ybr yide 150 lik yapan çok ama yamaha titredikten sonra ne işe yarar ya
gelecek bodruma. Yavaş yavaş gezecez
adem bak git
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
fatih pelüşüm mevzu hep aynı yere geliyo. Ben kapışmıcam bundan sonra. Kapışsamda size söylemicem. tamam ybr güzel motordur ama titanda yabana atılacak motor değildir hani. Kuru lafla zaten kimse kimseyi geçemez. Yolda motorlar konuşur sadece
s.a. hayırlı sahurlar bakıyorum muhabbet yine tokatlamayla ilgili bırakın artık bu işleri ben hepinizi tokatlarım
yav gidon topuzu nasıl bağlanıyor diye sormuştum hep arada kaynıyor benim sorularım...
Bildiğim kadarıyla iki çeşidi var vida dişli bağlananlar ve lastik sıkıştırma ile (dübel mantığı) bağlananlar.
Motosikletinde zaten var ise alyan anahtar ile çok az gevşetip sağa sola oynatarak çekiştirerek içindeki sıkıştırma aparatları ile birlikte komple çıkart, tamamen sökersen hepsi içinde kalabilir sabırla çekiştir!
Satın aldığın gidon ağırlığının gidon çapına uyup uymadığını kontrol et, uyuyor ise çekiştirerek çıkarttığın düzene göre (muhtemelen somun en içte-lastik stop-ağırlık topuz-uzun vida) birleştir hafifçe, içeriye sokup alyan ile sık.
Çok fazla sıkarsan lastik yarılabilir, dışarıya çektiğinde gelmiyecek kıvamda sıkarsan lastik sıkıştığından ağırlığı güzelce sabitlemiş olursun.
Gaz elciğinin olduğu taraftakini elciğe doğru fazla sıkıştırmamalısın, elcik rahat hareket edecek kadar içeriye it.
Topuz yok ise maket bıçağı vb ile elciğin yanından dikkatlice keserek gidonun açık kısmını ortaya çıkartman lazım. Benim bildiğim bu şekilde inşallah yardımım dokunur Kolay gelsin.
Vida dişli ise anlatmama gerek yok zaten çevir, sök, tak, lastik şu bu hiçbişey olmaz onlarda.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:30 ----------
Bu arada Mondial 150 ZC için sorduğunu düşünüyorum, bu icadın tek sebebi gidonda titreşimi, dolayısıyla eldeki uyuşmayı önlemektir. YBR de titreşim "0" bildiğim kadarıyla, hiçbir işe yaramaz
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Ben geldim gidiyorum Dün Ybr sürdüm aksam yolun ortasına 9 tas koydum aralarından gectim (8) cizdim ... Simdi kursa gidiom
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
Geldim..
Olanları anlatayım
Gittim 2 kişi vardı... Hoca sordu motor sürdünmü hiç biliyonmu bilenden baslayalım,Tabi hocam sürdüm dedim,Hadi bin dedi bindim..Gittim 8 i kafama göre cizdim,cizgiyi görmemişim.Sonra gösterdi gittim onuda yaptım 10-12 tur attım hocam dedim nasıl cok iyi yeter gel dedi..İndim bişeyler söyledi yarın görüsürüz falan dedi zaten 1 kişi vardı hocam dedim ben izlemek istiom falan..Tabi izle dedi..Ordaki adama ögretti adam debrajı dahi bilmiodu..Oturduk bizde hocayla muhabbet edioz ybr si varmıs onunda 27 yasında cay falan içtik muhabbet koyulastı hocam gideyim diyorum..Nereye ya otur daha sürersin diyor Böylelikle en fazla 10 tur atan biri ben 30 Tur attım ...
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
sayın malatyalı kardeşim önce topuzu alıyorsun elin ortadaki sıkıştırma vidasının çapına bakıyorsun sonra eline maket bıçağını alıp elciğin ucunda o capta lastiğini kesiyorsun sonra topuzu oradan sokup vidasını sokuyorsun bu kadar "yanlız sağdakini fazla ileri itme vidasını sıkınca gazkolu geri gelmiyor motor gazda kalıyor dikkat"...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------
onlar basmazlar zaten sadece adam satmaya beklemeyip gazlamaya gelince gaza yüklenirler ...
-Motor eroin gibidir, satsan bile, bıraktım desen bile, inleyen her Racing sesinde krize girersin...! ;))
Selamun Aleyküm agalar,ben de geldim.
Fatih(Fat280),geçen gün yağ aldığın ve linkini verdiğin siteden ben de zincir temizleme ve zincir yağı siparişi verdim.Aynı gün kargoladılar,ama daha gidip almadım.Ben köyde oturyorum,köye servisleri yokmuş,artık ilçede bir yerde buluşup pazartesi alacağım.Siparişlerinden memnun musun?
Gelelim bizim Fatih'e:Anovvvvv!!!Len Fatih,Şenol abiye ne ettin de yukarıdaki kinayeli mesajı attı?Gerçi sen kelek adam değilsin,yapmazsın Şenol beyi kıracak kızdıracak şeyler ama???
Hepinize iyi forumlar arkadaşlar.
Şu an bu konu içerisinde 394 kullanıcı var. (0 üye ve 394 misafir)