motorun üstü 1 karış kar olmuş. zorunlu olarak motor yatıyor. işe gidecektim be ya :(.
motorun üstü 1 karış kar olmuş. zorunlu olarak motor yatıyor. işe gidecektim be ya :(.
Haklısın ağabi.. Bize 2.kalite, amerikaya da 1. kaliteli mal satılırsa elbette ki fiyat farkı olacaktır..Ha Japon'ya da üretsinler 5750 eder mi eder o motor ama Japonda değilde çinde üretince haliyle 2.kalite oluyor.. Kasayla ilgili de evet net bir bilgi henüz yok ama Şubat sonu veya mart başında az çok ne olup olmadığı meydana çıkar diye tahmin ediyorum..
Motorun hakkında hayırlısı olsunda herkesin bu konuya katılacağı gibi ybr'den şaşma.. Çünkü Suzuki bir bakarsın GW250 İnazuma'yı getirtmekten vazgeçer parça sıkıntısı olsun 2.el sıkıntısı olsun zahmetlide olur yani..Buna karşın şimdilik en ideali YBR olsa gerek..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------
Haklısın Twin..Çünkü 2012'de ybr'nin 2.ellerine bakarsan sahibinden.com'da 2 motor fiyatı çok uygundu çünkü ikisi de çok hor kullanılıp, sürekli üstü açık bir şekilde bırakılmış olsa gerek gidon paslanmıştı.. Eski kasada ki gibi yeni kasanın gidonu Krom değil ve haliyle paslanabiliyor buna dikkat etmek lazım..
ENDURO
s.a
yeni kasa ybr 125 i olan arkadaşlar elimde mavi orjinal depo üstü yan grenaj var kendı motorum için yedek olarak almıştım motoru sattım onlarda boşa çıktı ..
çiftini 100 tl ye vericem tek taraf için aramayın zaten ölü fiyatını yazdım 0533 088 30 42
2013 model ybr yuvarlak farlı gelmezse, riallideki mercekli xenon yuvarlak farı alacağım..
aranızda kullanan var mı? bide üstüne givi ön cam fıstık gibi olur
slm arkadaşlar nasılsınız...
arkadaşlar elimde ybr 12 in arka ve ön fren balataları debraj teli , gaz teli, km teli ön amortisör keçesi var isteyen olursa özelden pm atsın fiyat vereyim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------
2004 far açma kapama düğmeli kutük de mevcut sıfır.... sıfır hava filitresi de var...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
arkadaşlar merhaba;
benim ybr'nin benzin göstergesi çalışmıyor.göstergeyi denedim.o çalışıyor.rezistansı yani şamandırası bozuk tahminim.
size sormak istediğim bu şamandırayı kendim söküp taksam diyorum olur mu?zor mudur?depodaki benzini komple boşaltmamız gerekli midir?bilgisi olan veya yapmış olan var ise yardımcı olursa sevinirim.
saygılar...
Bende aynı sıkıntıyla karşılasıyordum bir hafta öncesine kadar Rolanti ayarı düşükmüş bu havalarda devir 1600 1700 lerde olması gerekiyormus ayarladıktan sora problem kalmadı...
YBR de nasıl bilmiyorum ama kendi motorumda değişmiştim çoğunlukla deponun benzin konan yerinde oluyor üstte olduğundan depoyu boşaltmaya gerek yok benzin konan yeri araştırıp bulursun zor değil değişimi kolay gelsin...(başka biryerindede olabilir)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:47 ----------
Can arkadaşım rolanti ayarı,benzin hava karışım ayarın tamamsa jiklende bir sorun var değiştir jikleyi.(benim motor 1400 devir ayarlı çok rahat çalışıyor jikle)
Arkadaşlar kaç km/saat den sonra motor fazla benzin yakıyor ? Ben 80 e kitleyip giderim genelde fakat bunu 90-100 e çıkarttığımda 2 kat benzin sarfiyatı olur mu ? Bu konuda ve yakıt tasarrufu konusunda bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirler mi. Örneğin 3000-4000 devirde vites geçirmek daha az bir yakıt tüketimi sağlar mı ? 2012 ybr kullanıcıları 100 km deki benzin tüketimlerini yazabilirler mi lütfen. Cevaplarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Ne YaPaRsAn YaP , DiKKATLi oL !
YBR de nasıl bilmiyorum ama kendi motorumda değişmiştim çoğunlukla deponun benzin konan yerinde oluyor üstte olduğundan depoyu boşaltmaya gerek yok benzin konan yeri araştırıp bulursun zor değil değişimi kolay gelsin...(başka biryerindede olabilir)
yok kardeşim oradan benzin gösterge yeri sağlam.şamandıra direncini ölçtüğümde mega ohm değeri göteriyor.normalde service manuel'de yazan değer 4 ile 100 ohm yazıyor.yani kesin gibi bişey.deponun altında bulunuyor ve de 4 tane civatası var.bakalım zaman bulursak değiştireceğiz.
saygılar...
İTHAL MS2002 - GÖSTERGE PANOSU KOMPLE YBR 125cc 2004 Modelhttp://www.rialli.com/urunler/190_ya...cc-2004-model/ arkadaşlar motorum 2005 model Riallideki bu göstergeler benim motoruma uyarmı 2004 ile 2005 arasında bir farklılık varmı? bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
B rh +(pozitif)
Bugün depoyu fulledim 55 lira aldı gözlerim acıldı zam mı geldi yada yanlısmı benzin koydular 12 litre filan aldı bide tamam soguk ilk calıstırma da jikle acıyorum ama daha sonra rölanti yukselip alcalıyor gezerken acayip bi durum
benim rölanti 1100-1200 falan. aküm bile yok. tek ayak marşında alıyorç jikle açık 1-2 km gidince kapatıyorum. şu an şu saniye hissedilen hava sıcaklığı -18 (eksi on sekiz) derece. castrol power1 yağ kullanın.
---------- Post added at 05:50 ---------- Previous post was at 05:47 ----------
eski kasada yaklaşık 0.8 litre farkediyor. 70-elciği sona dayama. 3-4 binde motoru süremezsin. 5 bini devirince vites atarsam motor kasılıyor. elciği sona dayama. 6000-6500de vites değiş. gazı az az aç. ben böyle 2.5 litre yaktırıyordum. tapa gaz gidersem 3.5 litre yakıyordu. şu an tam arası 3 litre yakıyor.
eski kasada yaklaşık 0.8 litre farkediyor. 70-elciği sona dayama. 3-4 binde motoru süremezsin. 5 bini devirince vites atarsam motor kasılıyor. elciği sona dayama. 6000-6500de vites değiş. gazı az az aç. ben böyle 2.5 litre yaktırıyordum. tapa gaz gidersem 3.5 litre yakıyordu. şu an tam arası 3 litre yakıyor.
Genelde 80 le gidiyorum fakat bu depoda 1 sefer 25 km 100-110 la gittim. Göstergede E ye 1-2 cm kaldı şuan 400 km de depo. (full depo değeri) . geçen gün benzincide depoyu fulleyin dediğimde 11 lt. aldı depo. klavuzda 15.77 yazıyor yedek dahil yani depomda 5 lt daha benzin varmış. Sizdede böyle mi arkadaşlar yoksa bende mi bi sıkıntı var bu benzin konusu epey kafamı kurcalar oldu bu aralar. bakalım depo bitince kaç km de olucam burdan yine paylaşırım değeri. cevaplar için teşekkürler.
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)