Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
27 Şubat 2012, 18:20
K o r @ y adlı üyeden alıntı
Fatih bak arazi oluyonuz, canım sıkılıyor.. Hepinizi işten kovacam..
Cbf 150 topiğinde bizim izmitli ethem abiye bi kaç soru sordum dişli ile ilgili... ,
Arkayı 1 numara küçült diyor.. Bizim arka dişli kaç ve küçültünce ne olacak
yazdım oraya cevabı burayada yazayım abi arkayı 43 yapabilirsin anca iyi olur devir az sadece hız nasıl olur bilmem ben denemedim 15 lik denedim ve hep 15 liği kullanıyorum motorumda orkinal14 de çok çığrınıyor motor kendini yiyecek sanıyorum hep
bu arada abi ben buralardayım sadece online olmuyorum mesaj yazacağımda onlineyim işteyiz sonuçda
Reklamlar
-
27 Şubat 2012, 18:23
fat280 adlı üyeden alıntı
yazdım oraya cevabı burayada yazayım abi arkayı 43 yapabilirsin anca iyi olur devir az sadece hız nasıl olur bilmem ben denemedim 15 lik denedim ve hep 15 liği kullanıyorum motorumda orkinal14 de çok çığrınıyor motor kendini yiyecek sanıyorum hep
bu arada abi ben buralardayım sadece online olmuyorum mesaj yazacağımda onlineyim
işteyiz sonuçda
Benim istediğim ne biliyormusun;
1- Devir düşsün (motor kopacakmış gibi bağırmasın)
2- Son süratim fazla etkilenmesin (aşağı düşmesin bugün 115 rahat yapıyorum)
3- motoruma zarar gelmesin ( baskı balata veya bilimum mekaniğine )
-
27 Şubat 2012, 18:26
Benim istediğim ne biliyormusun;
1- Devir düşsün (motor kopacakmış gibi bağırmasın)
2- Son süratim fazla etkilenmesin (aşağı düşmesin bugün 115 rahat yapıyorum)
3- motoruma zarar gelmesin ( baskı balata veya bilimum mekaniğine )
1- devir düşer
2-son hız değişmez zaten pek düzde
3-motora zarar verip verme mi onu bilmiyorum abide zorlamadığın sürece vereceğini hiç sanmıyorum
-
27 Şubat 2012, 18:26
Fatih bak arazi oluyonuz, canım sıkılıyor.. Hepinizi işten kovacam..
Cbf 150 topiğinde bizim izmitli ethem abiye bi kaç soru sordum dişli ile ilgili... ,
Arkayı 1 numara küçült diyor.. Bizim arka dişli kaç ve küçültünce ne olacak
küçültme abi istersen yokuşta vites düşmen gerekebilir çekimi düşer motosikletin hız yapmak içinse iyi olur ama 3-5 km hız artışı olur
motosiklete zarar vermez hatta rahatlatır benim cbf ninkini 1 diş küçülttüm motor rahatladı 110 yapıyordu orjinaliyle şimdi 115 yapıyor hafif eğim olursa
-
27 Şubat 2012, 18:29
hani deneyen değişen bi adam olsa bilgi alacağım ama hepiniz orjinalcisiniz yaw..
apaçi durmuş belki bu işleri bilir.. çünkü adam harbi apaçi....
iyice bi araştırayım bakalım.. arkayı 43 yapsak devir düşer motor rahatlar diyorsunuz.. rampalarda bir vites düşmek o kadar önemli değil..
zaten artçılı motor hayatta kullanmam
-
27 Şubat 2012, 18:31
hani deneyen değişen bi adam olsa bilgi alacağım ama hepiniz orjinalcisiniz yaw..
iyice bi araştırayım bakalım.. arkayı 43 yapsak devir düşer motor rahatlar diyorsunuz.. rampalarda bir vites düşmek o kadar önemli değil..
