Arkadaşlar Titan sewerler...
Dün bayileri eldiven için gezerken bayinin birinde Titana uyumlu iridyumlu buji buldum (NGK) Bir sene evvelinde Bursa yı alt üst edipte bulamadığım şeyi denk geldi buldum..
Bu sabahta henüz 1000 km kullanmış olduğum bujimi söküp yeni bujiyi taktım..Bütün gün gezdim denedim aralarındaki fiyat farkının hikmetini aradım
İçinde önceden kattığım bir miktar yağ vede farklı istasyondan aldığım bozuk kalitede ki benzin olan depomla dahi yaptığım test sonuçları bence harika..
Çok hoşuma gitiiğini belirtmeliyim..Sarsıntıyı ve bağırmayı kesip sıradışı bir serilik yakaladı...Rampalar tatlı (ki zaten rampa sorunum yoktu ama sarsıntısız devirlenme ve farkında olmadan red line lar yaşadım kesici devreye girdiğinde değiştirdim çokkez vitesi) Alışmam lazım motor yeniden doğdu...
Merak edenler için maliyeti 25 YTL
Bujinin yağlandığında zımparaladığımız kömür kısmı yerinde daha ince tığ gibi sivri bişi var (iridyum o oluyomuş sanırsam)
Ne kadar kullanırım bilmiyorum ben 5000 de bir yeni buji alırdım ve buna yaklaşık 4 buji parası verdim..Üstelik iridyumun özelliği 9000 derece ısıya dayanabilmesiymiş..Ucundaki şase tırnağı eriyip bitmedikçe kullanmayı düşünüyorum...
Saygılar...