Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
01 Ağustos 2012, 20:31
orjinal bi titan krangı bul sedat. Hurdaya ayrılmış bi titan olabilir. Krankını sök. Bulduğun en büyük ve güçlü sprel makinasına yeni bi taş tak. Ve krangı ortadan ikiye kesmeyi dene. Taş ya parçalanacak yada bitecek ama o titan krankını ortadan bölemeyeceksin. Aynı işlemi bi çinli cg krangı veya orjinal ybr krankında denersen bölünecektir krangı. Cinli cg krankı 70 tl, ybr krankı tam bilmiyorum ama 300 ü geçmez zandedersem, titan krangı bin kusur lira, niye? Titanyum alaşımlı. Yoksa bi demir parçası olsaydı çinli cg ler gibi 70 lira olurdu. Bişeyler biliyoruzda konuşuyoruz burda. Titanyumun tarihçesinide bilmeyenler okusun. 96 da varmı yokmu öğrensin. Araya laf sokupdurmasın bilip bilmeden. Ben ybrnin ciğerini tanırım. Boş adam değilim. Maksadım ybr kötülemek değil, kaldıki ybr piyasada kendini kanıtlamış bi motor.
Reklamlar
-
01 Ağustos 2012, 20:46
ben ihtimal vermiyorum titanyum malzemeyi tutupta 125 cc bi motorun krankında kullansınlar cg sağlam olabilir ama bu kadarda abartmaya gerek yok..madem o kadar kaliteli yapmışlarda neden birazcıkta titreşimini kesmek için uğraşmamişlar..ybr geleceği olan sorunsuz bir motor belki krangı değil demirden pilastikten fakat sizin dediğiniz gibi hiçte çok görmedim krangı kırılmış ybr hatta hiç denk gelmedi..o kadar kaliteli bi makinayı neden üretimini durdurdular ondan sonra kaç model çıktı niye hiç biri tutulamadı peki..
Ybr sınıfında efsane oldu araştırırsanız cbr 125 ile kıyaslandığı topikler bile var kesinlikle ybr ile denk bi makina değil ama düşün artık hondanin 5 serii boyunca sürekli yeni modeller getirterek yarıştığı parkurda yamaha sadece ybr ile yoluna devam ediyor..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
01 Ağustos 2012, 20:53
sedat_57 adlı üyeden alıntı
Okan hoş geldin hacı arada gir yaz yaw topikler karıştı yemin ediyorum 96 model titan topiği mi ybr 125 topiğimi karıştırıyorum
Maaşallah motorun çil çil nazar değmesin km arttı demişsin 14 binde benim 1 yaşındaki ybr bile 15 binde
Sedat bu lafınıda unutmuş değilim. Hala hazmedemedim. Çünkü senden başka hiç kimse şikayet etmedi bu güne kadar. Ben kıyaslama yapıyorum. Veya çok soran oluyor yazıyorum. Titan kadar ybr yide bilirim. Devamlı aktifim formda. Gece gündüz arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Varsa bi şikayetin kırmızı butonla şikayet et kısmına tıklayarak beni yöneticilere şikayet edebilirsin. Sevgiler.
-
01 Ağustos 2012, 20:56
Bozkurt74 adlı üyeden alıntı
Fatih ben de isterem,ben de isterem,ben de isterem(F54,şimdi bu İbrahim abi ne istiyor diyecen demi?İşte sana birkaç bilinmeyenli denklem?Bi önceki sayfada bahsettiğin yan çanta ve yan çanta demirleri).
Ya aslında ramazan ayından sonra bir araya gelsek te şu 10 TL'ye satılan spor çantalarından alıp yan çanta mı imal etsek ha Fatih?Neyse sen kafandaki projeyi bi uygula bakalım,sonuçları görelim.
Hadi kolay gelsin.
Aleyküm selam fat280,sağol sen ansılsın?
Şu malum satış sitesinde 150'lik YBR
gördüm ve ilanı araştırdığımda motorla oynanıp 150'lik yapmışlar.Adem de Titan ile benzer şeyler yapmıştı.Ne dersiniz bizim motorlar böyle bir şeyi kaldırır mı?
Motor bloğu,piston gömlekle oynamadan hp'sini şöyle 2-3 hp yükseltebilr miyiz?Hadi bi düşünelim bakalım
.
