* Benzin sarfiyatı konusunda ise en fazla 470km yaptım 10lt benzin ile, onun dışında 420 ye kadar düştüğünü gördüm kullanıma göre o aralarda gidiyor.
* Yine benzin konusunda bu ara bir sorunum var. Shell Gaziemir' den alırım sürekli bugüne kadar marka değiştirmedim ama 2 kere farklı istasyondan aldığım olmuştu. Ama son 3 depoda acayip dalgalanma gördüm motor durduğu yerde benzin yakıyor sanki akşam bırakıyorum sabah geldiğimde ibrede hafif düşme oluyor (normalde olmaz), daha sonra işe gidip geliyorum 20 km mesafede ibre düşmezdi ama bakıyorum hafif düşme oluyor. Servise götürdüm çalıştırdı bir iki tur attı çalışır bi şekilde bir süre bekledi anormal bir şey göremedi (tabi o kadar kısa sürede görülmez) bakıma getirdiğinde hatırlat bu sorunu dedi. Acaba yakıt aldığım istasyonda veya markada mı sorun var? Ondan sonraki dolumda ise hiç sorun yoktu gayet de güzeldi 434 km falan gittim.
* Yağ konusunda bende kararsızım 1000 km bakıma gittiğinde 10 40 koymuşlar subap sesi vardi sinirimi bozmuştu servise götürmüştüm sebebini falan açıklamışlardı bahsettiğiniz gibi ama orjinalinin içinde hangi yağ var bilemiyorum ama hoşuma gitmişti zırıltı ses falan yapmıyordu ve rodajda olmama rağmen 6500dd da yine 80 km hızı rahat görüyordum.
* Bazen örneğin 6500dd da 80 deilde 75 km ve altı bi hız olduğunu görüyorum ya da gaz tepkisi bazen farklı oluyor.
* Gidonda da boşluk var sarsıntılarda tık tık ses yapıyo boşluğu hissediyorum.
Neyse burda bunca zamanın birikimlerini paylaşmış oldum
) 4000 km ye gelmek üzereyim servise götürünce tüm bu sorunları aktaracağım. Merak ettiğim konu 1000 km bakımında 60 tl almışlardı acaba bu bakımda ne kadar ücret isterler...
Sağlıklı, mutlu sürüşler.