abi bmv iyidir hoştur tabiki bakım yedek parça masrafı olduğunda karşılayabiliyorsan bmv den daha iyi bi motor bulmak zordur kendi sınıfında sağlam sorunsuz düşük yakıt tüketimi daha ne olsun
abi bmv iyidir hoştur tabiki bakım yedek parça masrafı olduğunda karşılayabiliyorsan bmv den daha iyi bi motor bulmak zordur kendi sınıfında sağlam sorunsuz düşük yakıt tüketimi daha ne olsun
abi ne olacakki yani bak bende 2 el aldım kaç zamandır geziyorum gene motor alsam gene 2 el alırım sadece kazasız olsun yeter motorda sıkıntı varsa cemil abi anlar zaten
---------- Post added at 22:44 ---------- Previous post was at 22:41 ----------
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-doktordan-orjinal-yalniz-2500-km-sonra-yagini-degismeyi-unutma-123344382/detay
bu motora mı bakacaksınız abi
Benden önceki sahibi zincir yağlamak için haftada iki kez wd40 kullanmış.Sadece sıkmış o kadar. Zincir sesi geliyordu kulağıma. Ön dişli korumasını söktüm aman Allahım pislik dolmuş böyle mi olur. Zincir içerisine yer yapmış orda dönüyor kendi halinde. Gaz yağı ve fırçayla 10 dkda ancak temizleyebildim. Sonra zinciri güzelce temizledim ve yağladım. Şimdi sesten eser yok. Bence zincir temizliği yaparken ön dişlinin orayı muhakkak kontrol edin arkadaşlar.
Fatih abi burada ybr için bordo renk depo kılıfı varmış. Belki işini görür bu.
Hayırlı kandiller herkese.
Mübarek günde ayar oldum yine
Karbüratör tahliye vidası açılmıyor, o kadar uğraştım yok
Servisteki eleman açmak için uğraşmıştı, demek geri zekalı sıkmış vidayı açamayınca da bıraktı. Adam vidanın hangi yöne açıldığını bilmez mi?
Geçende ben açıp kapatmıştım sıkı değildi.
Başına gelen ya da bir fikri olan var mı? wd40 bulursam sıkıp tekrar deneyeceğim ama bakalım inşallah açılır.
Aklıma wd 40 gelmişti onu da söylemişsin. Allah kolaylık versin..
Sağolasın
Valla şu servise verdiğimiz paralar haram, eğer garanti işi olmasa bedava yapsalar götürmem, buda son gidişim olur herhalde.
Cümleten hayırlı kandiller...
Benimde hava filtresi kutusunun önündeki grenajı tutan vida sıkışmış,wd 40 lazım sanırım. Ugrastım ugrastım acamadım.
Hava filtrem ne halde Allah bilir
slm herkese. 2012 Ybr 125 esd motosikletimi 0km almış ilk depomu fullemiş (depo içine bakınca görülen delikli demir üstüne çıkan benzin) ve başlamıştım kullanmaya. ana depo bittiğinde 463 km de idim ve yedeğe geçmiştim. Dün itibarı ile 570. km de ani bir gaz yememe ve motor stop. depoyu tekrar aynı yerine fulledim ve sonuçlar :59,49 tl lik benzin aldı. benzin litresi 4,52 tl den tam 13,16 lt. buda 1km de 10,4...... kuruş demektir. yada başka ifade ile 1 litre ile 43,31 km gidiyor bu alet. kabaca uzun yol kısa yol yarı yarıya ve devir 5-6 bin arası kullanıldı hepsi rodajdan
yedek depo da tam 3 müş ve hepsini kullanabiliyoruz içinde kalmıyor muş benzin .
bakalım rodaj sonrası daha da düşecek mi sizin deneyimleriniz varsa merak etmekteyim hadi iyi forumlar
Benzinin litresinden falan anlamam ama kilometrede 10 kuruş bence güzel. Rodajdan sonra daha da düşecektir.
