Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
11 Nisan 2012, 01:30
Ege Bey’in yazısı ;
Motosiklet binicilerine açık mektup
BAŞTA evlere servis yapanlar ve moto-kuryeler olmak üzere motosiklet binen yurttaşlarım.
Sizlerle yollarda ve kaldırımlarda sık, sık karşılaşıyorum. Her seferinde yüreğim ağzıma geliyor. Çünkü hiçbir trafik kuralına uymuyorsunuz. Her an her şey yapabiliyorsunuz. Ne şerit çizgileri, ne tek yön işaretleri, ne de trafik ışıkları size hiçbir şey ifade etmiyor. Minibüs sürücüleri, kural ihlâlinde elinize su dökemez. Polisler de herhalde, “O bir motosikletlidir, Ne yapsa yeridir” diye düşünüyor ve sesini çıkarmıyor. Yollardaki karşılaşmalarımda size bir zarar vermekten ödüm kopuyor. Çünkü ben kocaman bir otomobil sürüyorum. Maazallah bir çarpışsak, aracımın içinde emniyet kemerim de bağlı olduğu için muhtemelen bedenen pek bir hasar görmeyeceğim. Pek tabii aracımda bir hayli çamurluk işi çıkacak; o başka. Ama siz motosikletinizle öyle bir savrulacaksınız ki, ne sizde ne de motosikletinizde hayır kalmayabilecek. Allah saklasın o kazada hayatınızı kaybedebilirsiniz. Ölmeseniz bile ciddi bedeni hasar görebilir ve ömür boyu sakat kalabilirsiniz.
Yazık değil mi size?
* * *
Kazadan sonra nasıl hareket edeceğim? Doğal olarak öncelikle sizin sağlığınızı güvenceye almak için elimden geleni yapacağım. Bir yandan polis diğer yandan ambulans çağıracağım. Belki de sizi aracıma alıp, en yakın hastaneye götüreceğim. Acilin kapısında görevli polis, kazaya karışmış bir sürücü olarak benim ifademi alacak. Bende bedeni bir hasar görmediği ve siz ise kan revan içinde bulunduğunuz için polis bana kötü, kötü bakacak.
Yazık değil mi bana?
* * *
Moralim iyice bozulacak. Sizin hayati tehlikeyi atlattığınız anlaşılıncaya kadar oradan ayrılamayacağım. Tek, siz tamamen iyileşesiniz diye hastane masraflarını ödeyeceğimi beyan edeceğim. Muhtemelen de vezneye bir miktar peşin bir para yatıracağım. Bu arada yakınlarıma telefon edip, bir kazaya karıştığımı, şimdi hastanede bulunduğumu söyleyeceğim. Onlar da telaşa kapılacak ve hastaneye gelmeye kalkacaklar. Onları durdurmak için tutarsız laflar edecek saçma sapan konuşacağım. Belki de onlarla kavga edeceğim. Hastane faslı bittikten sonra eve gelecek ve perişan yatağa uzanacağım. Ama gözüme uyku girmeyecek. Günlerce çarpışma anını zihnimde canlandırıp, bu kazaya nasıl engel olabilirdim diye düşünecek, “deli ile deli olunmaz” deyip kendimi suçlayacağım.
Yazık değil mi bana?
* * *
Kaldırım üstü karşılaşmamız ise tam bir kâbus. Ben nasıl olsa üstünde yürüdüğüm yer “yaya kaldırımıdır” diye serazat hareket ederken, siz ve sizi uyarmak ve kusurlu davranıştan caydırmakla görevliler, “motosikletler trafik kanununa tabi değildir” ve “yaya kaldırımları motosiklet yoludur” diye bellediği için bir gün mutlaka çarpışacağız. Çünkü bir anda ortada bitiyorsunuz. Arkamdan, sağımdan solumdan hatta bacak aramdan geçmeye çalışıyorsunuz. O gün beni mutlaka yere yıkacaksınız. Ben, iyi ihtimalle el ve bel kırığı ile hastaneye kaldırılacağım. Kötü ihtimalle kafayı taşa vuracak ve beyin kanaması geçireceğim.
Yazık değil mi bana?
