Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
26 Temmuz 2007, 03:00
arkadaşlar uzun süredir scooter kullanıyordum.1 haftadır ybr sahibiyim.Eşşekten inip ata binmek deyimi vardırya ,birebir uyuyor yaşadıklarıma.Ybr kullanmak inanlımaz keyifli imiş.Şu an motorum rodaj aşamasında,pek hızlı gitmiyorum gitme geregide duymuyorum ya gerçi.(scooterden alışkanlık)Doğru bir tercih yaptım sanırım.Herkese keyifli sürüşler....:D
Reklamlar
-
26 Temmuz 2007, 10:37
selam beyler bayanlarr
bir kaç bşy istycem sizlerden yardımcı olurmusunz
ybr 125 e siyah koruma demiri nereden bulablriz yada krom olanlar syaha boyanırmı?* birde ybr 125 içn önerdiğinizz arka hız lastiği hangisi
-
26 Temmuz 2007, 10:44
protez insan adlı üyeden alıntı
arkadaşlar uzun süredir scooter kullanıyordum.1 haftadır
ybr sahibiyim.Eşşekten inip ata binmek deyimi vardırya ,birebir uyuyor yaşadıklarıma.Ybr kullanmak inanlımaz keyifli imiş.Şu an motorum rodaj aşamasında,pek hızlı gitmiyorum gitme geregide duymuyorum ya gerçi.(scooterden alışkanlık)Doğru bir tercih yaptım sanırım.Herkese keyifli sürüşler....:D
Sevgili kardeşim gerçekten Ybr kullandıkça zevk veren zevk aldıkça kullanasın geldiği bir motosiklettir.Katettiğin kilometreler arttıkça motorunla uyumun daha da artacak ve bütünleştikçe vazgeçilmezin olacaktır.Bu topicte;şimdi, başka bir motoru olan ama daha önceleri ybr si olanlar o kadar çok yazdılar ki.Kimi pişman kimi de o günlerinden özlemle bahsediyorlar.
Sağlık ve mululuk dolu nice güzel geziler...
-
26 Temmuz 2007, 12:27
Arkadaşlar İlgilenen olursa bu topiğe baksın.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...etz-251-a.html
SilentScream adlı üyeden alıntı
arkadaşlar benim motor daha 300 km de , sormak istediğim zinciri kaç km de bir yağlamalıyım (1 kere yağladım) , motorla birlikte gelen yağ ne zaman değişecek , bazıları 300. km de değiştirmem gerektiğini söylediler doğrumudur , bu özel bir yağmış ve değişmesi gerekiyormuş . ayrıca yağı değiştirmek için servise gitmek gerekir mi yoksa ben yapabilirmiyim teşekkürler...
Yağını 1000 Km dolunca servise değiştirmen gerekir. garanti kitapçığına işlenmesi adına önemli yoksa garanti kapsamından çıkar motorun. Şuan moorunda rodaj yağı diye tabir edilen değişik yoğun bir yağ var 1000km bakımında değişecek. Zincir hususunda ilk 1000 km zincirini yağlamana gerek yok yamahanın fabrika çıkışı zincire uyguladığı yağ 1000km götürüyor yine 1000km bakımında servisin sana zincir yağı almanı ve ne kadar sürede yağlaman gerektiğin hakkında bilgiler verecektir.
-
26 Temmuz 2007, 14:37
Merhaba arkadaşlar. Motorum 20bin bakımdan çıktı ve çok güzel oldu. Egzoz korumasında çizikler vardı. Değiştirttim ama biraz pahalıya mal oldu. 45 YTL Ben de koruma demiri taktırdım. daha tehlikesiz olması açısından.
Benim üstadlara bir sorum olacak ön lastiğim orjinal sakura arka lastik 100/90 bu kabak lastik diye tabir edilen lastiklerden yani otoban lastiği motorum 20binde düz yolda tek kişi en fazla 100-105 felan görüyor iniş aşağı 110-115 felan bu hızlar normal midir? Motorum daha açılmadı mı açılmadıysa nasıl açabilirim. Debriaj fren balatası felan daha yeni değişti. Bir de 110 km/s hıza ulaşınca gidon çok hızlı bir şekilede bir sağ bir sol yaparak titriyor 70 km/s'e felan inmedikçe böyle gidiyor düşecek gibi oluyorum. Bu normal midir? Bunu nasıl giderebilirim?
Okumaya harcadığınız efor için çok teşekkürler biraz uzun yazdım galiba.
Cevaplayan tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum.
İyi günler
-
26 Temmuz 2007, 14:49
PoWeR_TeCH adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. Motorum 20bin bakımdan çıktı ve çok güzel oldu. Egzoz korumasında çizikler vardı. Değiştirttim ama biraz pahalıya mal oldu. 45 YTL Ben de koruma demiri taktırdım. daha tehlikesiz olması açısından.
