ben boynuna taş bağla kendini denize at diyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------
istanbula kış geri geldi dışarsı berbat
ben boynuna taş bağla kendini denize at diyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------
-Motor eroin gibidir, satsan bile, bıraktım desen bile, inleyen her Racing sesinde krize girersin...! ;))
-Motor eroin gibidir, satsan bile, bıraktım desen bile, inleyen her Racing sesinde krize girersin...! ;))
söyleseydın rumeliye gitmişken ordan sallardım kendimi denize..ben simdi başakşehirde denizi nerden bulayım ihtiyar oldu mu simdi
abi bir kere görsem hallederim de hiç bilmedigimden önce ustaya bir kere yaptırıyorum, ikincisini ben yapıyorum. 2 kere tekerim patladı, ilkini ustaya söktürdum 2. Kere direk lastikciye gittim. Arka lastigim gene patlarsa hem sökmesini hem patlagini ben yapacağım .
1/4 izeltas lokma takımım var, tornavida takımım var, pense keski, lehim makinası, silikon tabancam falan var... 150 zcmin bakımıni kaseletmeye götürüyordum en son...
Bu arada elazigdayim. Buradaki usta sabah devlet memuru akşam ustalık yapiyor. Beni yarın 6da gel diye telefondan salladı. Görse "sen gelme ulan ayı" da diyebilirdi :D. Geçen sefer 150 zcmin egsozunu takarken takmak için yağ tapasini az açmış. Ben de kontrol etmeden 50 km gazi kapattım... 50 km sonra freni ilk kez kullandığımda fren tutmadı :D.
Tıpa açılmış, motordaki 500 gr yağ arka tekeri ve freni komple yaglamisti:D...
250 gr yağ kalmıştı motorda...
Üste yağ ekleyip geri dönüp böyle böyle deyince kendi itiraf etti. Arka fren balatasini zoorrla lütfedip değişti. Elazığ ve Malatyadaki son ustamdi kendisi. Bu yüzden kavga çıkaramadık.
Ama ne oldu; adam bana bir daha gelme, sen çok pimpiriklisin. O yüzden kimsede yapmadığım hatayı sende yapıyorum. Dedi ve beni postaladi :D.
Oğlu yüzünden psikolojik sorunları vardı. Böyle insanlarla uğraşıyorum burda :D.
sakınılan göze çöp batar olum bu ybr korkma ben ne kurye ybrleri görüyorum ulan hala gidiyor ya helal olsun diyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:46 ----------
korayın motor da öyle meselaben çok şaşırıyorum o motorun koraya nasıl dayandığını görünce
Abi 210 kmde çeyrek depo kaldı gene... 300 km yaparsam iyi...
Motor sogukken jiklesiz calışmıyor. Karbüratör tıkalı ve ya hava ayarı bozuk.
maksimus sen motoruna adam gibi bi usta bul yoksa senin motor senin ocağına incir ağacı dikecek
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
2 şehirde de usta bulamadım. Elazıgdaki en iyi ustayı anlattım önceki mesajda. Malatyanin en iyi ustası ise on varyator bilyalarini 10 numara yagla ve yağdanlık kullanarak yagladi
E yağ dönerken kayışı yaglamaz mi dediğimde birşey olmaz dedi.
Çıktım tür attım motor 50yi geçemedi :D
Geri dönüp ben demiştim dediğimde kavga çıkardı. Birbirimize girecektik.
Sonrasındaki bakıma gittiğimde motoruma bakmayacagini söyledi. Patronuna gittim. Beni başka ustaya yönlendirdi...
O usta iyi ama herşeye normal olur öyle diyen ustalardan...
Gaziantepe gideceğim. Son ihtimal o...
s.a günaydın beyler..
havalar soğuk millet yine kovuğuna çekildi..
dürüm, neyin peşindesin topoş
forumda arama yaptım ama bir türlü bulamadım. 2009 ybr city'me akü almak istiyorum. ne marka tavsiye edersiniz ve nerden alabilirim?
garantili bi akü alırsan 50 tl ucuz alırsan 30 tl karar senin RİALLİ den alabilirsin güvenilir bi site ben birkaç parça sipariş etmiştim birkaç güne geldi
garantili olması tercih sebebi tabi ki. marka olarak EDH, VLM, Yuasa ve Bosch gördüm biraz araştırınca. kullanıp memnun kaldığınız marka var mıdır? bir de Anadolu yakasında bir yer olursa bugün gidip almayı düşünüyorum.
garantili ürün almak elbette iyi fakat akü bu ne olacağı belli olmaz 30 tl lik alırsın bakarsın 3yıl gider bakarsın 1 senede biter tabiki karar senin
bir de model olarak 12n5l-bs olarak geçiyor biliyordum ama 12n5-3b de oluyor mu?
aküyü yüksek amper alırsan daha uzun süre kullanırsın...
yada üstündeki orjinalden al, servisinde bulursun
Ben bir önceki motoruma 7 Amper almıştım,memnundum..
Deniz, güneş, martı çığlığı ve yosun kokusu yoksa yaşam da yoktur...
7 amperin boyutları uyuyor mu? motorda alarm da olduğu için 7 amper işime gelir açıkçası. onun model numarası nedir peki, ona göre bakayım. bir de yuasa ya da bosch aradım ama bulamadım. Yıldız ticaret'te EDH var.
toz-yağ-su nedeniyle kontaktan kaçak yapıyor bizim ybr ler akü boşalıyor bozulmuş-bitmiş olduğunu düşünüyoruz fakat kontağı wd40 tipi bir temizleyici ile birkaç defa temizlediğinde sorun ortadan kalkabiliyor. Öncelikle bir ölçüm yapılarak (anlayan veya elektrikçide) kaçak olup olmadığına baktırmalısın.
Kontakta kaçak varsa yeni alacağın aküde 2-3 günde boşalabilir.
yeni alırken jel akü almanı tavsiye ederim. 30 tl den başlıyor fiyatları. fazla masraf yapmaya değmeyecek bir bileşen bençe.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
Markasını hatırlamıyorum ama boyutlar aynıydı.
Deniz, güneş, martı çığlığı ve yosun kokusu yoksa yaşam da yoktur...
kesinlikle jel çok daha uzun ömürlü
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)