valla sizleri uzakdan izlemek çok hoşuma gidiyor. Biliyorsunuz kaza yapmıştım motorum hala serviste sigortadan para almayı bekliyorum sanırım motorun çıkması 1 ay daha sürecek. Çok ama çok özledim ybr mi :( yoldan geçen ybr lere salya sümük izliyorum :( herkese bol keyifli kazasız belasız sürüşler
ben de snein durumndayım hala
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
Senin adına üzüldüm sevgili hayaletfilo. Yalnız neden 1 ay sürecek tamir işlemleri.Adamlarla anlaşsaydın parası nasıl olsa sigortadan gelmeyecekmi?
1 ayda uzay gemisi yapılır ya
ahanda bir üzüntü daha.
Ben bu günlerde kayınpederin rahatsızlığından dolayı kullanamıyorum çakırımı.Sırayla size göndereyim bari.
ah bi para bulsam alcam ybr.kaza yapan arkadaslarda gecmıs olsun.
Koşulların mükemmel olmasını beklersen hiçbir zaman harekete geçemezsin.
motorumun sente ayarı kaçmış düzelltik.hazır kurcalamışken karbütörü söktük.içindeki deliği 1.1 mm yaptık.Benzini daha iyi yetiştirsin diye.Sonuç güzel eskisine oranla motorun ivvelenmesi %30 arttı.
Kaza yapanlara geçmiş olsun.
Geçenlerde tesisatlı YBR ilanları göstermiştim, bir de bunu gördüm geçen gün... YBR değil ama olsun :D Bu adamların azmine hayranım
http://www.sahibinden.com/displayite...eyword=4372402
hiç değilse polyester kabartmalı yapmış.Ama kışın hoparlörü nasıl koruyacak ki?
İki teker disco mübarek.Spot ışıkları felan koysa daha bi iyi olurmuş
motorun bujinin tam arkasında 2 vida tutan bir kapak var.kapağı çıkarınca zinciri görüyorsun zaten..pistonu en üst noktaya getirilmeli.Zincir dişlisinde bir ok var.Motor bloğundanda bir ok var.bu oklar örtüşürse sente ayarı olmuş demektir.Sente ayarınıda dişliyi tutan somun var onu söküp dişlinin okunu motor bloğun okuna hizalama ile sağlanıyor..
Daha yakıt safriyatına bakamadım.Çok aşırıda farkedeceğini sanmıyorum.zaten bir önceki haliyle 80.000 lira filan yakıyordu..
DAHA oncede yasdım ama..cvb alammdım 2008 model ybr var mı??
fiyat?? teknık ozellıkler bide motoru aldıgım zaman yabmam gerekenler(rodaj fln) ilk 1000 kmde 5000 kmde bakımlar ve yapılması gerekenler.....abilerim yzacaklarınız ıcın sımdıden tesekkurler....
şu an için 2008-2007 modelli ybr 125 ler Türkiye'de yok.(jantları 5 kollu olanlar).Teknik özellikleri aynı sadece depoda sticker var.jantları 5 kollu ve egsozu siyah.Teknik özellikleri aynı.
Km'rem 3000 geldi dün,dedim bir bakıma sokayım şu motoru.Servise giderkende dedimki;
__Bu sefer shell değilde de castrol magnetec koydurayım dedim baya bi öneren var.
Nese geldim yıldız ticarete biri karşıladı kapıda,
__Dedim castrol yagınız var mı servise sokacagım motoru?,
__Yok dedi.
__Peki o zman alayım da geleyim dedim
__peki dedi.
Gittim aldım yağı,
__Adam garanti belgenize bakabilir miyim dedi
__Peki dedim
__Biz dışardan yağ getirenin motorunu servise almıyoz ama dedi.
__Ana dedim nası iş
__Nese dedi aşaa indirin motoru,yağ getirdiğinize de söleyin dedi.
İndirdik motoru.Ustaya yağımı getirdim ben dedim.Adamıın surat düştü.Diğer diyaloglar şöle;
Usta
__Biz buraya servis açmışız senin yaptına bak,dışardan yağ getirlir mi.
Ben
__haydaa diorum noluyo yaaa.
Usta
__ Valla bu yağı koyarsam motor garanti kapsamına girmez,zölimm.
Ben
__yaw nası iştir diorum,bi partonunuzla görüşim.Çıktım patronun yanına,dedim böle böle.Garanti dışı kalır diolar vs.
Patron
__yaw biz buraya servis açmışızz vs.vs.Lokantaya gidiyon ekmegini başka yerden getiriyon ,olurmu böle şey..cıkk cıkkk cıkkk
Ben
__yaw diyorum istedigim yagı koydururum sen nası olsa servis ücretini alıyon 20 ylt.
Nese böle diyaloglar yaşantı.İndim servise bidaha.Ak saçlı bi amca var orda,konuştuk biraz bu işin eğrisini dogrusunu......
İşte böle arkadaşlar yıldız ticaret böle bişi yaptı bir yağ uğruna.Ben haksız oldugumu düşüünmüyorum.
Sizler ne düşünüyosunuz?
kendi yağını kendin değiştir, ayrıca mobil 10/40 castrol den 70 kere daha iyidir. bunu ben tespit ettim. honda nın tercihi castrol ama motor aşırı ısınıyor ve boş bağırıyor, ama mobil öyle değil, ses toklaşıyor ve motor daha seri oluyor, stop durumunda soğuması uzun sürmüyor
motosiklet motorlarında Şanzıman,motor ve debriyaj sistemi aynı yağla yağlandığı için.Magnatec türü teflon benzeri karışımlar içeren yağlar pek tavsiye edilmiyor.
sebebi; sürtünen yüzeylerin özellikle ilk çalıştırmada daha kaygan olmasını sağlayan,teflon ve benzeri katkılar içermesidir.Bundan dolayı motor ve şanzıman kısmına yarayışlı görünse bile debriyaj sisteminde kaçırmalara sebep olabiliyor.
Arkdaşlar son iki haftadır motorla geziyordum, aşağıdaki linklerden gezi raporlarını okuyabilirsiniz...
Çatalca-Yalıköy Gezisi
http://www.ikiteker.org/modules.php?...wtopic&t=10964
Yedigöller Gezisi
http://www.ikiteker.org/modules.php?...966&highlight=
Bir de motordan bağımsız "gezi"
http://www.ikiteker.org/modules.php?...963&highlight=
Şu an bu konu içerisinde 167 kullanıcı var. (0 üye ve 167 misafir)