Cümleten Selamın Aleyküm. Nasılsınız millet iyisinizidir inşallah.
Bazen motosikletimde olan problemlerden bahsediyorum ya size, aslında çoğu zaman yüzümü gülümsetiyor kereta
Bilmiyorum benim göstergelerim mi yanlış gösteriyor, diğer cbf150'ler mi gitmiyor ama hiç bir cbf150 yanıma yanaşamıyor. Geçen biriyle denk geldi yolda. Işıklardan beraber kalktık adam 2. vites dibine kadar dahayı deviri motorun sesinden anlaşılıyordu adam 3 attı ben daha 2. vites 7.500 devir civarındaydım. 3'e atar atmaz uzadım gittim bir daha da yetişemedi.
Sonra yine haliç köprüsünde denk geldi cbf150. yetişebilicekmiyim diye bir kapandım beni görünce oda bastı gaza ama 4. vites 100 km hıza çıktım 5'e bir çektim cbf150 yırtınıyordu yanından geçerken sesini duyuyordum abi dur geçme diye
Ama çağre yok 5'e atmamla geçtim zaten.
Tvs Apache'ye denk geldim. (Bunuda geçmiş olamazsın diye düşünüyorsanız, doğru geçemedim
) Genç bir çocuktu zayıf 65-70 kilo civarlarında. Apache bildiğiniz gibi bizim motosikletten kalıplı çocuğun altında kocaman durmuş. Bir cbf250 ybr250 gibi kalıplı duruyordu. Ben sırtımda çantayla beraber 85 kilo civarında geliyorum. Yanımda ara gaz felan yapıyor. Dedim bir deneyelim bakalım Apache'ye napıcaz
Bir kapatırsın 110'la geçtim yanından bassada yetişemedi sonra bir ara trafik oldu haliç köprüsünde ben aradan kaçamadım emniyet şeridine. O benden önce kaçtı basıp gitti. Biraz kovaladım baktım olucak gibi değil gaz kestim zaten yan yola sapıcaktım bu hikayede böyle son buldu.
Motorum sorun çıkarsada yüzümü güldürüyor yolda giderken.
Meraklı gözlerle bakanlar oluyor.
Jigle sorunum vardı bildiğiniz üzere karburatör'den felan demişlerdi tamirciye bırakıcaktım motosikletimi vaz geçtim. Sabahları marşa basıp 20-30 saniye kadar gazı 3.000 rpm'de sabit tutup bırakıyorum. Isınmamış oluyor stop ediyor yine ama motora atlayıp 1 km kadar yolu 1. viteste 5.000 rpm yada 2. viteste 3,500/4.000 rpm'de gidiyorum. Bu şekilde yapmayada bugün başladım. Sonra (TEKTEKER RAMÇO) Ramazan Abime baya önceden jigle konusuyla ilgili msj atmıştım bazı çözümler önerdi ama pek anlamadım. Kendiside motosikleti ısıtmak için 1-2 km yolu düşük devirde giderek ısıtıyormuş motoru. Bende bu sabah öyle yaptım ama tedirgindim acaba zararı olur mu diye. Sonra Ramazan abi'min msjını görünce içim rahatladı. Kendiside motosikleti o şekilde ısıtoyormuş. Bende öyle yapıyorum 1-2 km yolu gittikten sonra bir el atıyorum motora bakıyorum ısınmış. Sonra keyifli keyifli kullanıyorum.
Söylediklerimin herhangi bir amacı yok ama sizlerle paylaşmak istedim.