abi öyle pazardan 10 tl ye çanta alıp yapma işini bende düşündüm lakin yanlara doğru girecek tekerleğe takılmaz ama görüntü hoş olmayacağı için uyduruk bi demir ayarlayacağım fakat çantaların tekerlere sürtme ihtimali ortadan kalkacak artı çantalara fazla yük koysam bile saplarda kopma vs olmayacak
ben sana da demir ayarlayabilirsem kenara koyarım
aslında çok basit mantık şu ne aşşağıya sarksın nede tekere sürtsün yani bize L şeklinde iki demir yeterli bi alt köşeye bi alta birde üste parça kaynatıp iki L şeklindeki parçayı birbirine tutacak şekilde kaynatılıp üst bağlantıyıda sendeki gibi çanta demiri imal edip çanta demirine 2 tane vide ile bağlanacak
bu işleri cuma günü start vereceğim resimleri paylaşırım
len apache durmuş sen gel yavrun porsiyon fark etmez ne kadar yiyebilirsen ye goçum
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
01 Ağustos 2012, 21:02
adem80 adlı üyeden alıntı
Sedat bu lafınıda unutmuş değilim. Hala hazmedemedim. Çünkü senden başka hiç kimse şikayet etmedi bu güne kadar. Ben kıyaslama yapıyorum. Veya çok soran oluyor yazıyorum. Titan kadar ybr yide bilirim. Devamlı aktifim formda. Gece gündüz arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Varsa bi şikayetin kırmızı butonla şikayet et kısmına tıklayarak beni yöneticilere şikayet edebilirsin. Sevgiler.
keşke yöneticilerle iş bitseydi güzel kardeşim ama malesef her yerde olduğu gibi yöneticide yetersiz kalabiliyor..yukarda yazdığımda haklıyım yalnız her girdiğimde 96 titan görmekten gına geldi tamam motor güzel eyvallah 500 bin gitsin anahtar değmeden en birinci malzemeden yapilmiş olsun fakat burası ybr 125 topiği..Siz belki bana kızıyosunuz hatta
şu ybrci yanımda olsada benim 96 titanla üstünden geçsem diyosundur ama ben isterimki ybr topiğinde ybr titan topiğinde titan sonuna kadar konuşulup tartışılsın..
-
01 Ağustos 2012, 21:12
ben ihtimal vermiyorum titanyum malzemeyi tutupta 125 cc bi motorun krankında kullansınlar cg sağlam olabilir ama bu kadarda abartmaya gerek yok..madem o kadar kaliteli yapmışlarda neden birazcıkta titreşimini kesmek için uğraşmamişlar..ybr geleceği olan sorunsuz bir motor belki krangı değil demirden pilastikten fakat sizin dediğiniz gibi hiçte çok görmedim krangı kırılmış ybr hatta hiç denk gelmedi..o kadar kaliteli bi makinayı neden üretimini durdurdular ondan sonra kaç model çıktı niye hiç biri tutulamadı peki..
Ybr sınıfında efsane oldu araştırırsanız cbr 125 ile kıyaslandığı topikler bile var kesinlikle ybr ile denk bi makina değil ama düşün artık hondanin 5 serii boyunca sürekli yeni modeller getirterek yarıştığı parkurda yamaha sadece ybr ile yoluna devam ediyor..
Çok biliyosun gerçekten. Titanın üretimi durdurduğunu bitirdiğini nerden biliyosun? Biçok ülkede satışı çatır çatır devam ediyor. Titreşime gelince kaç defa bindin titana? Cg motorlar içinde en az titreyen hondanın cg leridir. Ybrnin krangı ucuzda titanınki niye bin kusur? Hiç düşündünmü? İkiside ithal. Gelelim şatıştan kaldırılma olayına. 2002 de türkiyedeki titan fabrikası kapandı. 2003 ten 2006 ya kadar brezilyadan ithal edildi. 2006 da 4 bin civarında cg satılırken ybr 3 bin civarı satılıyodu. Honda rekabeti arttırmak için cg gelişini durdurup daha ucuz olarak çinden getirdiği cbf 150 yi piyasaya sürdü. Kalite fiyata yansır. Ybr den tabiki pahalı olup millet ikiside japon marka niye bin lira daha vereyim mantığıyla ybr ye yöneldi. Son dönem az satma sebebi budur. Krangıda titanyum alaşımlıdır. 150 veya 200 cc ye kadar onun için dayanıklıdır. Ybr 150 cc bile kaldırmaz kusura bakma.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:07 ----------
keşke yöneticilerle iş bitseydi güzel kardeşim ama malesef her yerde olduğu gibi yöneticide yetersiz kalabiliyor..yukarda yazdığımda haklıyım yalnız her girdiğimde 96 titan görmekten gına geldi tamam motor güzel eyvallah 500 bin gitsin anahtar değmeden en birinci malzemeden yapilmiş olsun fakat burası ybr 125 topiği..Siz belki bana kızıyosunuz hatta
şu ybrci yanımda olsada benim 96 titanla üstünden geçsem diyosundur ama ben isterimki ybr topiğinde ybr titan topiğinde titan sonuna kadar konuşulup tartışılsın..
kendin bile bu topikte bana titan soruyosun farkındamısın? Sormayın. Ama arada bir kıyaslama yapabilırim gocunmayın. Veyahut yazdıklarımı sadece sen okuma. Diğer arkadaşlar benden memnun. Bi sen değilsin.
-
01 Ağustos 2012, 21:12
bence onun krankın bin lira oluşunun sebebi kaliteden değil Honda oluşundandır..tr ye gelmiyorsa üretim durmuş demektir..hepimiz türk vatandaşıyız ve burayada yaşıyoruz ilkemize gelmeyen motosikletin üretiminden bize ne..illa kullanmak lazım değil biraz da cg titan topiklerinde takılırsanız titreşim olduğu yorumlarını okurusunuz..Amacım sizi kırmak değil..Ama buranın ybr 125 topiği olduğunu unutmayın ve tr ye getirilmeyen motorlarla ybr yi kıyaslamayın...
