Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    ghostcorc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YBR 125 esd '11
    ben boynuna taş bağla kendini denize at diyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------

istanbula kış geri geldi dışarsı berbat
    -Motor eroin gibidir, satsan bile, bıraktım desen bile, inleyen her Racing sesinde krize girersin...! ;))

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ghostcorc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YBR 125 esd '11
    istanbula kış geri geldi dışarsı berbat
    -Motor eroin gibidir, satsan bile, bıraktım desen bile, inleyen her Racing sesinde krize girersin...! ;))

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    uçuyor..
    söyleseydın rumeliye gitmişken ordan sallardım kendimi denize..ben simdi başakşehirde denizi nerden bulayım ihtiyar oldu mu simdi

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı ghostcorc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hahahahaha arasındada krema varmı????
    Adam diye diye yağdırdı yağmuru iyimi!
    dün sorduğun bilgiyi veriyorum
    EMKA ELEKTRONİK Ayhan Tel:212 249 41 55 ,243 52 86 Email:gurkan@emkatr.com WEB www.emkatr.com site yapım aşamasında ama yinede bilgiler var telefon adres falan

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------

güzel kardeşim zincir germek için üstaya gitmene gerek yok evinde anahtarların yokmu albiyerden bir takım anahtar servise vereceğin paraya sonra arka göbek visasını gevşetiyorsun sonra yanlış hatırlamıyorsam 12 numara yaprak anahtarla saat yönünde yavaş yavaş çeviriyorsun ama sistem şu solu iki tur çevirdiysen sağıda ikitur çeviriyorsun sırayla ve zincirin yukarı aşağı salladığında 1,5 cm sallanması gerekiyor o gerginliğe kadar vidaları sıkıp sonrada göbek vidasını sıkıyorsun oldu bitti bu kadar basit yani kolay gelsin
    abi bir kere görsem hallederim de hiç bilmedigimden önce ustaya bir kere yaptırıyorum, ikincisini ben yapıyorum. 2 kere tekerim patladı, ilkini ustaya söktürdum 2. Kere direk lastikciye gittim. Arka lastigim gene patlarsa hem sökmesini hem patlagini ben yapacağım .

1/4 izeltas lokma takımım var, tornavida takımım var, pense keski, lehim makinası, silikon tabancam falan var... 150 zcmin bakımıni kaseletmeye götürüyordum en son...

Bu arada elazigdayim. Buradaki usta sabah devlet memuru akşam ustalık yapiyor. Beni yarın 6da gel diye telefondan salladı. Görse "sen gelme ulan ayı" da diyebilirdi :D. Geçen sefer 150 zcmin egsozunu takarken takmak için yağ tapasini az açmış. Ben de kontrol etmeden 50 km gazi kapattım... 50 km sonra freni ilk kez kullandığımda fren tutmadı :D.

Tıpa açılmış, motordaki 500 gr yağ arka tekeri ve freni komple yaglamisti:D...

250 gr yağ kalmıştı motorda...

Üste yağ ekleyip geri dönüp böyle böyle deyince kendi itiraf etti. Arka fren balatasini zoorrla lütfedip değişti. Elazığ ve Malatyadaki son ustamdi kendisi. Bu yüzden kavga çıkaramadık.

Ama ne oldu; adam bana bir daha gelme, sen çok pimpiriklisin. O yüzden kimsede yapmadığım hatayı sende yapıyorum. Dedi ve beni postaladi :D.

Oğlu yüzünden psikolojik sorunları vardı. Böyle insanlarla uğraşıyorum burda :D.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    uçuyor..
    sakınılan göze çöp batar olum bu ybr korkma ben ne kurye ybrleri görüyorum ulan hala gidiyor ya helal olsun diyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:46 ----------

korayın motor da öyle meselaben çok şaşırıyorum o motorun koraya nasıl dayandığını görünce

Motosikleti
    Abi 210 kmde çeyrek depo kaldı gene... 300 km yaparsam iyi...

