120 km son hiz olayini ben sormustum..cevaplayan arkadaslara tesekkur ederim.soyle bir aciklik getirmek istiyorum olaya yanlis anlasilmis kimi yerde 600 cc 1000cc al hiz yapmak istiyorsan gibi seyler gordum.
motoru aldigimda hic guven vermeyen tipler aman gazi tam ac motoru zorla bak acilmaz sonra motor vs gibi nidalarini duydum ama hicbirini dinlemedim cunku motora zarar verecegi asikar neyse...klavuzunda yazdigi sekilde rodajini tamamladim..dun yol musaitti 1700 km deydim motorun tam gazda ne yapicagini merak ettim, normalde 70-80 gidiyorum.120 ye yakin bi surat oldu..bende kiyaslamak istedim.anladigim kadariyla degerler normalmis.
hiz icin degil motosiklet kullanmak icin motosiklet kullaniyorum ;) herkese iyi surusler
apaci fatihle bugün türkiyenin yarısını dolaştık.. biraz sonra konu açıyorum
o kapaklar şık görünsün diye konulmuş işede yarıyor motora kaslı bir görüntü veriyor motorun görünüşü hoşuna gitmediği için o motora kötü diyemezsin ilk çıktığında 2500 tu da 2003 tılında 20000 tl ye ev aldık sıfır ev ve şu anda 105000 tl ye alıcı var yani anlayacağın paranın o zamanki değeriyle şimdiki değeri bir değil ayrıca 2004 yılında 25000 tl ye megane 2 dynamique almıştık sıfır km şu anda 50-55000 tl dahada örnek vermeye gerek duymuyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:32 ----------
benim motorun neden 8000 devirden sonra devir çeviremediği hakkında fikri olan var mı üstadlar? çeviriyor ama ne şartlarda en fazlada 9500 e çıkıyor
bugün arkadaşlarla gezi yaptık tek sorun ybr dönerken yolda kaldı ses geliyordu motordan fakat genede çalıştı
şimdi yağ kattırdık motorcuda 15 tl ye bu seferde yağ yakıyor krankı değiştirmişti arkadaş ama halen motordan ses geliyo acaba nedendir silindirimi yedi noldu ?
şimdi görmeden bşey denmez zaten yazınızda pek açıklayıcı olmamiş..daha ayrıntılı bilgi verirsen yardımcı olurlar..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Fethiyeden KEMER'e yola çıktık 2 ybr 4 kişiyiz mevlüt yemeğine gittik , gidişde ve dönüşte en az hızımız 80 di motordan garip sesler geliyordu + debraj baya bi sertleşti sonra ses çoğaldı motor istop etti sonra çalıştırıyoruz çalışmadı oturduk motorun soğumasını bekledik sonra arkadaşlar geldi onlar öndeydi ittik falan çalıştı sonunda motorcuya gittik direk adama yağ kattırdık sonra motor yağ yakmaya başladı. Motor baya bi ses çıkarıyor ve deviri yüksek oluyo bunun sebebi ney acaba ? arkadaş krankı yeni değiştirmişti 400 tl masraf etti motora ama işte..
büyük ihtimal segman kırmış, veya yamış,kaynamış,yatak sarmış veya sarmak üzere. Silindir, segman,piston, krank kolu,krank rulmanları sübaplar, ekzantrik. Bunlara bakılcak. Motor inecek. Gene bi 400-500 masrafın var duruma göre. Kesinlikle ustanı değistırmeni tavsiye ederim. Veya önceki yaptığı işe garanti vermişse git gözüne sok, tekrar yaptır. Sadece parça parası vererek. İşçilik verme. Adam gibi yapsaymış. EVERHARD arkadaşıma.
Ybr kardeşliği http://www.motosiklet.net/forum/etki...nt-gezisi.html gir içeri bakın bakalım.. Ybr bu haftada abant gezisi yaptı
koray abi 2 msj yazıdm sana zahmet bi bakıversene cıkıcamda
ya bana fikir verecek birisi yok mu bu motor neden devir çevirmekte zorlanıyor subap ayarına baktırdım iyi dediler debriyaj ayarıda yapıldı acaba adam düzgün ayar yapamadı mı bu arada ayardan sonra vites geçişleri düzeldi takırtı tukurtu kalmadı
rüzgara karşı deniyorsundur..3le 4. viteste düzgün devirlendirmiyorsundur..ya da senin cüsse büyüktür rüzgar kesiyordur..ya da debriyajını tam ayarlayamamıslardir..viteslerin yumuşak geçer ama devir yükseltmez essek gibi gider motorun hele kı 5 viteste..
ben 15 dişliden memnun hiç olmadım ama bazı arkadaşlarda 15 den memnunlar.... bana göre gereksiz... motor daha fazla kasılıyor......
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
Şu an bu konu içerisinde 56 kullanıcı var. (0 üye ve 56 misafir)