S.a Hayırlı günler Hayırlı işler
Hoşgeldin kardeş hayırlı olsun. Öncelilke her 500 kmde bir zinciri yağlaman iyi olur ve zincir yağlama spreyi çok iyi bu konuda.
Bakımlarını her 2000-3000 km arasında yaptırabilirsin yağ değişimi ve hava filtresi değişimi zincir gercinliği civata sıkımı falan servis bakar zaten ama yaptırırken başında bekle yoksa özenmiyorlar.
Yağ olarak Castrol Power 1 4T 10W-40 öneririm vites geçişlerinde motorun sesinde fark edilir derecede rahatlama oluyor.
Devir saati ve km saati ampülünü serviste rahatlıkla değiştirtirler ucuzda birşey zaten ama led takman daha iyi olabilir hatta farklı renklerde taktırabilirsin. Yok ben servise gitmeyip ampülü kendim değiştireceğim diyorsan km ve devir göstergesinin ampülü 5w-5T dipsiz benzin göstergesi ampülü ise 3w-3T dipsiz olarak geçiyo.
kerem abi teşekkur ederim saol. Zinciri temızleyıp yağladım. Bende merak ediyodum hangı yağdan koymam gerektıgını. Motor koruma demiri aldım ..motorcuda taktırdım. .ampul işi ince iş ben yapamam .sadece yağ degştırmeyi biliyorum. servise 1000 km snra gderım heralde yağı temız cunku. Ampulude o zaman taktırırım . .10-40 yağ castrol yağın ,ne kadarını koyuyoz HEPsinı mi 1 lıtre mi . .bugune kadar hep scotor kullandım. . .
2013 ybr sahibi yardım sever bir arkadaş mesaj atabilir mi bende almak istiyorum sorularım var
Arkadaşlar 2013 ybrm daha 400 km de özellikle ilk çalıştırdıgım zamanlarda 4000 devir civarında gaz yememe tekleme gibi oluyor ama devir yükselince düzeliyor...
Ustaya sordum bi 1000 km yap olmazsa garantiye veririz dedi
Okuduklrıma göre bu olayı yaşayanlar olmuş karbüratörün degişimi ile halletmişler ne yapayım motorun açılmasını bekleyeyim mi 1000 km den sonra yoksa şimdi garantiye vereyim mi
Bazen böyle yapınca hiç hoşuma gitmiyor motos stop edecekmiş gibi oluyor ve kendini sonra topluyor
Buyur kardeşim ben de yeni aldım 2013
2013 sahipleri kaça aldılar acaba? Şu an 12 taksit fiyatı kaça geliyor?
Şu an 4.350 kuruş aşagı bulamazsın ama benim aldıgım yer kredi kartı vade farksız hem de 5 ay ötemeli kampanya yaptı anca öyle alabilirdim zati
Kalan 2012 modelleri de eger bulabilirsen 4.190dan veriyorlar daha aşagısını bulamadım
bugün motoruma tur camı ile gündüz farı taktım. Yapmak isteyen arkadaşlara fikir olması açısından paylaşıyorum
Bu da benim eski ybr ydi
Bu da yeni olan
Yok abi ya ben kafayı taktım bu farı yuvarlakla değiştirecem sanırım daha yapan yok ilk olacagım araştırmalara girdim yurtdışı sitelerde ...
sevgili ybr dostları benim 2006 ybr yi biraz yoracak bi yola çıkıyorum güzargah şöyle iskenderun -mersin-antalya -datça -izmir-bursa -kırklareli resimleri eklerim saygılar
Bende de 2012 var aynı sorunu ben 6000 km ye kadar yaşadım geçmedi malesef dayanamadım şimdi karbüratörü değiştirdim motor harika oldu tavsiye ederim karbüratörü değiştirmene çok memlun kalıcaksın yakıt aynı hiç artmadı tüketim aynı dene ybr tadını yaşa ve senle yolda sürtüşen eski kasalara altta kalma ver odunu yani
şu ybr çok güzel motor amma keşke başka renk olsaydı diyorum ben de çok titiz bi adam olduğundan toz konduğu zaman ayar oluyorum ama gri ybr de gördüm bizim motordan inca gözüküyor du sanki bizim ki onun yanın da hayabusa
motoru satmayı düşünüyorum satıp sukutır alacağım %90 şehir içi kullandığım için vites at at bi zaman sonra beni sıkmaya başladı
ön cam kaza da kırıldı alıp almamak arasında gidip geliyorum
Hayri desek daha doğru olur ;) koruma demiri taktırmakla çok iyi etmişsin tebrik ettim. 1 litre koyacaksın ama koymadan once içindeki yağı tamamen boşalt yani orta sehpaya alıp motoru sola dogru yatır iyice boşalsın sonra 1 litrelik yağın hepsini koy. ama dikkat et o yağın scooter versiyonu da var karıştırmayasın hadi hayırlı sürüşler.
Beyler şu sıralar tur camı alanlar varsa güncel bi link verir misiniz ? Sizin aldığınız yerden sipariş edeyim bende.
Bu arada 17.000'e geldim 1,5 ayda 2000 km oldu. İki kez yolda kaldım,ikisinde de benzin bitti.
Yok arkadaş sorun çıkarmaya niyeti yok bu motorun
---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 22:58 ----------
Abi imkanın varsa scooter al,affetme. Ben şimdiye dek hep scooter kullandım. Rahatlıgı bambaska. Kışın üşümüyorsun,debriyaj vites derdi yok. Ybr'ye göre çok az rüzgar alıyor. Ben ybrden çok memnunum ama kışın kullanmam büyük ihtimalle. Alıştım scooterın avantajına. Soğuklarda donuyorum ybr üstünde. Uzun yolda rüzgar manyağı yapıyor ybr. Hele birde kaliteli bir scooter aldın mı çok şahane olur...
Evet arkadaşlar tur camı aldığınız site adresini verirseniz veya nasıl ulaşabiliriz bilgi verirseniz çok memnun olacağım. Herkese keyifli sürüşler.
birkaç model arasında gidip geliyorum
sym joride 200i
yamaha xenter 150
kymco city200i
bunların yakıtları ybr den çok çok fazla değil
kalite olarakta sıraladığım gibi sadece teknoloji olarak xenter 1tık önde
en hoşuma giden de sym öncam var orj koltuk altı bagaj da büyük
Tur camını sahibinden.com dan aldım.sis farlarıda powerled.Kendim yaptım.hazırları çok pahalı
imkanlar kısıtlı ise bu cam ben burdan almıştım tekrar alacağım çok işlevsel
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-cbf-250-500-twister-er-5-6-ybr-125-250-universal-naked-cam-125380103/detay/
imkan var sa da bu cam ı tavsiye ederim gram sallanma yapmaz
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-givi-cam-cbf-500-cbf-250-ybr-250-ybr-125-gs-500-er5-sifir-124953488/detay/
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)