Mz 150 ( 1991 ), Mobylette bionik 52 (1992 ), Honda Titan 125 ( 1997 ),
Yamaha ybr 125 ESD ( 2013 ) ESTORIL BLUE.. Fotograf galerim.. http://zoroix.deviantart.com - 500px.com/zafer_ertem/
ben bu lastiği 1 haftadır kullanıyorum önceki lastiklerim pirelli duratraction idi yaklaşık 20.000 km kullandım şimdi pilot street leri taktım sonuç mükemmel yol tutuş mükemmel viraj kabiliyeti mükemmel frenaj ve hissedilir derecede hızlanma etkisi. yağmur yağmadığı için ıslak ta henüz yorum yok ama ıslakta da oldukça iddialı bir lastik deniliyor. yaşayıp göreceğiz. kesinlikle tavsiye olunur
Mz 150 ( 1991 ), Mobylette bionik 52 (1992 ), Honda Titan 125 ( 1997 ),
Yamaha ybr 125 ESD ( 2013 ) ESTORIL BLUE.. Fotograf galerim.. http://zoroix.deviantart.com - 500px.com/zafer_ertem/
Her yeni lastiğin üzerinde rafta minumum kayıpla beklemesi için ince bir tabaka kaplıdır. Yaklaşık 500km kadar bu tabakanın kaybolması sürer, lastiğin rodajı diye bilinen durum. Bu süreçte test amaçlı limit denemesi yapmayın, yanıltabilir...
Belki bir çoğumuzun bildiği birşey olabilir ama ne olur ne olmaz hatırlatmak istedim...
Bu arada aynı lastikten bende de var. Viraj ve frenaj gözlemlerimi daha önceden söylemiştim, siz de aynı şeyi gözlemlemişsiniz. Güvenlik aslında ekipmandan önce lastikten başlıyor. İşte bu noktada paranın gözü kör olsun diyorum
Keşke motorları alırken yazlık kışlık tüm ekipmanları alabilsek...
selamlar. 1 aylık araştırma sonrası (bu forumun da etkisiyle) ybr almaya karar verdim ve bugün 2012 model mavi bir ybr aldım. Ardından düşme hazırlıkları için mont-kask-dizlik ve eldiven edindim.
Henüz kullanma fırsatı bulamadım, motoru otoparka sağolsun satıcı arkadaşım getirdi. Bu gece geç saatte çıkıp ilk sürüşü yapacağım. Geçen hafta yamaha riding acedemy de hayatımda ilk kez motor kullanmıştım. Bu gece de 2. si olacak. Herkese ve kendime kazasız sürüşler dilerim
lastiklerle son durum. Zafer abi kusura bakma fotolar senin ki gibi durmuyor (: malum 5 mp
[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
merhabalar
ybrmle 1000kmlik bir geziye çıkmayı planlıyorum daha önce böyle bir gezi yapan varmı aranızda tecrübe tavsiyelerinizi almak istiyorum
uzun yol tecrübem pek fazla yok uzun yol için tavsiyelerini bekliyorum(yanıma kesinlikle almam gereken şeyler konusunda.. gibi)
birde lastik önerisi isteyecektim necati arkadaşımızın yazılarını gördüm bunun dışında tavsiyeleriniz varmı irc ve metzeler isimlerinide duymuştum
Benim sifir 300km yaptim ama lastiklerde (sifir alindiginda ustunde olan irc sanirm) muthis bi kayma var. serit degistirirken serit cizgilerinde bile altindn kayiyor. Malum kis ta geliyor. Yukarda yaziyi okudum. Testten sonr tekrar yorumlari bekliyorum. Lastikleri kesinlikle degistirmeyi dusunuyorum
rrudeboy kardeşim ön lastiği tersmi taktın yoksa benimkisimi farklı duruyor daha doğrusu ok hizasında duruyor benimki. rica etsem ön lastiğin ok yönüne bakarmısın ne tarafa bakıyor..