Ben benzin ölçümü hiç yapmadım ama tahminim 3 litre civarı yakıyorum. Hep şehir içi,devirli kullanım. Ara ara 115-120'lere cıkıyorum oralarda içiyor benzini.
Behçet senin kilometre kaç yakın mıyız km olarak? ilk yetkili servise girişin mi? bende yaklaşıyorum 1000 km ye servis olarak nereye gitsem hangisi daha ilgili ilk sefer de soracak ayarlatacak şeyler var bilemedim hakikaten??!! kalkışta titreme var daha pürüzsüz olamazmı kavrama? sonra manetlerde boşluk var ayar vidası ile yapıyorum kavrama ve ön fren yeri değişiyor manet düzelse de. yağmurlu günlerde arka teker aralardan ayaklarımın motora bakan yerlerini ıslatıyor çamurluyor hemde bayağı arayı kapatma aparatı yokmu? sonra sanki kayar gibi gidemiyorum ne biliyim gidiş tadında bir şeyler var beğenmediğim. Kıyafet kask eldiven yazlık kışlık bol parça kıyafet fiyatta makul adam gibi işini yapan bulsak ta gitsek .Bu arada herkese iyi kandiller...
zincirlerinizi 300 km de bir yağlamayı unutmayın yeni alanlar. ömrünü artırdığı gibi sürüş rahatlığını da etkiliyor.
ayrıca ilk servise götüreceklere söylüyorum. servis size 15-50 gibi kalın bir yağ bile koymak istese sakın kabul etmeyin. 10w40 gayet uygun. daha kalını motoru zorluyor. sıkıntı yaptı bana çok.
dün aküyü kontrol amaçlı yan kapağı açarken yan kapak vidasını kırdım. o kadar dandik bir malzeme yapmışlar ki inanamadım. yedeğini izmirde bulamadım istanbula gidince alıcam haftasonu. gaziosmanpaşada bizim motor diye biyer var orada varmış yan kapak kilidi anahtarlı şekilde. ayrıca akünün üzerinde takım taklavat varmış hiç bilmiyordum. onları oradan çıkartıp çantaya koydum. oraya da alarmı yerleştirdim.
Gayet güzel
Rodaj bittiğinde gazlayacağın için biraz artar ama fazla değil.
Bende uzun bir hesap yaptım, tam 1024 km 110 TL benzinle, en son aldığım fiyat 4.67 TL idi, buda km de 10.7 kuruş yapıyor, 2.29 litre/ 100 km.
Kullanım çoğu şehir içi, devir aralığı ise 6-8 bin arası.
---------- Post added at 18:23 ---------- Previous post was at 18:18 ----------
Benim 6300 kilometrede.
ilk yağını ben 500 km de değiştirdim, sonra 1000 küsür, 3000 civarı ve sonda 6000 de, hep yamalube kondu, bundan sonra servise gitmeyi düşünmüyorum, kendim kaliteli bir yağ koyup deneyeceğim bakalım ne farkedecek?
---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:23 ----------
2013 modelini kastediyorsan onu bilmiyorum da, eğer herhangi bir değişiklik var mı diye soruyorsan bir değişiklik yok.
---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:26 ----------
Valla ben titizim biraz kmsine hiç bakmıyorum, hafif kurumaya döndüyse yağlıyorum, bir kaç defa yağladıktan sonrada komple gazyağı ile temizleyip yeniden yağlıyorum.
Birde yıkadıktan sonrada mutlaka yağlayın yağsız yer kalırsa paslanabiliyor.
Yan kapak zor takıp çıkarılıyordu benimde şu ok gibi geçen yere gres sürdüm şimdi çok rahat takıp çıkartılıyor.
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
Arkadaş ne ybr ymiş ya . O kadar övdüğümüz motor bırakmıyor beni. 1-2 saat gezeyim diye çıkıyorum bir bakıyorum 80-100 km olmus hemen sayac mı hızlı yoksa ben mı cok gezıyorum anlamıyorum
Şu an bu konu içerisinde 123 kullanıcı var. (0 üye ve 123 misafir)