Son Söz: Motosiklet, motorlu taşıt aracıdır
-Motor eroin gibidir, satsan bile, bıraktım desen bile, inleyen her Racing sesinde krize girersin...! ;))
Reklamlar
-
11 Nisan 2012, 01:31
F54 adlı üyeden alıntı
hey mübarek be xt 660 kadar benzin yakmış bence de motorun fazla yakıyor tıpkı max i motoruda senin gibi
fazla yakıyor bi ayarsızlık mevcud
---------- Post added at 20:30 ---------- Previous post was at 20:28 ----------
taksitli alırsan peşinat gerekmez
veya peşinat verirsen taksitler düşük olur hiç peşinat vermezsen faiz çok taksitler uzun veya taksit sayısı çok olur
taksitler çok olursa fazla faiz vermen gerekiyor
karışık bi durum yani
benim motor 100 kmde 3 litreyi geçmedi. arkadaşın motoru 3.72 litre yakmış.
ustam bugün motoru bakıma soktum. 10w50 castrol power1 racing yağ koydum. tam sentetik... hava filtresi temizlendi. zinciri gerdim. ve tabi ki karbüratör temizlendi. hem de balata spreyi ile temizledik. sağına soluna baktı 20 lira aldı. 5 lira da önceden borcum vardı, 25 lira. 25 de yağa vermiştim. bi depo parası da bakıma verdik
yarın depoyu fulleyeceğim, gece arkadaşın doğumgünü vardı. hatunla beraber gidecez diye motoru çıkarmadım. dönüşte de arkadaşlarla gezdik, bacaklarım ağrıyor .
neyse; bakalım ne kadar yakacağız... 3-5 güne haber veririm. belki 15inde bi kayseri yaparım... 335 km diyor google amca.
F54 adlı üyeden alıntı
ekmekarası benim kartta 10000 tl limit olunca 4000 motora bağlasam sıkıntı olmuyor yani ama benim şahsi fikrim sıfır motor almak mantıksızlık sıfıra yakın ybr lere 3500 istiyorlar sıfır alsan 4500 ee neden 1000 tl fazla vereyim ki değilmi
her zaman bu mantıkla hareket etmiyordum en son kafama dank etti ulen ben keriz miyim dedim her motor alışımda devlete bi dünya vergi vereceğim vermiyorum len kişisel itaatsizlik yaptım isyan ettim kendi kendime o yüzden sıfır almam yani...
aynısını yaptım. 3100 tlye aldım benimkini, yalnız 2010 model eski kasa .
-
11 Nisan 2012, 11:34
speedygogo adlı üyeden alıntı
sorunu baştan alayım o zaman
motorum 2009 ama 2008 eylül çıkışlı. kışın karlı günlerde biraz yattı ve sonrasında çalışmamaya başlayınca aküye baktım ve kutupbaşlarının oksitlenmiş suyunun da tamamen bitmiş olduğunu gördüm. kutupbaşlarını wd40'la temizledim, aküye saf su ekleyip şarj cihazıyla 24 saat civarı şarj ettim. sonra götürüp motora taktım ve marş motorunu çevirmedi. 3,5 senelik akü olduğu için ve alarmdan dolayı da ömrünün dolduğunu düşündüğüm için değiştirmeyi düşündüm. ama yine de ölçtürmekte fayda var. şu an ayak marşıyla çalıştırıp kullanıyorum ama trafikte özellikle korna çalarken gaz vermem gerekiyor
1-2 yere telefonla sordum ama açıkçası hala aküyü nerden alacağımı bulamadım. Kadıköy taraflarında bildiğiniz bir yer var mıdır, akşam eve giderken bakayım?
yok mu bilen? internetten de olur. 7A'lik 12n7-3b'nin boyutları uyuyor mu, ona mı bakmak gerekir?
-
11 Nisan 2012, 14:23
yok mu bilen? internetten de olur. 7A'lik 12n7-3b'nin boyutları uyuyor mu, ona mı bakmak gerekir?
bir arkadaştan aldığım bilgiye göre kadıköyden carrefoura doğru giderken sağda akü satan biryer var otobüsdurağının biraz gerisinde orada akü varmış bilgine http://img207.imageshack.us/img207/6131/akc.png
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:21 ----------
gidipte bizede bilgi verirsen sevinirim ben beykozdayım herzaman olmuyo oraya gidiş
-Motor eroin gibidir, satsan bile, bıraktım desen bile, inleyen her Racing sesinde krize girersin...! ;))
-
11 Nisan 2012, 15:06
şenol abi bi ara avrupaya geçersen bana haber ver de
-
11 Nisan 2012, 15:29
ghostcorc adlı üyeden alıntı
bugün motorsuz olduğum için, yarın da işim olduğu için Cuma'ya bakabilirim ancak.
telefonu falan olsaydı akşam kaça kadar açık olduğunu öğrenip bugün de gidebilirdim aslında. 7'den önce o tarafa gitmem zor çünkü. yine de şansımı denesem mi acaba.
-
11 Nisan 2012, 21:12
dürümdöner adlı üyeden alıntı
şenol abi bi ara avrupaya geçersen bana haber ver de
eeee sonra havalara baksana bu gündaha pazardan beri ilk motorun üzerini açabildim bankaya gitmek için
-
11 Nisan 2012, 21:42
benzın verecem abi sana da hem senin de için geçmiş ben hep üstündeyim motorun?!
