Merhaba,
Benim zincirimde bir problem var. 1-2. viteste kullanırken debriyaja bastığımda hırş hırş gibi bir ses geliyor ve motor bu sesle senkron olarak hafif hafif ileri atılıyor. Ustaya götürdüğümde zincir bir taraftan sıkıp diğer taraftan gevşettiği için böyle bir şey olduğunu, ses yapacağını ama sürüşü çok etkilemeyeceğini söyledi. Zinciri değiştirmeye gerek yokmuş. Kullanımdan ötürü zincir bu hale gelmiş. Ben 2. sahibiyim, 15800km de aldım, 18binlik bakımda oldu bu olaylar.
Ustaya güveniyorum, zinciri değiştirtmedim ama ses gerçekten rahatsız etmeye başladı. Artık değiştirmeyi düşünüyorum. Ne marka dişli/zincir seti önerirsiniz? Usta 50tl'ye de var, DİD 130tl'ye de var dedi... Aralarında çok kalite/sürüş farkı olur mu? Orta kalite f/p oranı yüksek ne önerirsiniz?
Teşekkürler..
155 bin km de ne bakımlar yapıldı neler değişti neresi en çok yıprandı motorun ? benim de isteğim motorumla bu km leri görmek o yüzden soruyorum.
Yakıt Konusu
Hep merak ediyordum Ybr'm ne kadar yakıyor diye, test ettim sonunda. depoyu hiç boşluk kalmayacak şekilde ful doldurdum, uzun yol, kısa yol karışık kullanımda tam 504 km yol yaptım. sonra tekrar doldurdum, tam 12,5 lt benzin aldı yaklaşık olarak, 60 tl'ye doldu. (benzin fiyatı 4,78)
hesaplamalarıma göre 100 km'de 2,5 lt yakmış. bu arada motorum 2006 model.
Sadece daha nazlı çalışır sabahları,ama subap sesi,cızırtı vs minimuma iner. Birazda kasar motoru.
Sürekli bollaşma yoksa,dişlilerde ciddi aşınmalar yoksa gidebildiği yere kadar gitsin. Benimde ön dişlilerden uğultu geliyor ama sürüşe bi olumsuz katkısı yok. Ama değiştirmek istiyorsanızda DID marka zincir iyidir.
2011 mavi temiz 10 bin km fiyat 3300 uygun mu sizce ?
ybr esed karburatörü eski kasa ybr lere uyarmı? Kestane kebap, acele cevap
Ugur cevap vermiş. Ona ek,olarak;
Orjinal lastikleri ıslak zeminde güvensiz. Çanta da taktıracaksanız, sadece lastik ve çanta, 250-300 lira gibi bir masraf demek.
Yani 3.300+300=3600 liraya gelmiş olacak. 3600 liradan aha ucuza hazır aksesuarlı varsa onu alın derim.
Ben hesabını yapmadım. Sizi uyarayım, siz hesabını yapın öyle alın.
Yer Diyarbakır kardeşim sıfır 2013 model Yamaha Ybr 125 mavi,kırmızı ve siyah renk mevcut..9 adet şuan mevcut,atla gel kaçırma o zaman madem yatırım yapacan..)) Bu fiyata Plaka hariç tabi,onuda belirtiyim..Ben gözüme maviyi kestirdim parayı denkleştiremedim daha..) 4200 fiyata aldanmayın peşin lafını edince adam yumuşuyor..
---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 23:09 ----------
Bu arada arkadaşlar,2012 model siyah michelin lastikler takılı motor koruma demiri de var km'si 3000'de fiyatı 3700 uygunmudur..? Gerçi ben ikinci el düşünmüyorum ama motor çok temiz...
O zaman sorman hata sıfır sıfırdır 4000e iniyorsa hiç kaçırma
Şu an bu konu içerisinde 88 kullanıcı var. (0 üye ve 88 misafir)