Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
19 Eylül 2007, 23:45
PIERzig adlı üyeden alıntı
Sinyal müşürü yane flaşör degişecek
Aynı problem bende de olmuştu. Hemen müşürü değiştirme. Ampülü değiştirdim sorun düzeldi. Önce ampülü değiştir olmadı müşürü değiştirirsin.
Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..
Reklamlar
-
19 Eylül 2007, 23:47
Su Silahı adlı üyeden alıntı
Aynı problem bende de olmuştu. Hemen müşürü değiştirme. Ampülü değiştirdim sorun düzeldi. Önce ampülü değiştir olmadı müşürü değiştirirsin.
arkadaşlar sağolun sabah önce ampülü bi kontrol edeyim olmazsa müşüre bakarım
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
19 Eylül 2007, 23:48
babaçi adlı üyeden alıntı
arkadaşlar akşam eve gelirken fark ettim sinyallerimde bir sorun var.şöyleki
sola sinyal verince problem yok hem arka hem ön gayet muntazam çalışıyor.sağa verdiğimde ise arka sinyal direkt yanıyo ön hiç yanmıyor,sebeb ne olabilir oradan parçalamaya başlayayım
sadece ön sağ sinyalin ampulünü değiştir yeter.Çünkü ampül patlamış.
ampülün biri patlarsa sinyal lambası direkt çalışır.
Sinyal flaşörü ,akünün yanındadır.Müşürün içinde röle var.Bazen röle kontekları çapak yapar.Zımpara ile temizlense iyi olur.
-
20 Eylül 2007, 00:22
arkadaşlar sağolun sabah önce ampülü bi kontrol edeyim olmazsa müşüre bakarım
Aynen.Bizimkinde sinyaller yanıp kalıyordu degiştirdik düzeldi.Orjinalini alayım dedim 55 ytl demez mi servisGittim sanayiden 2 ytlye aldım hala çalışıyor.
-
20 Eylül 2007, 00:41
Aynen.Bizimkinde sinyaller yanıp kalıyordu degiştirdik düzeldi.Orjinalini alayım dedim 55 ytl demez mi servis
Gittim sanayiden 2 ytlye aldım hala çalışıyor.
55 ytl sinyal lambası değil dimi?
sorun lambadaysa onu hallederim hemen yarın
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
20 Eylül 2007, 01:58
Aynen.Bizimkinde sinyaller yanıp kalıyordu degiştirdik düzeldi.Orjinalini alayım dedim 55 ytl demez mi servis
Gittim sanayiden 2 ytlye aldım hala çalışıyor.
aynı sorun bende de var..sinyal verdigim zamn yanıp kalıyo ..müsürü elimle sıktırdıgım zamn calısıyor,yerine takıyorum bi kac gun calısıyor ..daha sonra tekrar aynı sorunu yasıyorum ..sanırım artık degiştirmek gerekiyor..
bi de arkadaslar bi sorum olacak...dun gece eve gelirken farkettim kısa far yanıp sonüyor ..uzunlarda bi problem yok ...bugun baglantılara baktım herhangi bi temassızlık da yok ..acaba ampülümü degiştirmem gerekiyor..??
-
20 Eylül 2007, 02:01
t_u_runcu adlı üyeden alıntı
aynı sorun bende de var..sinyal verdigim zamn yanıp kalıyo ..müsürü elimle sıktırdıgım zamn calısıyor,yerine takıyorum bi kac gun calısıyor ..daha sonra tekrar aynı sorunu yasıyorum ..sanırım artık degiştirmek gerekiyor..
bi de arkadaslar bi sorum olacak...dun gece eve gelirken farkettim kısa far yanıp sonüyor ..uzunlarda bi problem yok ...bugun baglantılara baktım herhangi bi temassızlık da yok ..acaba ampülümü degiştirmem gerekiyor..??
evet ampül kesmek üzere değiştirmeniz gerekir bendede aynısını yaptı çıkardım içindeki tel kopmuş fakat bi temas ediyo bi etmiyo
-
20 Eylül 2007, 02:05
evet ampül kesmek üzere değiştirmeniz gerekir bendede aynısını yaptı çıkardım içindeki tel kopmuş fakat bi temas ediyo bi etmiyo
gece gunduz devamlı yanıyor bu ampul ..ondan mı kaynaklanıyor...
zaten bu ampulden sikaytım var dı ..degiştirmek iştiyordum ..bilhassa kısalar dogru duzgun aydınlatma yapmıyor..
daha iyi bi gorus almam için nasıl bi ampul takmam gerklidir ..??
