evet doğrudur ümraniye yıldızlardan aldım ben şuan zannedersem 4190 tl fiyatı gelirsen haberim olsun firma sahibi kadir abi tanıdık yardımcı olurum ama tabii nereden yazdığını bilmediğim için rodajda geri dönmen hakkında yardımcı olamayacağım yakın olsan yardımcı olurdum ama memleketini yazmamışın [COLOR="Silver"]
Abi ben Ankaradayım... İlginiz için teşşekkürler...Fiyatlarda çok indirim olmuyormuş anladığım...Bu durumda başka il macerasına girmeden Ankaradan DÜRÜMDÖNER BEYEFENDİNİN yardımlarıyla alacağım İnşaalah....
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:46 ----------
Rodaj konusunda internette binlerce söylem okudum ve hepsi içinde çelişkiler var ve profosyoneller tarafından yapılmış bir tarif bulamadım. Özellkle sıfır motosiklette yağ ve yağ filtresi değişimi ne zaman olmalı konusunda...
Önceki sayfalarda Ramazan Bey yağ erken ve sık değişmeli demiştir. YAnlış hatırlamıyorsan 250 km 500 km 750 km 1000 Km (5-6 gün oldu okuyalı) yağ ve filtre değiştirilmesi gerekir demişti.
CB 125 e başlığı altında eğitmen olan bir arkadaşta RODAJ yağının özel bir yağ olduğunu ve kitaptıkçıkta 1000 km deniyorsa 1000 km den önce değişmemesi gerektiği yazıyordu.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...mmuter-31.html
Her iki yorumda da rodaj sırasında aşınmadan bahsedilerek birinde sık değiştirilerek bunun önüne geçilmesi önerilirken diğerinde rodaj yağının özel olduğu belirtilirek kitapçıkta yazan süreden önce değişmemesi gerektiği yazılmış...
Bu tezleri dinleyince motorda aşınma olduğu kesin şayet rodaj yağı da özelse BENCE yağ filtresi 250-500-750-1000 de değişmeli AMA rodaj YAĞI değiştirilmemeli
Kafam karıştı yağ ve filtre konusunda...??? Yardımlarınızı bekliyorum....