Mz 150 ( 1991 ), Mobylette bionik 52 (1992 ), Honda Titan 125 ( 1997 ),
Yamaha ybr 125 ESD ( 2013 ) ESTORIL BLUE.. Fotograf galerim.. http://zoroix.deviantart.com - 500px.com/zafer_ertem/
aynen benim ön lastiği ters takmışlar, ok yönünün tersine dönüyor lastik sen demeseydin ben hiç fark etmez acaba bir sıkıntı çıkar mı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:45 ----------
al abi mutlaka al orjinal lastiklerle hiç uğraşma
bencede düzelt çünkü özellikle yağmurlu havalarda suyun oluklardan rahat bir şekilde tahliye olması lazım hemde performansta da farkeder güvenli sürüş açısından ok yönü ne tarafı gösteriyorsa o şekilde takın.
tamamdır büyük ihtimal bugün gider değiştiririm onu teşekkürler
Motosikletle Uzun Yola Çıkarken Mutlaka Yanınızda Olması Gerekenler-
Öncelikli hedefiniz yükünüzü olabildiğince hafif tutmak olmalı. Motosikletinizi ne kadar hafif tutarsanız sürüşten aldığınız zevk o kadar artacaktır. Sadece gerçekten gerekli olduğunu düşündüğünüz eşyaları yanınıza alınız. Çok sık kullanmayacağınız bir şeyi ya da tek kullanımlık olan eşyaları eğer gideceğiniz rota üzerinde temin edebiliyorsanız almamanızı öneririz.
Giyim
Kıyafet seçimi mevsime göre değişmektedir. Eğer daha önce okumadıysanız "Motosiklet Giyimi Nasıl Olmalı?" yazımızı mutlaka okuyun. Öncelikle kolay yıkanıp kuruyabilen ve az yer kaplayan kıyafetler tercih etmelisiniz. T-shirt seçerken mümkün olduğunca sentetik seçin. Aynı şekilde kazak veya sweatshirt yerine polar tercih edin. Çünkü çok hafif ve az yer kaplarlar hem de kolayca yıkanıp, hızlı bir şekilde kuruyabilirler. Buff gibi çok fonksiyonlu aksesuarlar yolculuk sırasında son derece faydalıdır. Buff'ı kaşkol, şapka, bandana, maske, saç bandı, güneş koruyucu, termal kaşkol, bere, fular, toka, bileklik, balaklava, atkı gibi birçok şekilde kullanabilirsiniz. Ve cebinizde bile taşıyabilirsiniz. Eğer soğuk hava koşullarıyla karşılaşma ihtimaliniz varsa mutlaka termal iç giyim kıyafetlerini yanınında bulundurun. Bu kıyafetleri outdoor malzemeleri satan mağazalardan temin edebileceğiniz gibi, çeşitli internet sitelerinden de sipariş verebilirsiniz. İnternetten sipariş verecekseniz mutlaka teslim süresi hakkında önceden bilgi alın. Stoklu çalışan online satış sitelerini tercih edin. Önerebileceğimiz siteler buff-tr.com, termal-iclik.com.
Yemek
Her zaman yeteri miktarda su taşıyın. Kısa sürede enerji verebilecek yiyeceklerden de bulundurmakta fayda var. Yola çıkarken yanınıza çok fazla yiyecek almayın. Çok yer kaplarlar ve genelde ağırlardır. Karnınızı doyuracak yiyecekleri yoldaki mola yerlerinizde çok rahat temin edebilirsiniz. Gittiğiniz her yerde yaşayan birileri ve bunların yediği bir şeyler olacaktır. Her ihtimale karşı bir miktar konserve ve hazır yemek bulundurabilirsiniz.
