rodajın bitimine az kaldı, yağ değişimine gidince bide servisine baktirim
rodajın bitimine az kaldı, yağ değişimine gidince bide servisine baktirim
Mersin gibi sıcak şehirlere, yağ numarası bile etken olabilir...
Kaç kullanıyosunuz siz Mersin'de? Fikrimi netleştireyim yağ değişimi zamanı
için.
hayırlı aksamlar arkadaslar motorun sesı neden degısebılır ınceldı tok cıkmıyo sankı senı 225 km yol geldım cok ısınmaktan yada sebebı nedır anlayan varmı cvp verırsenız sevınırım
Tahminim yazın en sıcak günleri ile beraber standart olarak konulan 10-40 yağlar ince kalıyor.
Buna bağlı motorda ısınma, ses değişmesi durumları görünüyor. Bununla birlikte internette ybr'lerin
hararet yapma gibi bir konu başlığına rastlamadım farklı forumlarda da. Sonuçta ybr ününün hakını vererek
zeytinyağı ile bile çalışır sorun çıkarmadan zaten.
Eğer yukarıdaki sorun(cuk)ların ortak sebebi yağın bu sıcaklarda ince kalması ise 10-50 veya ılıman kışlı şehirlerde
yaşayanlarımız için 15-50 düşünmek daha mantıklı. Ben şahsen bunu denemeye karar verdim. 15-50 kullanacağım
rodaj sonrasında.
Daha önce bir arkadaş yağ kalınlaşınca ybr'nin son hızının düşmesi gibi bir olumsuz yönü olduğundan bahsetmişti.
Bunu da açıklığa kavuşturmuş olurum çorbada tuz misali.
Bu türden sorunların yağ kaynaklı olmadığını düşünen ya da bilen arkadaşlardan yine görüşlerini hevesle beklerim...
Bir şeyin bilgisine haiz olma merakı ne de olsa insan olmanın en güzel yanlarından biri...
cok tesekkur ederm sagolun cevaplarınız ıcın korkuttu benı bırazda
arkadaşlar YBR ESD UZUN TURING ÖN CAM satışlarımız başlamıştı,
Bilginz Olsun...
ürün fıyatı MT üyelerine 40 Lira...
http://www.sahibinden.com/ilan-ver/adim-5/?classifiedId=131460542
Sizde ybr naked cam modeli için gidona takılan destek çubuklarından var mıdır ?
Şu camı gidondan destekleyecek şekilde...
---------- Post added at 14:29 ---------- Previous post was at 13:38 ----------
Bu arada ilave edeyim bir arkadaşa sıfır ybr aldık. Plaka+Ruhsat+Sigorta toplam 350 Tl tuttu. 41 plaka ve işlemleri kendimiz yaptırdık.Bazen okuyorum motor fiyatının üzerine 500-600 tl daha ekleniyor bu işlemler için. Fırsat buldukça muameleci yerine kendimizi yaptırmakta fayda var.
Merhaba arkadaşlar 25 gün önce aldığım ybr 125 esd mi bugün servise ilk bakım için götürdüm fakat fiyat pahalı gibi geldi 50 tl
2. bakım için garanti el kitabı 6bin km yazıyor fakat servis 3 bin dedi hangisinde gitmem gerekiyor
Değerli arkadaşlarım öncelikle iyi akşamlar.2005 yılından beri üye olduğum ybr forumununa epey aradan sonra yeniden yazmaya karar verdim. 2005 yılında sıfır alıp o yıldan bu zamana, küçük bir arayla kullanmakta olduğum aynı YBR 125 ed(yuvarlak far) ile ilgili deneyim,tecrübe ve yaşadığımız çeşitli problemleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.burada çok evvelden yazıştığımız yazışmasakta,tanışmasakta yazılarını okuduğumuz YBR sevdalısı tüm arkadaşlarımı öncelikle selamlıyorum.(İnsane,Newchery,piyerzig,tektekerram ço ve daha ismini hatırlayamadığım nice dostlar).Arkadaşlar eskilerden birçok arkadaş benim motorumu tanıyacaktır.motorumu farklı kılan 2005 yılında aldığım gibi hindistandan getirilen 18lt lik ybr tarzı küçük motorsikletlere takılan yan çantaları takmış ve halada kullanıyor olmamdır. Öcelikle motorumun 2007 yılında bir arkadaşıma sattım.Daha sonra yine o arkadaşımdan alıp yine aynı şekilde bugüne kadar binmeye devam ediyorum.İşte onun bu foruma koyduğumuz bazı fotografları...
YBR SÜVARİSİ
Pierzig arkadaşım hayaletfiloyu ve aşağıdaki motorumu hatırlayacaksın.yine bu forumun 129.sayfasında ayrıntıları var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:49 ----------
Yakında en son 2013 fotograflarımıda yayınlıyacağım.Şimdilik iyi geceler,Saygılar selamlar.Emniyetlisürüşler dilerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------
Fatih bey hayırlı geceler.yine yeniden YBR )
YBR SÜVARİSİ
Servisin dediğine uyman lazım.Ben de ilk 1000 de servise gittim.Kitapta 6000 yazıyor diye 3500 de yağı kendim değiştirdim.Meğerse 4000 de gitmem lazımmış.6000 de gittiğimde 7000 de gel dediler,gittiğimde sadece yağ değişti.10.000 de tekrar gidilecek,yağ,buji,karbüratör vs.daha teferruatlıbakım olacakmış.
Sermayesi din olanın rehberi şeytan olur.
bende 10bin bakımına göturucem .peşin sorucam fiyatı pahalı derse yaptırmam
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:49 ----------
lastik vericek bi arkadaş war mı nereye kayboldu.ybr .lastıgı satan war mı orjınal lastıklerını beğenmeyıpte az yol yapmıs olan
Şu an bu konu içerisinde 230 kullanıcı var. (0 üye ve 230 misafir)