Şu yeni kasaları hiç sevemedim ya, hayırlı olsun yukardaki alan arkadaşa,
Yuvarlak kafa far lazım öneri bi site vs var mı alabileceğim, birde kask önerisi ? yaz geliyor bi süre binerim motora, 8.100 kmde takılı kaldı
Şu yeni kasaları hiç sevemedim ya, hayırlı olsun yukardaki alan arkadaşa,
Yuvarlak kafa far lazım öneri bi site vs var mı alabileceğim, birde kask önerisi ? yaz geliyor bi süre binerim motora, 8.100 kmde takılı kaldı
Bugün sigorta + ruhsat + ek1 + plaka hepsini hallettim. sigorta ucuz bulamadım çok aradım ama yok. herkes 200 den açıyor kesenin ağzını. aksigortadan 215 TL ye geldi. ek1 formu 25 TL, plaka 15 TL, ruhsat 160 TL toplam 415 TL ye patladı. Beklediğimden yüksek ama napalım yapacak birşey yok.
değişiyor ama normal ücreti 2 yıllık sigorta olmalı. cezası var mıdır bilmiyorum. 113 TL den başlıyormuş yıllığı ki 113 TL ye bulabilirsen helal olsun derim.
Merhaba Arkadaşlar
bu topiği uzun zamandır takip ediyorum, ybr için böyle bi sayfa olması çok iyi, sorunlarımızı paylaşır çözebiliriz.
Ben de bikaç bişey söylemek istiyorum, 2006 model siyah 22.000 de ybr'm var, jigle sorunu diye baya konuşulmuş, şimdiye kadar bir kere bile jigle kullanmadım ve rolantide stop etme gibi bi sorunum da yok, yaz kış castrol 10-40 yağ kullanıyorum hiç bir şikayetim olmadı.
Benim motora bugün bir boklar oldu. 1. vitesten 2. vitese atamıyorum motoru. O kadar sert çekiyorum ki vites ayaklığı kırılıcak. 1. vitesten 2. vitese çok zor geçiyor. 3'e geçerkende biraz daha kolay ama sesli geçiyor. Neden böyle yapar??
Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!
artık benim de mavi bir ybr m var çok mutluyum motora ilk bindiğimde biraz büyük geldi . aslında gönlümde cbr 125 vardı babam araştırmış o sana büyük dedi alcaksan ybr alalım dedi tamam dedim biraz şüphe vardı içimde acaba çok mu küçük olur diye ama gerçekten müthiş ya motora bu kadar aşık olacağımı bilmiyordum ehliyetim ruhsatım plakam yeni çıktı artık rahat rahat geziyorum. 91 km de motor daha :D en ufak bir çamur sıçrasa hemen siliyorum . tek kötü yönü sele açılmıyormuş ya da vidayla mı ne açılıyormuş o kötü oldu . 5 bin deviri geçmiyorum en fazla 60 yapıyo 5. vites 5 bin devirde. ama 5 bin devirde bile motor sesi çok güzel hele 7 binlerde müthiş, kükrüyor motor resmen ama daha 1 kere 7 bin devire çıkardım o da sesini merak ettiğim için ) ha bi de kask ve mont aldık burlarda kaskla montla dolaşıyorum, mesela kahvenin önünden geçerken herkesin kafa benle bir geliyor :D. önce güvenlik. herkese kazasız belasız sürüşler dilerim tekeriniz düz bassın . .
selam arkadaşlar bu gün yıbrımın motorundan sibob sesi değilde garip bir ses gelmeye başladı fakat bu ses motor bayabi ısındıktan sonra başlıyor çıt çıt diye tiz bir ses sibob olsa sibob şakırtısını az çok bilirim ,sizce ne olabilir ,birde rolent ayarını tam sabitleyemedim motor soğukken yapmıştım bu gün bayabi 30 km devirli kullandım ,duruduğumda gösterge 2 den aşağı düşmedi 1,5 ten yukarı çıkmazdı,sonra hazır motorda sıcakken 1,5 tekrar ayarladım umarım tekrar kendi kendine tekrar rolent bozulmaz,sizlerde motordan gelen o tiz sesten başınıza geldimi ,rolent ayarı konusunda bana neler aktarabilirsiniz bilgi verirseniz sevinirim,motorum 900 kmde yeni olmasından dolayı olabilirmi.
cesaretin yoksa!!!!!seyret
bazen motorumu sırf modeli düşük diye satıp yenilemek istiyodum, fakat yeni modellerdeki sorunları duydukça vazgeçtim,
Sizdede ne kulak varmış arkadaş ya ben senelerdir biniyorum bu motor sizin gibi böyle ince sesleri duyabilmiş değilim...kontağı kapattıktan sonra eksozdan genleşme sesi gelebilir..Korkulacak bişey yok..Vites olayına gelincede doğru yağ kullanılmışsa viteslerde sorun olmaz şu viteslerede kız gibi basmayın.. Korkmayın içerdeki dişlileri kırmazsınız yada başka bi yeri..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
selam arkadaşlar.
iyisinizdir inşallah. değilseniz de allah iyilik versin.
ailemin soguk endişesi nedeniyle motorumu 3 ay garajda yatırdıkdan sonra sonunda havaların ısındıgını anlayabildiler ve bu hafta sonu evden getirecegim allahın izniyle.
ama getirmeden önce motorumda bir kaç eksiklik vardı koydugumda 11bin km de idi. son zamanlarda frenlerde hafifleme oldugunu hissediyordum galiba balatalar değişecek.
buji hiç değişmedi, zaten tamircim bidaha gelişinde bujiyi değiştirelim diyordu acaba performans icin iridyum buji nasıl olur diye düşünüyorum.
okula gelirken servise ugrayıp baktıracagım eh fiyat konusu hakkında ve eksiklerim varsa bi yardım ederseniz cok makbule geçer çünkü peder beyden o miktarda para isteyeceğim malum öğrencilik hali
Valla Sedat abi motorun ilk 1.000 bakımı serviste yapılmış içinde ne marka yağ vardır bilmiyorum ama kalın yağ olduğunu biliyorum. Trafikte beni öyle delirtiyorki inip tekmeliyesim geliyor motoru. Ayağım yerinden kopucak ayakkabı yırtıldı vites pedalını çekmekten ama vitesi zorla anca geçirdim. Aksi gibi bugün servise gidicektim sabah aradım randevu aldım. Sonra biraz işlerim vardı çıktım gezdim 50 km felan yaptım. Anasını sattımı motoru tık demedi ya. Vitesler şıkır şıkır olmuş. Dokunca geçiyor. Ulan şerefsiz motor bana gıcıklığınamı yapıyorsun bilmiyorum ki diye söylendim durdum.
Bu arada eski kasa ybr'si olupta memnun olan arkadaş hiç satmasın yazık eder. Gereği yok.
Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!
Şu an bu konu içerisinde 164 kullanıcı var. (0 üye ve 164 misafir)