çay falan filan derken bir bakmışsınız ben 3. bardağı içerken memnun kalmışım aldırmışım bizimkilere ybr yi
ilginiz için teşekkür ederim. ybr yi alırsam hemen sizi ziyaret edeceğim. hepinize iyi sürüşler
aytaç inşallah alırsında da Eskişehir de bi YBR daha olur.Ama senin limuzin kadar büyük değil cüssesi.Forester askere gideceği zaman motoru satabilirim diyodu. bellimi olur belki onun motoru alırsın ?maviş maviş ne güzel olur sana.
Gençliğine güvenip daha ERKEN derken, belki de ELVEDA bile diyemezsin giderken.
Benim öndeki cam rüzgarı orjinalden azıcık daha iyi kesiyordur, benim boyum 178cm, ancak boynuma kadar gelen rüzgarı kesebiliyor... Bu arada ben camı internetten beğenip arkadaşıma Almaya'dan getirtmiştim zira site Türkiye'ye gönderme yapmıyor ama sanırım İstanbul'da bir firma bu camın hem daha uzunnu hem de aynı boyunu bağlantı kısmını biraz değiştirip üretiyor... Bu konuda araştırma yapıcaktım (daha uzunu için) ama unuttum açıkçası, eğer müsait olursam bugün gider bakarım, isteyen olursa da burdan alıp gönderebilirim
arkadaşlarım sonunda siyah ybr mi aldımm rodajda oldugumdan dolayı ilk 500 km 5000 devri gecmeyecegim r 3300 ytl ye aldım bunun içinde kask ve disk kilidi werdiler suan 15kmdeyim yarın olsunda bıran once yola cıksam diyorumm size bir sorum olacak ben depoyu fulledım benı 400km gotururmu bu motor neyse herkeze iyi akşamlar
hmmm benim boyumda seninle aynı ve ben göğsümü korumak istiyorum aynen boyuna kadar korusa yeter ve gerçektende almak istiyorum. Araştırırsan sevinirim eğer gönderemiyeceklersede olmassa ben parayı sana yollarım sen bana alıp gönderebilirmisin eğer olursa çok makbule geçer kardeş cevabına yarın bakabilirim olmassa özelden cep numaranı ver ben seni arıyim olurmu yada o istanbuldaki firma adı bulursan sevinirim.
*** Hayatta En Güzel Şey Özgürlüğün Tadını Doyasıya Çıkarmaktır ***
Hayat sadece ölüme giden yoldaki bir rüyadır...
İlk önce hayırlı uğurlu olsun. Full depo 400 km rahat gidersin ama tabi kullanımına bağlı gerçi sen rodaj aşamasındasın bence rahat 400 km gidersin. Ben eğer sehirlerarasında gazı çok kapatırsam 400 km gidemiyorum. Birde yedek depo var unutma onunlada baya bi gidebiliyorsun ben 70 km rahat giitm yedek depoyla.
bugün yıldız ticaret e bakıma gittim.gayet misafirperver karşılama yapıldı,aracımın 10000 bakıma sokmak istediğimi söyledim abi 90000 olmasın dediler .meğer biz bakım zamanını geçmişiz servis bakım defteride yok.sağolsunlar forum keseriz olur dendi.
20 ytl işçilik alınıyor,15 ytl shell 15*50 yağ hepsi bu kadar
eğer gerçekten gerekmiyorsa başka parça değiştirmiyorlar.buji ve hava filtremin tertemiz olduğunu değişmeye gerek olmadığı beyan edildi.ben zaten kendimi onlara teslim etmiştim isteseler herşeyi değiştirip hatta değiştirdik deyip yapmayabilirlerdi.
gelelim en önemli olaya (bence) sağ ön tüp de amortisör keçesi kaçırıyordu.buna tüpdeki karıncalanmanın sebeb olduğu anlaşıldı.hemen beldeyama ya bir garanti formu dolduruldu ve parçanın gelirgelmez beni arayacaklarını ve değişeceğini beyan ettiler.
