Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    delileoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    14169 km..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    adameus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125
    120 km son hiz olayini ben sormustum..cevaplayan arkadaslara tesekkur ederim.soyle bir aciklik getirmek istiyorum olaya yanlis anlasilmis kimi yerde 600 cc 1000cc al hiz yapmak istiyorsan gibi seyler gordum.

motoru aldigimda hic guven vermeyen tipler aman gazi tam ac motoru zorla bak acilmaz sonra motor vs gibi nidalarini duydum ama hicbirini dinlemedim cunku motora zarar verecegi asikar neyse...klavuzunda yazdigi sekilde rodajini tamamladim..dun yol musaitti 1700 km deydim motorun tam gazda ne yapicagini merak ettim, normalde 70-80 gidiyorum.120 ye yakin bi surat oldu..bende kiyaslamak istedim.anladigim kadariyla degerler normalmis.
    hiz icin degil motosiklet kullanmak icin motosiklet kullaniyorum ;) herkese iyi surusler

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    apaci fatihle bugün türkiyenin yarısını dolaştık.. biraz sonra konu açıyorum

ReiZzZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı TATLIHIZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öyle kardesim deponun ordaki kapalar ne alaka arka artıcınn ordaki kapaklar dısarda kafası ne öyle böcek gibi tek gösterge adam gibi koltugu cok sert + 4.300 Tl Egsozu cok kötü resmen düşünce her yeri kırılsın diye yapmıslar .. Bencee
    o kapaklar şık görünsün diye konulmuş işede yarıyor motora kaslı bir görüntü veriyor motorun görünüşü hoşuna gitmediği için o motora kötü diyemezsin ilk çıktığında 2500 tu da 2003 tılında 20000 tl ye ev aldık sıfır ev ve şu anda 105000 tl ye alıcı var yani anlayacağın paranın o zamanki değeriyle şimdiki değeri bir değil ayrıca 2004 yılında 25000 tl ye megane 2 dynamique almıştık sıfır km şu anda 50-55000 tl dahada örnek vermeye gerek duymuyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:32 ----------

benim motorun neden 8000 devirden sonra devir çeviremediği hakkında fikri olan var mı üstadlar? çeviriyor ama ne şartlarda en fazlada 9500 e çıkıyor

EverHarD* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125 Ace & HONDA Activa 100
    bugün arkadaşlarla gezi yaptık tek sorun ybr dönerken yolda kaldı ses geliyordu motordan fakat genede çalıştı
    şimdi yağ kattırdık motorcuda 15 tl ye bu seferde yağ yakıyor krankı değiştirmişti arkadaş ama halen motordan ses geliyo acaba nedendir silindirimi yedi noldu ?

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    şimdi görmeden bşey denmez zaten yazınızda pek açıklayıcı olmamiş..daha ayrıntılı bilgi verirsen yardımcı olurlar..
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Motosikleti
    Fethiyeden KEMER'e yola çıktık 2 ybr 4 kişiyiz mevlüt yemeğine gittik , gidişde ve dönüşte en az hızımız 80 di motordan garip sesler geliyordu + debraj baya bi sertleşti sonra ses çoğaldı motor istop etti sonra çalıştırıyoruz çalışmadı oturduk motorun soğumasını bekledik sonra arkadaşlar geldi onlar öndeydi ittik falan çalıştı sonunda motorcuya gittik direk adama yağ kattırdık sonra motor yağ yakmaya başladı. Motor baya bi ses çıkarıyor ve deviri yüksek oluyo bunun sebebi ney acaba ? arkadaş krankı yeni değiştirmişti 400 tl masraf etti motora ama işte..

Motosikleti
    ATOM KARINCA

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı EverHarD* adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün arkadaşlarla gezi yaptık tek sorun ybr dönerken yolda kaldı ses geliyordu motordan fakat genede çalıştı
    şimdi yağ kattırdık motorcuda 15 tl ye bu seferde yağ yakıyor krankı değiştirmişti arkadaş ama halen motordan ses geliyo acaba nedendir silindirimi yedi noldu ?
    Sorun motorda değil, ustanda. Ustanı değiştir düzelir. Yağsız sürdüyseniz segmanları yakmıştır, yemiştir. O motor komple indirilip komple bakım istiyor. Neresinde ne arıza var hepsi yapılması lazım.
    EverHarD* bunu beğendi.

Motosikleti
    görüşünüz için teşekkür ederim
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorun motorda değil, ustanda. Ustanı değiştir düzelir. Yağsız sürdüyseniz segmanları yakmıştır, yemiştir. O motor komple indirilip komple bakım istiyor. Neresinde ne arıza var hepsi yapılması lazım.

