slm arkadaşlar . Düşenlere kaza yapanlara büyük geçmiş olsun diyorum. Motorumuza keyifle binmek tek isteğim. Bazen - mont kask vesair havalarında ısınması ile sıkıntılı olmaya başladı çıkarıp gezmek- gibi şeytan fısıltılarına ; düştüm neyse ki mont korudu kask vardı gibi sözleriniz ilaç oluyor çıkarmıyorum. Ama sıkıntı vermeyen rahat terletmeyen rüzgarı kesen mont pantolon eldiven tavsiyelerinizi bekliyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------
sorularım var dı enter deyip aşağı geçiyim dedim mesajı gönderdi şimdi sortayım
1-benim motor sürerken bir ihtiyacımda saat tarih termometre nem altimetre (yükseklik) falan gösteren motora takabileceğim bir alet. Mont eldiven saate bakılmıyor yüksek tepelere çıkıyorsun soğuduğunu hissediyorsun bir bilgi olur renk katar. Varsa bir bilginiz teşekkür ederiz.
2-Benim ybr 13 nisandan beri ilk aldığım depo ile 423km oldu. en sol çizgide. Benzin az ışığı yanacak mı yedek depoya geçmem için stop mu edecek sonra mandalı mı çevireceğim Bakalım daha ne kadar gidecek. İlk depo mu 61,50 tl ye aldım.
3- Kalkış hareketi yaparken ne kadar elimle hassa olmaya çalışsam da titreme oluyor. Yumuşak bir kalkış yapamıyorum. Bir de bu ybr 125 almadan önce kayar gibi giden motor, çekiş hayalle mistim ama sanki öyle değil böyle bir gitmeyecek çekmeyecek miş gibi -gaz açınca gidiyor- da yani akar gibi kayar gibi değil. Yokuşlarda da hemen bayılıyor bu arada. Acaba debriyajda sorun mu var ya da daha rodaj da bitin ce mi düzelir? sahiden rodajdaki bir makine ile iyice açılmış bir makineye binsek süren açısından neler hissedilir farklar neleredir?
kusura bakmayın hem acemiyiz hem meraklı sorular yağmur gibi aklım da ama sorsak mı böyle çok sıkıcı olmayalım sonra
?!!!
4- Bu vites mantığı nerden çıkmış? Yani dizilim 1 aşağı yukarı boş - arada - sonra 2 3 4 5 nedir başu bulamıyorum ışıkta az çekiyorum hop 2 aşağı bas 1 daha hasssass hoop 2. hasbinallah. Koy şunu en aşağı. Bazı çin ler yapmış mesela hatta dağdan iniyorsun boşta motor yavaş yavaş boşya hızlanırken en dip boş ya ters basınca geri den 5 yada 4 oluyomuş. Dinleyince birinden vay bee dedim. Bu vitesler zamanla güzelleşir yumuşar boş rahatça bulunur mu? değiştirmekten bazen ayağımın ağrıdığını hissediyorum .Bu arada bu vites değiştirmeye de uygun mu motosiklet botları veya ayakkabıları. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
çok soru var bir daha ki mesajlara yazayım Teşekkür ediyorum şimdiden kazasız sürüşler iyi forumlar.