-
01 Ağustos 2012, 21:25
Yeni motorum 2012 model ybr esd almış bulunmaktayım
-
01 Ağustos 2012, 21:28
serkanunal adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun serkanunal; fotoları bekliyoruz..doğru seçim..
-
01 Ağustos 2012, 21:32
bence onun krankın bin lira oluşunun sebebi kaliteden değil Honda oluşundandır..tr ye gelmiyorsa üretim durmuş demektir..hepimiz türk vatandaşıyız ve burayada yaşıyoruz ilkemize gelmeyen motosikletin üretiminden bize ne..illa kullanmak lazım değil biraz da cg titan topiklerinde takılırsanız titreşim olduğu yorumlarını okurusunuz..Amacım sizi kırmak değil..Ama buranın ybr 125 topiği olduğunu unutmayın ve tr ye getirilmeyen motorlarla ybr yi kıyaslamayın...
Türkiyeye gelirse 7 binden aşa olmaz fiyatı onun için gelmez. Titreşim konusuna gelınce ben hissetmiyorum 10 yıldırda biniyorum. Ben altımdaki motoru ybr yle kıyaslarım kusura bakma. Gelip gelmemesi önemli değil. Lafi uzatmıcam orucumu açmam lazım ezan okundu.
-
01 Ağustos 2012, 21:39
Adem abi bosver birileri.. Motoruna cok güveniyor...2010 Dan sonra.. ybr almam dedigimde..özelden hakaret yedigim biridir...Titan lafını bile acma abi.. Ugrasma..İyice cıvkı cıktı..
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
01 Ağustos 2012, 21:54
serkanunal adlı üyeden alıntı
hayırlı uğurlu olsun arkadaşım. allah kaza bela vermesin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------
TATLIHIZ adlı üyeden alıntı
Adem abi bosver birileri.. Motoruna cok güveniyor...2010 Dan sonra.. ybr almam dedigimde..özelden hakaret yedigim biridir...Titan lafını bile acma abi.. Ugrasma..İyice cıvkı cıktı..
motor bilgim ve tecrübemle konuşurum ben. Boşa konuşmam. Sıkma canını sen.2-3 günde bir forma girip laf sokusturup kaçmam. Söylediklerimin arkasındada sonuna kadar dururum. Kimseyide takmam. Benim dostlarım bana yeter.
-
01 Ağustos 2012, 23:56
herkeze tesekkur ediyorum
Arkadaslar bugün itibariyle ybr mi almis bulunmaktayim . Herkese cok tesekkur ediyorum verdiginiz bilgilerden dolayi . Motoru secerek ne kadar dogru bi karar verdigimi anladim. Motor yağ gibi gidiyor cok ta rahat kullanimi . Yarinda ruhsat vs. Islerini halledicem . AMA bir sorum olacak arkadaslar farlar sürekli yanik mi kaliyor motor calisirken ?bunu ogrenmek istiyorum . Herkese tekrar tesekkur ederim. Hayirli aksamlar.
-
02 Ağustos 2012, 00:02
-
02 Ağustos 2012, 00:03
Bence bu senden sonra cıkmaz artık ybr cıkarsada böyle devam eder kasa degişikligi yapmaz.
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
02 Ağustos 2012, 00:12
Anladim kardesim sagolasin . Peki Ben yarin plaka cikarttricam da harflerini kendim özel olarak yaptrmak istesem basil olur bana maliyeti fln
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------
Anladim kardesim sagolasin . Peki Ben yarin plaka cikarttricam da harflerini kendim özel olarak yaptrmak istesem nasil olur bana maliyeti fln
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------
Anladim kardesim sagolasin . Peki Ben yarin plaka cikarttricam da harflerini kendim özel olarak yaptrmak istesem nasil olur bana maliyeti fln
-
02 Ağustos 2012, 00:13
koray, teknik verilerde bi değişiklik varmı bu modelde?
-
02 Ağustos 2012, 00:21
Yeşil olan gpz 500 kawasaki ye benzemiş,tabi biraz incesi eğer türkiyeye gelirse cbf 150mi satıp bunu alabilirim.
-
02 Ağustos 2012, 00:29
Kanka baktım ama aynı görünüyor... zaten 125 cc de teknik olarak ne yapsın ki adam.. beygir gücü falan aynı
-
02 Ağustos 2012, 00:40
K o r @ y adlı üyeden alıntı
Kanka baktım ama aynı görünüyor... zaten 125 cc de teknik olarak ne yapsın ki adam.. beygir gücü falan aynı
kanka valla 12 hp civarında yapacaklar bunu, tadından yenmez. Önce ben alırım. Millet cbr 125 i bırakıp bu modele yönelir. Peki kanka enjeksiyon varmı bu yeni modellerde? Bi fikrin varmı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 87 kullanıcı var. (0 üye ve 87 misafir)
Bu Konudaki Etiketler