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    büyük ihtimal segman kırmış, veya yamış,kaynamış,yatak sarmış veya sarmak üzere. Silindir, segman,piston, krank kolu,krank rulmanları sübaplar, ekzantrik. Bunlara bakılcak. Motor inecek. Gene bi 400-500 masrafın var duruma göre. Kesinlikle ustanı değistırmeni tavsiye ederim. Veya önceki yaptığı işe garanti vermişse git gözüne sok, tekrar yaptır. Sadece parça parası vererek. İşçilik verme. Adam gibi yapsaymış. EVERHARD arkadaşıma.
    maxi97 ve EverHarD* bunu beğendiler.

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı EverHarD* adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fethiyeden KEMER'e yola çıktık 2 ybr 4 kişiyiz mevlüt yemeğine gittik , gidişde ve dönüşte en az hızımız 80 di motordan garip sesler geliyordu + debraj baya bi sertleşti sonra ses çoğaldı motor istop etti sonra çalıştırıyoruz çalışmadı oturduk motorun soğumasını bekledik sonra arkadaşlar geldi onlar öndeydi ittik falan çalıştı sonunda motorcuya gittik direk adama yağ kattırdık sonra motor yağ yakmaya başladı. Motor baya bi ses çıkarıyor ve deviri yüksek oluyo bunun sebebi ney acaba ? arkadaş krankı yeni değiştirmişti 400 tl masraf etti motora ama işte..
    bagarmasının sebebi debriyajdan olmasın tamamen bitme noktasına geldiyse bu arada motorun yagı mı eksikti yag kattırdınız anlamadım yag eksikse neden eksik eksik yola çıktınız..
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Ybr kardeşliği http://www.motosiklet.net/forum/etki...nt-gezisi.html gir içeri bakın bakalım.. Ybr bu haftada abant gezisi yaptı

gk070 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    koray abi 2 msj yazıdm sana zahmet bi bakıversene cıkıcamda

ReiZzZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ya bana fikir verecek birisi yok mu bu motor neden devir çevirmekte zorlanıyor subap ayarına baktırdım iyi dediler debriyaj ayarıda yapıldı acaba adam düzgün ayar yapamadı mı bu arada ayardan sonra vites geçişleri düzeldi takırtı tukurtu kalmadı

rüzgara karşı deniyorsundur..3le 4. viteste düzgün devirlendirmiyorsundur..ya da senin cüsse büyüktür rüzgar kesiyordur..ya da debriyajını tam ayarlayamamıslardir..viteslerin yumuşak geçer ama devir yükseltmez essek gibi gider motorun hele kı 5 viteste..

V@R@D£R0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nx4 Falcon
    Alıntı ghostcorc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çözüm çok basit bu konuyu b.k unu çıkarana kadar tartıştık öndeki 14 dişliyi çıkarıyorsunuz yerine 15 dişli takıyorsunuz 115de yapıyor bağırmıyorda ve benzin sarfiyatıda azalıyor bu kadar basit sakalda bıraktım belki lafım dinlenir diye
    slm sakal bırakan (tecrübeli) abiler 14 dişli yerine 15 veya 16 takınca motosikletin rahatladıgını söylüyosunuz ya
    peki rampada motosikletin çekiş ve torkunda bi düşüş olmuyomuuuu???
    sırf soru sormak için değil öğrenmek ve uygulamak için soruyorum... şimdiden tşk lerrr

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    ben 15 dişliden memnun hiç olmadım ama bazı arkadaşlarda 15 den memnunlar.... bana göre gereksiz... motor daha fazla kasılıyor......
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

tek kişi biniyorsan belli bariz hissedilir bir düşüş olmuyor..

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Alıntı V@R@D£R0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm sakal bırakan (tecrübeli) abiler 14 dişli yerine 15 veya 16 takınca motosikletin rahatladıgını söylüyosunuz ya
    peki rampada motosikletin çekiş ve torkunda bi düşüş olmuyomuuuu???
    sırf soru sormak için değil öğrenmek ve uygulamak için soruyorum... şimdiden tşk lerrr
    Mutlaka fark olur tabiki. Diyelim sen 4 te sıyırdığın bir yokuşu bunda 3 e düşmek zorunda kalırsın ama hızın hemen hemen aynı olur, asıl avantajın düz ve başaşağı da olur, vites araları uzadığı içinde zırt bırt değiştirmek zorunda kalmazsın
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 56 kullanıcı var. (0 üye ve 56 misafir)

Bu Konudaki Etiketler