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:36 ----------
motor kalkışlarda pek yumuşak az da gaz versem hiç takırdamadan yumuşacık kalkıyor tabi böyle olunca tekere de kalkmıyor, vites geçişleri fena değil ama motor 110u geçmiyor ve zor çıkıyor bu sürate..bu yaği ayin 20sınde değiştiricem deli etti beni..ya yağ yüzünden debriyaj kaçırıyor ya da ben bu yağa takıldım kaldım ondan b.k atacak sebep arıyorum
-
11 Nisan 2012, 22:20
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
11 Nisan 2012, 22:21
iyi aksamlar pelùşum hoşgeldin
-
11 Nisan 2012, 22:27
bu gün kankan la bi makara yaptım onu hanımın telden aradım ilan için dedim son ne olur felan derken 4500 dedi bende o fiyata fazer veriyorlar dedim koptu ortalık bastım kahkahayı ya gülmekten ölürsün
-
11 Nisan 2012, 22:33
-
11 Nisan 2012, 22:42
niye makara yapıyon moruk
motora bağladıklarını sökse daha kolay satar ama satılsın istemiyor patates
ya işte satmak istese yazar 3700 birkaç güne satar gider ama bende olsa annem babam istiyorda ne hevesle donattığım motorumu satmak istemem olmayacak fiyat yazar beklerim oda onu yapıyor
-
11 Nisan 2012, 23:09
-
12 Nisan 2012, 01:53
bu akşam depoyu fulledim. 14 km bile yaptım.
jiklesiz çalıştıramıyorum gene... havalar sıcak ama...
bakalım motur gene fazla mı yakacak...
abi benim ön camı gördün, o camdayken kaskın camını tam açarsam kafam geriye gidiyor. 2-3 tık indirsem önden bi gram rüzgar yemiyorum. o küçük camla o rüzgarı nasıl yiyorsunuz anlamıyorum. o ön camı yazın ortasında bile çıkarmayacağım.
yalnız ön camı kafaya göre şekillendirmem lazım. ısı tabancası ile yapacağım değil mi?
-
12 Nisan 2012, 10:17
günaydın gençlik,
naparsınız bakim
ekmek arası sende şenol abi ile 2 kere gezdin, motoru bızıklamaya başladın..
-
12 Nisan 2012, 10:19
bugün motorsuz olduğum için, yarın da işim olduğu için Cuma'ya bakabilirim ancak.
telefonu falan olsaydı akşam kaça kadar açık olduğunu öğrenip bugün de gidebilirdim aslında. 7'den önce o tarafa gitmem zor çünkü. yine de şansımı denesem mi acaba.
dün gidip baktım buraya. burda yoktu ama diğer dükkanlarına yönlendirdiler (Nautilus'un karşısında). orda da Bosch vardı ve 100 lira istedi arkadaş. hayırlı işler deyip eve dönerken Merdivenköy'de bir yere sordum, Göztepe sanayiye gönderdiler. orda Haze marka 7A'lik kuru bakımsız akü buldum. boyutu benim aküyle aynıydı. o da 60 lira dedi (1 yıl garantili). markayı tanımadığım için almadım. akü şununla aynı. fiyatı buna göre uygun aslında.
haftasonu jel akü bulabilirsem bi de ona bakacağım. olmadı artık Haze'i alırım.
-
12 Nisan 2012, 11:03
öncelikle günaydın benim motosiklet 600 km ye geldi önceki sahibi zinciri yağladı mı bilmiyorum neyle yağlayayım zinciri tamircide eski motosiklet yağıyla yağlıyorlar yoksa sprey falan mı alayım
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:01 ----------
K o r @ y adlı üyeden alıntı
günaydın gençlik,
naparsınız bakim
ekmek arası sende şenol abi ile 2 kere gezdin, motoru bızıklamaya başladın..
günaydın koray abi
-
12 Nisan 2012, 11:35
-
12 Nisan 2012, 11:52
benzın verecem abi sana da hem senin de için geçmiş ben hep üstündeyim motorun?!
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:36 ----------
motor kalkışlarda pek yumuşak az da gaz versem hiç takırdamadan yumuşacık kalkıyor tabi böyle olunca tekere de kalkmıyor, vites geçişleri fena değil ama motor 110u geçmiyor ve zor çıkıyor bu sürate..bu yaği ayin 20sınde değiştiricem deli etti beni..ya yağ yüzünden debriyaj kaçırıyor ya da ben bu yağa takıldım kaldım ondan b.k atacak sebep arıyorum
ya iyidiyosundan bi onun için karşıya geçilirmi insaf zaten bu aralar biraz yatacağım galiba dün iş bankasına gittim kavga ettim milletle ben her ay para yatırıyorum harcama yapmıyorum ekstre hep aynı geliyo uyuz oldum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 30 kullanıcı var. (0 üye ve 30 misafir)
Bu Konudaki Etiketler