Ne oluyormuş Durmuş
sonuçta 125 cc commuter makina değilmi ikiside ne fark oluyomuş
Sevgili simson Mehmet kardeşim sana cevap yazmadan önce ilk önce uslubuna bir parça dikkat etmeni öneririm
bilader diye cevaba başladığın adam 30 yaşında evli barklı bi insan ilk önce bunu bil.YBR nin Çinde üretildiğini oda wolfunu almadan önce biliyordur sanırım sonuçta bu devlet sırrı değil bu 1.
Bir babanın iki oğlu yada iki kardeşin birbirleriyle tamamen aynı olması beklenemez doğru çünkü insanların hisleri ve duyguları olur,akıllıdırlar,her insanın kendine göre fikri olur bu yüzden-kardeşte olsa- iki insan birbirinin aynı olamaz doğru söylüyorsun.Fakat YBR de Wolf te ikiside motosiklettir bunlar makinadır yani kul yapımıdır bu yüzden ne duyguları olabilir,nede akılları fikirleri vardır,fakat makinelerin üretildikleri firmalarda kendilerine kazandırılan bir takım özellikleri vardır-tork,beygir gücü,yakıt tüketimi gibi (bunlara karakteristik özelliklerde denir) bunlar iki farklı makinede aynı olabilirler bu mümkündür. Biz aynı derken bunlardan bahsediyoruz yoksa tabiki Yamaha dünya çapında kendini ispatlamış bir markadır ve baştan sona kadar kalitedir her bir parçası (grenajları olsun elcikleri olsun yapıldığı malzeme olsun) kalite kokar resmen buna bi itirazımız yok
Burada düşünmeden konuşan birazcık sensin gibi sanki
3. Sohc motor ne demek biliyormusun sen
bence bilmiyorsun yada Sohc ile Dohc motoru karıştırıyorsun
Bak ben sana açıklayayım Sohc motor üstten tek eksantrikli demektir Dohc ise Üstten çift eksantrikli motordur (twin cam diyede anılır) "ybr sohc motorlu wolf sohc degıl" diye öyle bir kükremişsinki sanki ybr yi böyle üstten çift eksantrikli sıra silindirli bi motosiklet wolfu ise ondan çok daha basit başka bi motosiklet sanacak herkes
HER İKİSİDE ÜSTTEN TEK EKSANTRİKLİ YANİ SOHC motorludur ve evet YBR japon menşeili dir buna bi itirazımız yok olamazda zaten fakat Salcano Wolfun Çin menşeili olması sanki senin zoruna gitmiş gibi
4 Bir YBR 10 tane Wolfta eskitebilir yada 1 wolf 10 YBR de eskitebilir bu tamamen kullanım ve bakım la alakalıdır, senin YBR en vardır benim wolfüm sen yağına bakmazsın ben çok iyi bakarım yola çıkarız senin ybren şrraak diye kilitler ben yola devam eder giderim
yada bu tam terside olabilir ben wolfe bakmam ben kalırım yolda o zamanda işte sen gibi ön yargılı insanlar derlerki işte çin malı yolda kalmış ybr ye bakın devam ediyor
böyle bi kıyaslamaya katılmıyorum yani
5 Ben 23 senedir motosiklet kullanıyorum belkide sen dünyada yokken ben motosiklet kullanıyordum yada senin çocukluğundan beri belkide babanın zamanından beri motor kullanmışlığım vardır
Yamahanın ne kadar eski ve köklü firma olduğunu ve ne kadar kaliteli olduğunu inanki senden çok daha iyi biliyorum,çünkü pek çok YBRem oldu hatta daha eskilerden bahsedecek olursak pek çok FZR em YZF em yada viragom oldu
ve biz motosikletlerimizin senin tabirinle "çakma YBR lerimizin" YBR yle aynı olduğunu söylemiyoruz bizim dediğimiz şu (en azından benim kendi fikrim bu) aralarındaki kalite farkının fiyat farkına değecek bi fark olmadığı !!! umarım aradaki bu nüans farkını anlayabilecek kadar düşünmeye sevkedebilirm seni
Küçük hesaplara gelince iki motosiklet arasında yaklaşık %75 fiyat farkı var rakamlara gelecek olursak sıfır fiyatları YBR ESD: 4350 TL SALCANO WOLF :2490 TL aradi bu fark yani 1860 TL hiçte küçük hesap değildir bence heleki 2490 liralık bi motora göre 1860 lira bayada büyük hesaptır benim gözümde
Burada bilinçsizce kim konuşmuş bırak onuda bu cevabı okuyanlar versin bence
Sonuç olarak biz "çakma YBR lerimizle" mutluyuz sanada japon harikası ESD lenle mutluluklar dilerim kardeşim esen kal