Motor sogukken jiklesiz calışmıyor. Karbüratör tıkalı ve ya hava ayarı bozuk.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    maksimus sen motoruna adam gibi bi usta bul yoksa senin motor senin ocağına incir ağacı dikecek
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    2 şehirde de usta bulamadım. Elazıgdaki en iyi ustayı anlattım önceki mesajda. Malatyanin en iyi ustası ise on varyator bilyalarini 10 numara yagla ve yağdanlık kullanarak yagladi

E yağ dönerken kayışı yaglamaz mi dediğimde birşey olmaz dedi.

Çıktım tür attım motor 50yi geçemedi :D

Geri dönüp ben demiştim dediğimde kavga çıkardı. Birbirimize girecektik.

Sonrasındaki bakıma gittiğimde motoruma bakmayacagini söyledi. Patronuna gittim. Beni başka ustaya yönlendirdi...

O usta iyi ama herşeye normal olur öyle diyen ustalardan...

Gaziantepe gideceğim. Son ihtimal o...

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    s.a günaydın beyler..
    havalar soğuk millet yine kovuğuna çekildi..
    dürüm, neyin peşindesin topoş

speedygogo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 & CBF 600
    forumda arama yaptım ama bir türlü bulamadım. 2009 ybr city'me akü almak istiyorum. ne marka tavsiye edersiniz ve nerden alabilirim?

Motosikleti
    crf 1000L + dio
    garantili bi akü alırsan 50 tl ucuz alırsan 30 tl karar senin RİALLİ den alabilirsin güvenilir bi site ben birkaç parça sipariş etmiştim birkaç güne geldi

Motosikleti
    YBR 125 & CBF 600
    garantili olması tercih sebebi tabi ki. marka olarak EDH, VLM, Yuasa ve Bosch gördüm biraz araştırınca. kullanıp memnun kaldığınız marka var mıdır? bir de Anadolu yakasında bir yer olursa bugün gidip almayı düşünüyorum.

Motosikleti
    crf 1000L + dio
    garantili ürün almak elbette iyi fakat akü bu ne olacağı belli olmaz 30 tl lik alırsın bakarsın 3yıl gider bakarsın 1 senede biter tabiki karar senin

Motosikleti
    YBR 125 & CBF 600
    bir de model olarak 12n5l-bs olarak geçiyor biliyordum ama 12n5-3b de oluyor mu?

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    aküyü yüksek amper alırsan daha uzun süre kullanırsın...
    yada üstündeki orjinalden al, servisinde bulursun

bluebird64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 '07,YBR125 ESD '11,Agility City 125 '11
    Ben bir önceki motoruma 7 Amper almıştım,memnundum..
    Deniz, güneş, martı çığlığı ve yosun kokusu yoksa yaşam da yoktur...

Motosikleti
    YBR 125 & CBF 600
    7 amperin boyutları uyuyor mu? motorda alarm da olduğu için 7 amper işime gelir açıkçası. onun model numarası nedir peki, ona göre bakayım. bir de yuasa ya da bosch aradım ama bulamadım. Yıldız ticaret'te EDH var.

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Alıntı speedygogo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    forumda arama yaptım ama bir türlü bulamadım. 2009 ybr city'me akü almak istiyorum. ne marka tavsiye edersiniz ve nerden alabilirim?
    toz-yağ-su nedeniyle kontaktan kaçak yapıyor bizim ybr ler akü boşalıyor bozulmuş-bitmiş olduğunu düşünüyoruz fakat kontağı wd40 tipi bir temizleyici ile birkaç defa temizlediğinde sorun ortadan kalkabiliyor. Öncelikle bir ölçüm yapılarak (anlayan veya elektrikçide) kaçak olup olmadığına baktırmalısın.
    Kontakta kaçak varsa yeni alacağın aküde 2-3 günde boşalabilir.
    yeni alırken jel akü almanı tavsiye ederim. 30 tl den başlıyor fiyatları. fazla masraf yapmaya değmeyecek bir bileşen bençe.
    2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı

bluebird64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 '07,YBR125 ESD '11,Agility City 125 '11
    Markasını hatırlamıyorum ama boyutlar aynıydı.
    Deniz, güneş, martı çığlığı ve yosun kokusu yoksa yaşam da yoktur...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    uçuyor..
    kesinlikle jel çok daha uzun ömürlü

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)

Bu Konudaki Etiketler