artçılı kullanmazsan vites düşmez zaten 2 kişi binince yokuşta fark anlaşılıyo ama tek kişi yokuşta hiçbir fark olmaz
-
27 Şubat 2012, 18:32
abi işte 15 benim motorun önü ve yokuşlarda da pek öğle sorun olmuyor tek kişi konya alanya arasını bilirsin akseki yolunu hep yokuştur o yolda 4 ten aşya inmem çok nadir keskin virajlarda belki 3 e düşmüşümdür 70-80 sıyırıyor yokuşları
mersin yolundada çok rahat gittim geldim tavsiye ederim tek kullanıyorsan
-
27 Şubat 2012, 18:32
peki ön dişliyi değişince ne oluyor arka dişliyi değişince ne oluyor
-
27 Şubat 2012, 18:34
ön dişlide 1 diş arka dişlideki 3 dişe karşılık geliyo önle oynama çok fark eder motosikletin yürümez olur
-
27 Şubat 2012, 18:35
peki ön dişliyi değişince ne oluyor arka dişliyi değişince ne oluyor
abi ön dişliyi değiştirmesi daha kolay diye değiştiriyorum farkı var mı bilmem sadece dişli sayısında fark olur önü 15 dişli yaparsak arkada 42 dişli yapmış gibi olur sen 43 yapacağından daha az çekiş den düşer daha iyi olur yani
deneme yapacam memnun kalmazsam orjinale dönerim dersen 15 dişli al değiştir 10 dk da dene derim yok ne olursa olsun duracak üstünde dersen arkayı 43 yap bir sefer değiştir derim
-
27 Şubat 2012, 18:35
ReiZzZ adlı üyeden alıntı
ön dişlide 1 diş arka dişlideki 3 dişe karşılık geliyo önle oynama çok fark eder motosikletin yürümez olur
o zaman sadece arkayı 43 yapsak motorum uzun yolda rahatlar ...
sürat nasıl olacak peki.. muhtemelen 5 km düşecek değil mi
-
27 Şubat 2012, 18:37
sürat düşmez abi merak etme artar bile yolun durumuna göre
-
27 Şubat 2012, 18:37
yok abi aksine 5 artacak ama yüksek devir çevirirken biraz nazlanır gibi oluyo ama çok değil yani
şöyle söyleyeyim 9.5 olan tork 9.2 falan olacak
-
27 Şubat 2012, 18:42
o zman 43 dişli iyi bişey ,motorun selameti açısından söylüyorum..Bu capanlar neden öyle üretmemiş ki
-
27 Şubat 2012, 18:44
o zman 43 dişli iyi bişey ,motorun selameti açısından söylüyorum..Bu capanlar neden öyle üretmemiş ki
abi yapanlar 2 kişi binmeli motorun rahat çekişine bakarak yaparlar sende 2 kişi biniyorsan zaten orjinalden şaşma biz tek kişi için konuşuyoruz
-
27 Şubat 2012, 18:44
çekimle hızı dengede tutmak için herhalde malum herkesşn kullanım alanı farklı bizde kendimize göre uyarlıyoruz
-
27 Şubat 2012, 18:52
Arkadaşlar cevaplarınız teşekkür ederim.. Kararımı verdim dişlileri değişmiyorum
şaka şaka bi numara yapacağız.. bakalım bu yazda uzun gezilere gidelim ondan sonra mecbur değiştireceğim..
-
27 Şubat 2012, 18:55
Arkadaşlar cevaplarınız teşekkür ederim.. Kararımı verdim dişlileri değişmiyorum
şaka şaka bi numara yapacağız.. bakalım bu yazda uzun gezilere gidelim ondan sonra mecbur değiştireceğim..
değiştir abi 10 - 15 tl masraf olur hepsi o
-
27 Şubat 2012, 18:55
abi bak bakalım ama memnun olacağına inanıyorum değiştirirsen uzun yol gezilerini sabırsızlıkla bekliyoruz
-
27 Şubat 2012, 18:59
ReiZzZ adlı üyeden alıntı
değiştir abi 10 - 15 tl masraf olur hepsi o
evet biliyorum ucuz ..
önemli olan motorumu yemesin yeter.. bide devir düşsün..
---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
fat280 adlı üyeden alıntı
abi bak bakalım ama memnun olacağına inanıyorum değiştirirsen uzun yol gezilerini sabırsızlıkla bekliyoruz
inşallah kankam.. bende artık şu kıştan sıkıldım ... bu sene bayağı zorladı bizi..
biraz önce havalar düzelsin hemen motoruma atlayıp gezeceğim. zaten bu aralar kerpe şile izmit olmak üzere 220 km lik bi üçgen yapacağım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 318 kullanıcı var. (0 üye ve 318 misafir)
Bu Konudaki Etiketler