
sgurdal adlı üyeden alıntı
yüksek motorları kullanabilmek tecrübenizle ilgili. şimdiye kadar çok yüksek motor kullandım, çok zevklidir, bambaşka bir hissi vardır ama acemi iken bol bol düşmenize neden olabilir
wr
125 x hafif bir motordur, kısa zamanda alışırsınız, 3-5 kere düşmekten de bir şey olmaz.
Direk yani ybr değilde wr 125 x mi diyorsunuz ?
-
15 Şubat 2014, 15:16
MD.Murat adlı üyeden alıntı
up..........
arkadaşlar bugun açtım kısa devre falan varmı baktım , kendim arka fren lambası yapmıştım onu söktüm alarmı söktüm vs.bir ton uğraştım.
sonra flaşöre baktım , dedim ulan acaba ters mi bağladık bu soketleri.değiştirdim ve normale döndü
eski flaşör de sağlamdı sanırım.keşif amaçlı açtığımda yanlış taktım herhalde.
5 lira masraf + 1 aydır sinyal sönmeden yanıyor.ama sonuçta tecrübe kazandık
-
16 Şubat 2014, 21:41
kopan çocuk adlı üyeden alıntı
arkadaşlar,2012 model motoru yağmurda çamurda kullanmam,ama egsozda,direksiyon demirlerinde ve bir kaç yerinde ufak tefek paslanmalar başladı,çokda yıkatmam,egsozun ise kaynak yerlerinde var bu paslanma,VD40 sıktım olmadı,pas sçkücü engelleyici sıktım olmadı,yağladım,mazotladım bakalım devam edecekmi.
Forum ailesi merhaba, geçte olsa aranıza katılabildim.
Benimde arkadaşın bahsettiği gibi sorunlarım mevcut. Ayrıca şarj etmeme sorunlarıyla karşılaştım. Sıfır aldığımızda gelen lastik çok kısa sürede bitiyor. Benim 16bin oldu lastikde diş kalmadı diyebilirim. Şarj sorunu olmadan önce aküm vazifesini bitirmiş kuru aküye geçiş yapmıştım. Belli bir süre sonra konjektör arızasıyla karşılaştım. Şasi git gide paslanmaya başladı özellikle süspansiyon bağlantı noktalarında, üzerinde,egzos kaynak noktalarında paslanmalar mevcut. Ayrıca masaya kaldırdığımda viteste iken debrija basmama rağmen arka teker dönmeye devam etmekte ve rölanti devri 200 kadar yükseliyor. Özellikle marş alırken ileri atılma yapıyor ve zor çalışıyor. Ön dişliden debriyaj basılı iken ve hareket ederken takır tukur sesler gelmekte. sol ayağımla çok rahatlıkla titreşimi hissediyorum.
Düzenli bakımlarını serviste yaptırıyordum 12 bine kadar. 15 bin bakımını kendim yaptım. Yağ 3 binde bir değişti,Hava filtresi 15 bin itibari ile değişti, Buji 12 bide değişmişti kontrol edildi, Zincir yağlama belirli aralıklarla yapıyorum.15 binde konjektörde denk gelde oda orjinali ile değiştirdim.
Şimdi debriyaj, zincir dişli takımı,rölanti veya karbüratör ve paslanma ile mücadele konusunda nokta atışı yapmalıyım yardımınıza ihtiyacım var. Sorunlar nelerden kaynaklanmıştır ve neleri değiştirmeliyim. Paslanma için neler yapabilirim. Özellikle süspansiyonlar konusunda.
Aracımdan gayet memnundum ancak sorunların peş peşe gelmesi beni biraz rahatsız etti.
-
16 Şubat 2014, 23:04
-
17 Şubat 2014, 00:29
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
dr.cmd adlı üyeden alıntı
Forum ailesi merhaba, geçte olsa aranıza katılabildim.
Benimde arkadaşın bahsettiği gibi sorunlarım mevcut. Ayrıca şarj etmeme sorunlarıyla karşılaştım. Sıfır aldığımızda gelen lastik çok kısa sürede bitiyor. Benim 16bin oldu lastikde diş kalmadı diyebilirim. Şarj sorunu olmadan önce aküm vazifesini bitirmiş kuru aküye geçiş yapmıştım. Belli bir süre sonra konjektör arızasıyla karşılaştım. Şasi git gide paslanmaya başladı özellikle süspansiyon bağlantı noktalarında, üzerinde,egzos kaynak noktalarında paslanmalar mevcut. Ayrıca masaya kaldırdığımda viteste iken debrija basmama rağmen arka teker dönmeye devam etmekte ve rölanti devri 200 kadar yükseliyor. Özellikle marş alırken ileri atılma yapıyor ve zor çalışıyor. Ön dişliden debriyaj basılı iken ve hareket ederken takır tukur sesler gelmekte. sol ayağımla çok rahatlıkla titreşimi hissediyorum.
Düzenli bakımlarını serviste yaptırıyordum 12 bine kadar. 15 bin bakımını kendim yaptım. Yağ 3 binde bir değişti,Hava filtresi 15 bin itibari ile değişti, Buji 12 bide değişmişti kontrol edildi, Zincir yağlama belirli aralıklarla yapıyorum.15 binde konjektörde denk gelde oda orjinali ile değiştirdim.
Şimdi debriyaj, zincir dişli takımı,rölanti veya karbüratör ve paslanma ile mücadele konusunda nokta atışı yapmalıyım yardımınıza ihtiyacım var. Sorunlar nelerden kaynaklanmıştır ve neleri değiştirmeliyim. Paslanma için neler yapabilirim. Özellikle süspansiyonlar konusunda.
Aracımdan gayet memnundum ancak sorunların peş peşe gelmesi beni biraz rahatsız etti.
Paslanan noktaları wd 40 ile temizleyebilirsiniz. Olmadı ince su zımparası ile dikkatlice pası çıkarmaya çalışın.
Mümkünse kapalı alanda muhafaza edin,mümkün değilse branda kullanın.
Ön dişliden gelen sesi gidermek için ön dişlinin önündeki kapağı açın,dişliyi kontrol edin. Herhangi bir dişli aşınması,somunlarda gevşeme,zincir gerginliğinde anormallik vb mekanik bir sıkıntı var mı yok mu diye.
Gaz yağı veya mazot ile güzelce temizleyin zincirinizi. Ardından yağlayın. Yağlamayı yol durumuna göre,zincirin durumuna göre 250-500 km aralığında yaparsanız sesler kesilir veya çok azalır,zincirin ömrünü uzatır.
İleri atılma,kavrama ile ilgili sorunlar debriyaj teli ayarıyla ilgili olabilir.
-
17 Şubat 2014, 00:35
ybr 125, ne seninle ne sensiz.
-
17 Şubat 2014, 00:43
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
imza adlı üyeden alıntı
ybr 125, ne seninle ne sensiz.
200 bini geçti mi
-
17 Şubat 2014, 12:26
Şöyle güzel kaliteli fotolar atmayın kardeşim cbfden vazgeçip
ybr alasım geliyor
Pişman olmazsınız emin olun.. :-)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 355 kullanıcı var. (0 üye ve 355 misafir)
Bu Konudaki Etiketler