hiç problem çıkmadı hayret ettim ben servisin tavrını beğendim
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
arkadaşlar 2000 km ye geldim benim motor hala rodajdaki gibi 80 i geçmiyor...1 kere bakım yaptırdım 2 kere yağ değiştirdim..bide önden titreyen garip bir ses geliyor nedir anlamadım gitti...Boyum 1,82 kilo 90 bazen biraz iri olduğumdan mı 80 ni geçemiyorum diyorum rüzgar yemekten bi hal oldum yaw..ama geçmiyor 80 ni bu ne iş anlamadım..
Nasıl olsa rodajın bitmiş.(illa son süratin 90-100 lere gelmesini istiyorsan) vites büyültürken daima redline a gelecek kadar motorun devirini yükselt.Düz ve rüzgarsız bir yolda ancak 100-110 değerleri ybr için optimum son hızdır.5.inci vitese kadar alt devirlerde vites büyültürsen son hıza sadece 5.inci viteste gaz açarak ulaşman biraz zor.
Önden gelen zırıltı tarzındaki titreşim sesi ön grenajın siyah şeffaf kısmın renkli kısma bağlandığı plastik vidaların gevşemesindendir büyük ihtimalle.Vidaları sonuna kadar sıksan bile bu ses bazen kesilmeyebiliyor.Onun için de aralara yumuşak plastik parçalar koyman gerekiyor.
iyi sürüşler.Dostça bir tavsiye:hız denmelerini bu aşamada uygun sakin ve virajı az olan bir yerde yap.
merhabalar. benim ybr'yi alalı 1 ay falan geçti. şu an 610km deyim. Bu aralar 700-800mt arası 6000-7000 devire kadar motoru zorluyorum. siz ce bir sıkıntı doğura bilirmi?
çalıştığım firmaya ybr kullanıcısı bir kurye gel. rodaj muhabbeti derken bana şöyle bir bilgi verdi sizinle paylaşmak istedim
'3000 km den sonra benzin deposuna 3 lt benzin al birde bir kutu zippo benzini al ve depoya boşalt. çok fazla gaza yüklenme. bak motor nasıl açılıyor'
biraz garipsedim ama sizin fikriniz nedir bu konuda acaba
kesinlikle yapmayacağı.
peki " merhabalar. benim ybr'yi alalı 1 ay falan geçti. şu an 610km deyim. Bu aralar 700-800mt arası 6000-7000 devire kadar motoru zorluyorum. siz ce bir sıkıntı doğura bilirmi?"
hakkında bir fikir verebilirmisiniz?
hayati kardeş benim ybr nin önündede o zırıltıdan vardı.bende dediğin gibi o vidaları sıktım ama kesilmedi lastik parçaları koydum ses yine kesilmedi grenajı söktüm ses yine kesilmeyince sesin oradan gelmediğini anladım benim motordaki ses devir ve km sayacının camındaki gevşemeden dolayı oluyormuş(sayacın camına parmağınla vurunca titreşimi duyabiliyorsun) bi kaç ybr ye baktım onların camında böyle bi gevşeme yok ama benim motordaki o iki cam çok az esnemiş o sebeple ses yapıyor boş vaktimde bu sayaçları söküp camını japon yapıştırıcısı ile yapıştıracağım veya daha önce bu sorunla karşılaşan bi arkadaş varsa önerilerini bekliyorum
" ümraniyenin neresindesin? ben çakmaktayım"
yenidoğanda oturuyorum. çoğu kisme bilmediği için ümraniye yazdım. daha ehliyetimi almadığım için fazla sohbet ortamlarına giremiyorum. inşallah bu cuma sınavı geçersem bol bol görüşürüz.
Bu arada sınva girecek bütün arkadaşlara Allah zihin açıklığı versin.
Şu an bu konu içerisinde 74 kullanıcı var. (0 üye ve 74 misafir)