-
20 Eylül 2007, 04:13
babaçi Abi bu aydınlatma için h4 falan deniyordun ne oldu.Kısalara güvenip gece çıkmamak lazım.Yine yoldayken kısa sönüverdi uzunla idare ediyoruz.Bi ampül gerek şimdi ne alsam acaba iyi aydınlatan
-
20 Eylül 2007, 04:56
babaçi Abi bu aydınlatma için h4 falan deniyordun ne oldu.Kısalara güvenip gece çıkmamak lazım.Yine yoldayken kısa sönüverdi uzunla idare ediyoruz.Bi ampül gerek şimdi ne alsam acaba iyi aydınlatan
ben o işi hallettimh4 lerin iki çeşidi var biri tırnaklı ayakları olan birde yuvarlak dipli olan.tırnaklıyı takamıyorsun ama yuvarlak dipli olanına far tasının içinden duyu komple çıkarırsan ve ampülün saç olan kısmına iki yuva açıyorsun ki fara otursun.ampülü ya osram alın yada narva.
bu arada 55 watt çekeceği için ben farlara düğme koydum artık açıp kapatabiliyorum ve çok da güzel aydınlatıyor
-
20 Eylül 2007, 05:31
Gece uzun aydinlatma ile yolda seyretiginizde karsidan gelenlerin gozunu alacak kadar kuvvetli mi oluyor? Onumuzu gormenin yanisira, karsi tarafin ve hatta aynalari yuzunden onde ayni istimakette seyredenlerin guvenligini dusunmemiz gerekiyor.
Bir egitim izletisinde, egitmen gunduzleri farkedilebilmek icin motosikletlilerin uzun aydinlatmayi acik tutmalarini tavsiye ediyordu. Peki ya sizce gece?
= = = Be Aprilia racer! = = =
-
20 Eylül 2007, 05:34
-
20 Eylül 2007, 10:01
Flaşörü 6 ytl ye aldım.Hemde düdüklüsünü.Uzun süredir hiçbir sorunum yok üstelik sinyalim de açık kalmıyor.Hem ışıklarda verdiğim sinyal yüzünden sağımdaki solumdaki araçlar tarafından da fark ediliyorum.
-
20 Eylül 2007, 15:44
Aynı flaşör sorunu bende de 1-2 defa odu ama sonrasında hiçbir sorun çıkmadı. Ayrıca flaşörde bir sorun varsa ve motor da garantideyse garantiden değiştirirler gibi geliyor...
-
20 Eylül 2007, 16:22
evet ampül arızalanmış hallettik sayılır gidip bi ampül alcaz artık.
patlak ampülü ne tarafa takarsanız o taraf arıza veriyor,bir nevii sigorta gibi.
bizim motosikletin farları açıdanmıdır yoksa yükseklik alçaklık farkındanmıdır karşıdan gelen araçların görüşüne etki etmiyor eğer uzun vadede sıkıntı çıkarmazsa ben h4 den vazgeçmem
-
20 Eylül 2007, 16:25
arkadaşlar bu topic için abes olacak ama sadece merak ettiğim için soruyorum. şu tvs apache modelini yakından göreyen veya deneyen varmı sizce bizim ybr ile kıyaslanırmı dayanıklılık ve performans olarak.
-
20 Eylül 2007, 16:36
hayaletfilo adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bu topic için abes olacak ama sadece merak ettiğim için soruyorum. şu tvs apache modelini yakından göreyen veya deneyen varmı sizce bizim ybr ile kıyaslanırmı dayanıklılık ve performans olarak.
sen motoru yaptırıp satacan galiba, abi kullanmadım ama far şekli hariç güzel motor
-
20 Eylül 2007, 16:41
sen motoru yaptırıp satacan galiba, abi kullanmadım ama far şekli hariç güzel motor
babaçi aslında yaptırmadanda satabilrim ama belli deil şuan. sigortadan paramı aldım. Eğer dayanabilrisem yılbaşına kadar bekleyip ondan sonra güzel bir model almayı düşünüyorum. Ama motorsuzluk çok zor nasıl dayancam bilmiyorum o yüzden şuan araştırma içindeyim ben. tvs yi bu aralar çok görüyorum avrupa sitesindeki yeni çıkan bi modeli var baya ilgimi çekdi. ybr ye rakip olamaz ama ilginç bi motor hindistan yapımı merak ediyorum sadece...
-
20 Eylül 2007, 17:36
hayaletfilo adlı üyeden alıntı
babaçi aslında yaptırmadanda satabilrim ama belli deil şuan. sigortadan paramı aldım. Eğer dayanabilrisem yılbaşına kadar bekleyip ondan sonra güzel bir model almayı düşünüyorum. Ama motorsuzluk çok zor nasıl dayancam bilmiyorum o yüzden şuan araştırma içindeyim ben. tvs yi bu aralar çok görüyorum avrupa sitesindeki yeni çıkan bi modeli var baya ilgimi çekdi. ybr ye rakip olamaz ama ilginç bi motor hindistan yapımı merak ediyorum sadece...
allah gönlüne göre versin kardeş hayırlısı
bu arada sinyal ampulleri 12v 10w kalitelileri 1 ytl oto elektrikçilerinde var.
5w almayın yine arıza veriyor
-
20 Eylül 2007, 22:14
Hayaletfilo, motoru tek mi iki kişi mi daha çok kullanıyorsunuz bilmiyorum ama tvs önden arkadan sıkıştırılmış bir ybr. Çok ufak tefek, ybr bile daha heybetli duruyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)
Bu Konudaki Etiketler