Ybr lerde 5. vites ne işe yarıyor.4 e kadar red line atıyorum 100 diyor motor 5 e atınca yığılığ kalıyo devir düşüyor.Nedir bunun aslı?
Ybr lerde 5. vites ne işe yarıyor.4 e kadar red line atıyorum 100 diyor motor 5 e atınca yığılığ kalıyo devir düşüyor.Nedir bunun aslı?
Ekonomide ben devrimi almış gidiyorum 5 e atıyorum pat hızı düşürüyo.Normalde 1 kalkış 2-3 çekiş 4-5 hızdır diye biliyorum yanlış mı biliyorum.En fazla düz sayılabilcek bir eğimli yolda 120 gördüm bütün vitesler red line
Bir meyhane buldum mezarlığın karşısında eğer beni bulmak istersen ya ordayım ya da karşısında...
düzlükte aynı 105 de şöyle bişey farkettim 105 in üzerine çıkıyosa motor muhakkak eğim oluyor bu bi gerçek ama değerler aynı bi sıkıntı yok kaç km ye geldin ?
Bir meyhane buldum mezarlığın karşısında eğer beni bulmak istersen ya ordayım ya da karşısında...
Arkadaşım kendi motorumdan aktarayım
1.viteste onbin devirde 40 km/s
2.viteste onbin devirde 70 km/s
3.viteste onbin devirde 100 km/s
4.viteste dokuzbin besyuz devirde 120 km/s
5.viteste sekizbin devirde 120 km/s meğilli iniş olan yollarda dokuzbin devirde 130km/s
4.viteste düz yol farketmiyor cok rahat 120km/s görüyor
5.viteste iniş olan bi yolda 135km/s gördüm yol kısaydı biraz
2012 mavi ybr motorum şuan 4700km de motoru aldığım gün itibariyle rodaj modaj bakmadan
hep yüksek devirlerde kullandım kim ne derse desin ilk ne giderse sonuda da hep öle gidiyor
Unutmadan ön dişli orginal 14 dür. ancak arka dişliyi kendi isteğim üzerine tamircimde
değiştirttim orginali 45 olan dişli bende 37 dir bilginize.
sakın yokusta hızdan düşer diye düşünmeyin tam tersi kac tane motorla denedim hem tek hem iki kişi
inanılmaz bir fark oldu.
Ayrıca besinci vites dediğiniz gibi uzun yolda motor hem ekonomik gitmesi hemde zorlanmadan seyir etmesi için kullanılır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...3571648/detay/
öylesine ilan verdim. bakalım...
ilanda eksik ya da fazla gördüğünüz yer var mı?
2008 model kırmızı ybr motorum vardı 8bin km sattım hiçbir sıkıntısı yoktu fiyatını bulunca çıkardım elimden
rodaj dönemi dediler 1000km 60 70 km hızla kullandım zorlamadım 8bin km ye kadar benim motor 105 hiç gecmedi sonrasını da zaten bilmem
yamaha nın motor ömrü diye bişey olduğuna ben inanmıyorum her ikibinden iki bine yağsını değiştirip bakımını zincir yağlamasını yaptınmı
öle kafayı yiyecek derecede de zorlayıp subabını yedirmedikten sonra zaten ömürsüz oluyor
neyse bu tamamen benim ve burdaki bi kaç motor tamircisi ustamın fikri şunuda belirteyim 165bin km de ybr kullanan arkadasım var halen
tornavida dokunmamıstır motoruna.
Ve evet motordaki değişim dişliden sonra oldu tabi kullanıcısı da önemli...
çok hızlısınız beyler...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
sa kardeşim acaba kaç dişli taktın ybrye ? çünkü YBR nin 4. viteste 120 km/h yapması imkansız birşey ihtimal bile değil imkansız ha neden dersen şöyle ki bu motor 10 500 devirde kesiciye girer ve bu şekilde yapacağı taş çatlasa ki çatladığını görmedik hız 105 km/h filan genelde bu 100 filan olur motorundaki değişiklikleri söylersen sevinirim
önceki mesajında arka dişliye 37 yazmıştı. 0 47 olacak. yanlış yazmış.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...3571648/detay/
ilana bi yorum yapın fiyat nasıl? eksik fazla var mı?
a.slm kardeşim bi kaç mesaj yukarıda yazmıstım ama görmedin sanırım
sadece arka dişliyi değiştirdim aslına bakarsan önce ön dişliyi 15 yapmıştım
hissedilir bi değişiklik olmadı arka dişlim 37 dir önü de orgınal 14 taktım güzel bir uyum oldu
şunu da söyleyeyim 3.viteste devir saati ve hız ibresi aynı oranda haraket ediyor sen hesapla
onbin devirde 100 ü görüyor 3.viteste
4.viteste 120 yi görüyor hatta kesiciye sokmadan
ybr lerin orgınal arka dişlisi 45 tir zincirin arasından suan hatırlamıyorum ama sanırım 4 ek parca cıkartık
ve 37 olarak montajını yaptık.
arka dişli 37 ve kısa zincir normal ybr oynanmamış 4. viteste hız göstergesi ile devir saati aynı oranda artıyo onun için dedim ya 4. viteste yapıyo 100ü o da 10 000 devir
zaten bir de şunu söyliyim o kadar ybr kulklandım orjinal olanların son hızı hep aynı düz yolda 105 110 eğimde peygamber vitesiyle 150 yap o önemli değil bence
o zaman senin ybr 6 vites olmuş bizimkilerin 4 de yaptığını seninki 3 de yapıyosa yanlız kalkışta her türlü orjinal ybr alır arka dişli büyük antalyaya gelirsen bi bakalım şu YBR ye merak ettim
Şu an bu konu içerisinde 49 kullanıcı var. (0 üye ve 49 misafir)