Benim üstadlara bir sorum olacak ön lastiğim orjinal sakura arka lastik 100/90 bu kabak lastik diye tabir edilen lastiklerden yani otoban lastiği motorum 20binde düz yolda tek kişi en fazla 100-105 felan görüyor iniş aşağı 110-115 felan bu hızlar normal midir? Motorum daha açılmadı mı açılmadıysa nasıl açabilirim. Debriaj fren balatası felan daha yeni değişti. Bir de 110 km/s hıza ulaşınca gidon çok hızlı bir şekilede bir sağ bir sol yaparak titriyor 70 km/s'e felan inmedikçe böyle gidiyor düşecek gibi oluyorum. Bu normal midir? Bunu nasıl giderebilirim?
Okumaya harcadığınız efor için çok teşekkürler biraz uzun yazdım galiba.
Cevaplayan tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum.
İyi günler
motorunuzun yaptığı hız bence normal daha fazla performans beklemeyin.20000 km de motor açılacağı kadar açılmıştır.70 km den sonra bu şekilde kafa sallaması normal değil ve hatta tarif ettiğiniz üzere vibrasyano benzemiyor belki amortisör keçelerinde sorun olabilir ama oda okadar sorun yapmaz bence sizin sadece kafa sallaması için servise yada iyi bir tamirciye göstermeniz gerekir
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
26 Temmuz 2007, 14:55
@babaçi
Teşekkürler motorda 2 kişi giderken kafa sallanmıyor tekkişi giderken bunu yapıyor. Acaba bir yeri felan mı eğilmiş olabilir???
Bu haftasonu servise bir daha gideceğim bakalım...
Teşekkürler
-
26 Temmuz 2007, 15:01
hayaletfilo adlı üyeden alıntı
acaba ybr ön çamurlu fiyatını bilen varmı orjinal ??????
Ön Çamurluğu bu gün sordum gri renkte orjinal değildir büyük ihtimalle 20YTL orjinalini aksana sor istersen.
Aksan yamaha telefonu 0 232 347 77 00 olması lazım
-
26 Temmuz 2007, 19:26
arkadaşlar çok hoşuma gitti sizcede güzel değilmi
-
26 Temmuz 2007, 19:31
bu ne ybr ile r1 çiftleşmesi mi ?
-
26 Temmuz 2007, 19:43
-
26 Temmuz 2007, 22:36
Abi bu fotorafa bittim ya Çok sagol fotolar için
-
27 Temmuz 2007, 01:22
resimler çok güzel ybr ile dahada güzel olmuş
-
27 Temmuz 2007, 01:22
arkadaşlar aranızda KAPPA K 35 ÇANTA kullananlardan biraz bilgi almak istiyorum.
1/ Çantaya 1 adet kaskımı ve ceketimi sığdırabilir miyim?
2/ Dayanıklılık
3/ ybr de büyük durur mu?
-
27 Temmuz 2007, 14:40
arkadaşlar aranızda KAPPA K 35 ÇANTA kullananlardan biraz bilgi almak istiyorum.
2/ Dayanıklılık
3/
ybr de büyük durur mu?
oncelıkle dayanıklığını bilemem ama once ceketini katlar koyarsın ustunede kaskını bence sığar ybr de buyuk durmayacagına emınım
-
27 Temmuz 2007, 14:50
@babaçi o balıklar rakısız gitmez bea.
üstelik resimlerde harika.Eline sağlık.
-
27 Temmuz 2007, 14:57
hayati adlı üyeden alıntı
@babaçi o balıklar rakısız gitmez bea.
üstelik resimlerde harika.Eline sağlık.
abi beğendiğinize sevindim,aslına bakarsan ben pek balıkda yemem ama yorulmama rağmen kafam sakinleşiyor balıkta iken,hele birde ıssız kimsenin olmadığı yerlere bayılıyorum
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
27 Temmuz 2007, 15:06
Evet vaktiyle ben de çok giderdim.Kafasını dinlendirir insanın.Beden yorulsa da tatlı bir yorgunluktur o.
-
27 Temmuz 2007, 17:46
protez insan adlı üyeden alıntı
2/ Dayanıklılık
3/ ybr de büyük durur mu?
Ben kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ediyorum.
Öncelikle çok dayanıklı, düşmelerde falan kırmanız nerdeyse imkansız (ben motorun üzerindeyken 6-7 defa düşürdüm kıramadım, hatta birinde de 50-60la giderken düşürdüm).
Motorun kıçından daha geniş olduğundan motora gelecek hasarı minimuma indiriyor, örneğin motor sağa düşse egzoz çizilmiyor bile...
Yeterince geniş, içine bir kapalı kask, bir yazlık mont, eldiven ve mafsallı dizlıklerimi rahatça koyabiliyorum.
Yani Kappa k35 alınır
-
27 Temmuz 2007, 17:53
o zaman kappa k 35 alabilirm:D teşekkürller
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 135 kullanıcı var. (0 üye ve 135 misafir)
Bu Konudaki Etiketler