hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
oo beyler herkeze iyi akşamlar..
hun motorun çok şekill
yakıt değerine gelince ybr ye şehir içi fazla devir çevirtmek pek yaramaz benden demesi(F54)
Teşekkür ederim dostum...
benim çok yakıyor o zaman 40 tl ile 310 km gidiyor benim motosiklet.
furkan durumu nasıl buna senin karar vermen gerekli modeli bakımı yağı ayarları nasıl ayrıntılı olarak baktırmanda fayda var...
abi 2011 ekimde bi önceki sahibi aldı.sonra ocakta ben aldım motoru 2400 kmdeyken.adam 2000kmde yağını değiştirdi.ondan önceki bakımlarınıda yaptırdı.en son ben 2 hafta önce 3350 kmde yağını değiştirdim.şu an 3850 oldu.bir sonraki bakımını 6000 de manvgat servisinde yaptırmayı düşünüyorum.
furkancığım vallaha ne desek boş olur şimdi bu durumu ustaya danışsan iyi olur yani hava ayarı vb ayarlara usta bakması gerek veya gerekte olmayabilir fazla devirli mi kullanıyorsun ki acaba
Valla normal motorcular yani servis olmayanlar var Burdur'da.onlara göstermeli miyim bilmiyorum.Fazla anlamıyorlar sanki bu motorlardan.Daha çok mondial kanuni vs. yaygın olduğu için onlardan anlıyorlar gibime geldi bilmem yanlış mı düşünüyorum? Ya da göstersem mi? o yüzden yazı bekliyorum manavgatta en yakın servis.geçen ay 20 tl ile 192 km gitmiştim şimdi 153 e düştü.yüksek devir kullandım bu ay doğru ama 40 km etkiler mi?
eğer şehir içi yüksek devir artı dur kalk ta fark eder bende her daim şehir içi soğuk kar her çalıştırmada jikle açma ile 380 km gidiyordum en çok geçen hafta 300km bi gezi yaptık ve daha önce den şehirler arası yol yapmıştım bir de 100 km kadar işi gidip geldim yani şehir içi 9 lt benzinle 480 km de yedeğe geçti
arada ne kadar fark olduğu ortada bence şehir içinde yakıta fazla takılmamak gerek eğer yüksek devirde geziyorsan cebe zarar
1.Fatih Bey, motosiklet ilanınızı kayda aldım...1-2 hafta içinde heralde karar verip alacam bir motosiklet inşaallah.. Kısmet belki sizinki olur.....
2.Bu arada Honda CB125e diye bir model çıkarmış 100km'de 2 lt yakıyor deniyor. Bu motosiklet geçiş motosikleti olarak bana zarar ettirmi acaba? Genelde yeni modellerde ZAM yapıyorlarmış sıfıra...Bu da ikinci elin değerini arttırıyor anladığım.. (MAALESEF ÇOK BİZİM MİLLETİ SALAK YERİNE KOYAN JAPONLAR...bizde onları tutuyoruz neyse yaw..canım sıkıldı yine)
son hayat bu honda senin ilk motorun olacaksa sana sıkıntı çıkarabilir bence yeni model çıktığında en az 2 yıl almamakta ta fayda var bakın tvs apache dijital göstergeli 2011 model bazı arkadaşlarıda sorunlar çıkardı ee şimdi 3400 tl verip problem yaşamak hoşunuza gitmez heralde
sonuçta parayı yoldan toplamıyoruz ve cb125 in de birçok eksiği var devir saati ayak marşı lastikler iç lastikli malesef honda bize 90 lı yıllardan kalma model yollayor o yüzden 2 defa düşünmenizde fayda olacaktır iyi forumlar...
selamın aleyküm beyler.. herkese günaydın...
1- F54 ( pelûş ) : Olum hani bugün gelecektim , telefonun kapalı üç kağıtçı.. hem çinlisin hemde dümencisin
2- dürümdöner ( ekmek arası ,bol acılı ) : kanka şansına küs pazar hava sağanak yağışlı ve soğuk , artık bi dahaki haftaya zirve toplanır..
3- ghostcorc ( luna park ) : abi sende 30 yıl önce iyiki bi az yakmışın, millete 500 km yol yaptım diyon... sen o benzini atatürk yaşıyoken almıştın.. senin değerler m.ö 685
len handikap ben uyuken telefon kapalı ulur...
vallaha sen bilirsin istesen biraz zıbar uyunınca atla gel bu arada ben motoru çıkarayım mı?
motorla bi yere gidecekmiyiz?
Şu an bu konu içerisinde 253 kullanıcı var. (0 üye ve 253 misafir)