http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5003030/detay/
İşte birinci kalite el emeği göz nuru denge topuzu..krom malzemeden imal edeilmiş olup peder beyin ürünüdür..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
15 e aldım resımler var bı oncekı sayfada ama bunu nasıl monte edıceksın
HONDA
şey biraz garip bi soru olacak da periyodik olarak motorun vergisi ödeniyorya bunun gibi başka neleri ödeniyor ney ne zaman yapılıyordu bi bilen bana açıklayabilirmi hani muayenesi sigortası gibi bunları ne zaman yapılıyor ne kadar tutuyor :(
Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT
rutin ödemeler şunlar...motoru yeni aldığım için ,ki birçok şeyini mağzaya yaptırdığım içn , birde geçenlerde kasksız gezdiğimden trafik polisinden ceza yediğim için , bu vergi , borç ödeme vss işlerine daha bir duyarlı oldum...
şimdi
1-) motorun yıllık sigortası = benimkisini ağustos ayında aldığım için ağustos ayında başlatıldı.. yıllıktır.. bu kaza anında karşındakinin mağduriyetinin karşılayan bir bir zorunlu trafik sigortasıdır...genellikle ruhsata iliştirilir yanında gezdirilmesi zorunludur.
2-) motorlu taşıtlar vergisi = buda motorun cc sine göre belirlenen yılda 2 kez ödenen..(ocak ve temmuz aylarında)..yani 2 taksit dönemi olan bir borçtur..bende de yamaha ybr var yıllık 92 lira borcum var..46 lira ile 2 taksitde ödeniyor..ben motoru ağustos ayında aldığım için şu anda borçlu gözüküyorum temmuz dönemi olarak... hatta 1 ay geciktirdim 47 lira olmuşş.. onuda bu aralar halledeceğim..
3-) muayene ücreti = ruhsatında motorunun muayene tarihleri yazar...genellikle uzun tarihler arasıdır... benimkisi 2015 kadar muayeneli...işte zamanı geldiğinde bunun ücreti..motorum yeni olduğu için muayene ettirmedim..fiyatını bilmiyorum daha 2.5 sene var..
4-) bunların dışında motorun rutin bakımları için (yağ değişimi ,parça değişimi) para ödersin ...yağ değişimi 25 tl
5-) cezan varsa onu ödersin
6-) birde benzin parası bu kadar))))
rain planet teşekkür ederim ilgi alakan için, bu sigorta ücretini nereye ne kadar ödüyoruz ybr 125 için hımm şimdi baktım muaynede bitmiş bunun için de bi ücret ödeniyor mu
Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT
Ustalar,
YBR de yeni baslayan birisi icin debriyaj kavraması nerede olmalı ? Elcige yakın yerdemi yoksa sıkmaya başladığımız noktada mı.
Su acemine bir Yardim
Yamaha YBR 125 Rider
Sigorta ücretini etkileyen çok fazla faktör var. Motosikletinin yaşı, degeri, senin yaşın, sigorta şirketinin vicdanı vs... Herhangi bir sigorta sirketine yaptırabilirsin. Parayı da onlara vereceksin. Benim cup motosiklet, sigorta masrafı 60 tl. Kredi kartına 6 taksit. Muayene de en son 80 tl idi. Sonradan zam geldiyse bilmem. Malum zam ülkesinde yaşıyoruz..
Hocam benimki elciğe yakın taraftaydı. Kalkışlarım rahat oluyodu ama vites geçişlerinde ter atıyodum resmen.
Özellikle boşa almak için 10 dakika uğraşıyodum.
Servise götürdüm. Anlattım durumu. Yeni bi ayar çektiler. Şimdi sıkmaya başladığımız tarafta. Vites geçişleri yağ gibi.
bu depoda 100 kmde 3.5 litre yaktım.
virajlarda bile gazı sonuna kadar dayadığımdan sanırım.
debriyaj balatası sizlere ömür bu arada. motor düşük devirlerde cidden gitmiyor. 8-9 bin devirden sonra saniyelik devir artışı ve hafif bi silkeleme oluyor.
16.700deyim 18.000 civarı bakıma soktuğumda debriyaj balatasını da değişeceğim. 45 lira değil mi anasını satayım? 2 depoda parasını çıkarır.
günde 45-50 kmden haftanın 5 gün, 2 haftada bir de 6. ve 7. günlerde memlekete 120şer km yol yapıyorum artık.
haftada ortalama 370 kmcik.
evliya çelebi misin be ybr .
motur böyle benzin yakmaya devam ederse batacağım.
Merhabalar,bende ybr ailesine katılmış bulunmaktayım.2. el 2012 model 2bin km.de ybr esd almış bulunmaktayım.Birkaç sorum olacaktı izninizle.
Daha önce 2008 honda cbf vardı ve ikisini karşılaştırınca; ara hızlanmalar olsun,vites aralıkları olsun daha kısa ve az.Bu aradaki 25cc lik fark yüzünden mi yoksa motor açılmadığı için ya da eksik birşeyler olduğu için mi?
Genelde eşimle birlikte bindiğim için motor sanki kasıyor gibi,zamanla açılır mı yoksa genelinde olan bir olay mı.Yakınlarımda ybr olan biriside olmadığı için deneme şansım olmuyor.
selam millet. Ybr orjinal kadranı sonunda titan es e uydurdum. Sadece km sayacı orjinal ibreden düşük gösterdiği için (20-25 km kadar) ybr km sayacını söküp içine orjinal km saatini taktım. Fotosu salcano wolf kullanıcıları son sayfada. Devir saatinide kendim bağladım çalışıyor.
benim debriyaj elciğe çok yakında ve baya sıkıntı çektim...vites atışlarında çok zorlandığım gibi (özellikle 1 ve 2 arası) vites inişlerindede zorlanıyodum...vites lerden sesler gelip motorun gidişinde sıkıntılar oluyordu..kavrama ayırmadığı içinde durduğun yerde vites falan atamıyordunuz...yani baya vitesin üstünde tepinmen gerekti
sonra ustaya götürdüm ve elciğe değilde tam tersine , yani dışarıya doğru yakın yaptı debriyajı ( ki doğrusuda oymuş sanırım, debriyajı sıktığında hafif boşluk olacak ondan sonra kavramayı hissedeceksin)
ve o kadar rahatladımki anlatamam. hafif bir sıkmada hemen vites değiştirebiliyorum.. herşey kısa bi zamanda olduğu için vites geçişlerinde vites dişli devri motor devrine yetişebiliyo, ki vites geçişlerinde motorun sarsılmasınıda önlüyo..yani dışarıya doğru yaparsanız debriyajı daha rahat olur..
Şu an bu konu içerisinde 93 kullanıcı var. (0 üye ve 93 misafir)