Kamp
Çadır olarak hızlı kurulan, çift katlı, kapanınca küçük ve hafif olan çedırları tercih edin. Yatak olarak şişme yatak yada şişme mat tarzı birşey işinizi görecektir. Şişme matlar kapanınca çok az yer kaplarlar (~50 x 15cm) ve çok daha hafiflerdir (~800gr). Uyku tulumu olarak bütçeniz varsa kaz tüyü tulumlar çok hafiftirler ve fazla miktarda sıkışabilirler. (Fakat ıslandıkları taktirde izolasyonlarını kaybederler.) Daha uygun fiyatlı iç dolgu malzemesi mikrofiber (Polarguard 3D,MicroLoft,LiteLoft, Primaloft ) olan tulumları tercih edebilirsiniz. Bunlar da yaklaşık 40 x 20 cm boyutlarında sıkışabiliyor ve 1kg civarında ağırlıkları oluyor. Ayrıca ıslansalar bile sıcaklığı korumaya devam ediyorlar ve çok hızlı kuruyorlar.
İyi uyku yolculuklarda çok önemlidir. Ayrıca kamp malzemeleri uzun ömürlüdür onun için almışken kaliteli ürünler almanızı tavsiye ederim. Kamp ile ilgili her türlü malzeme için dağcılık ve outdoor malzeme satan mağazalara bakabilirsiniz. Çünkü dağcılıkta da herşeyin hafif ve işlevsel olması çok önemlidir.
İlk Yardım ve Sağlık
Yanınızda mutlaka küçük bir ilk yardım çantası bulundurun. Bunun için hazır satılan çantalar bulunuyor. Siz kendinizde ihtiyacınıza göre küçük bir çanta yapabilirsiniz. Acil durumlar için çantanızda yapışkan rulo bant, sargı bezi, yaraları örtmek için steril bez, burkulma ve incilme için elastik bandaj, turnike için lastik, soguk algınlığı, ağır kesici, kas gevşetici ilaç ve kremler bulundurmada fayda var.
Güvenlik
Seyahat sırasında isteyeceğiniz en son şey motorunuzun çalınmasıdır. Motorunuzu kitlemek için küçük bir disk kilidi alın. Hatta bir de zincir kilit alırsanız çok daha iyi olur. Mümkün olduğunca motorun üzerinde birşey bırakmayacak şekilde yerleşin. Kilitli yan ve arka çantalar kullanın. Gece konakladığınız yerlerde çantaları da yanınıza (otele) alın. Uzatmalı ince çelik teli olan şifreli kilitler kısa molalarda kaskı motora kitleyerek elde taşıma zahmetinden kurtarıyor.
Dökümanlar
Ehliyet, ruhsat ve trafik sigorta poliçenizi her zaman yanınızda bulundurmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Kaza tutanağı, ehliyet ve ruhsatın fotokobisi şehir dışında kazaya karışma durumunda çok işinize yarıyacaktır. Sağlık sigortanız varsa bunun kartını yanınızda bulundurun. Kaskonuz varsa bunla ilgili telefonları muhakkak yanınıza alın.
Eğer Türkiye dışına yolculuğa çıkıyorsanız gideceğiniz yere göre evraklar farklılık göstermektedir. Pasaport, green card, uluslararası ehliyet ve triptik gibi evrakları yanınızda taşımanız gerekiyor. Yurtdışı sağlık sigortası (seyahat sigortası) yaptırın. 2 haftalık bir sigorta için 40-50TL ödersiniz fakat 30.000€ teminat alırsınız. Aynı şekilde kaskonuz varsa gideceğiniz ülkelere göre yurtdışı için zeyil yaptırın. Bu belgelerin birer fotokobisini de alıp çantaya atmakta fayda var.
Gideceğiniz yerlere göre kağıt harita edinin. Her zaman GPS güvenmeyin! Eğer harita bulamıyorsanız internetten yüksek çözünürlük haritalar çok rahat bulabilirsiniz. Bunları gidip bir ozalitçide A3 kağıda bastırıp yanına alabilirsiniz.
ALINTIDIR
atalım bizim yakışıklıların resimlerini abilerim, kardeşlerim
iridyum bujiyle normal buji arasındaki fark ne oluyo arkadaşlar
Şu an bu konu içerisinde 194 kullanıcı var. (0 üye ve 194 misafir)