Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
08 Şubat 2012, 05:34
forum kopuk yine ama iyidir farklı fikirler farklı bireyler üretkenliği arttırır tebrik ediyorum millet : ) ya çok merak ediyorum cbfnin arka dişlisi ybrde olsa nasıl olur mesela? öndekı 14 dişli kalkışlarda beni çok yoruyor debriyajı hafif sert biraksam ön lastik yerden hemen bi iki parmak hafifliyor hele bide arkaya yolcu alınca hafif gaz verince tekeri 20 25 cm havalandırıyor ve zorlanıyorum kullanırken o yüzden 15 dişli benim için gayet işlevsel olcak
Reklamlar
-
08 Şubat 2012, 10:59
F54 adlı üyeden alıntı
ben o işlerle yıllarca uğraştım fakat sadece motoru yorar düşüncesindeyim ve bizim gibi bilinçli kullanıcıların yapacağı iş değil sen vaz geç bu sevdadan neden dişli değişimi yapacaksın desem cevap veremezsin sadece iş olsun diye oynama motorla adam gibi motorun ağzına zıçma
tamam kankam bakalım uğraşmayız bizde
---------- Post added at 08:48 ---------- Previous post was at 08:45 ----------
maxi97 adlı üyeden alıntı
73 kg falanim. Inşallah motorda ayarsizlik arıza yoktur.
Üniversiteye giderken az as yağan kar dönüşte tipiyeı döndü ve yağan karın altı buz oldu. 20 30 km hızla onu ve atmayı kaydira kaydira 10 km yapmisken bi otomobilin sıkıştırmasi yüzünden sağa yanastim. Sağdaki kar birikintisi de dengeyi bozdu ve motorla beraber sola yatıp suruklendim.
Ful koruma olmam bayağı işe yaradı. Dane svendborg montum ve zandona 6li belligim sırtımı iyi korudu. En ufak ağrım olmadı diyebilirim. Motorun koruma demiri olduğundan motora da birşey olmadı ama 52 litrelik cox çanta için aynısını söyleyemeyeceğim. Tablayla çanta arasındaki kısım resmen yirtildi.
Keşke arka koruma demirini de alsaydım. 30 lira için çantayı kırdık.
Cantanin motorda kalan tablasini çantanın içine yerleştirip silikon ve vidalarla motora sabitleyecegim. Param yok...
çok geçmiş olsun.. sende bişey olmaması sevindirici ,fatihin dediği gibi çanta basit iş .. alır yenisini takarsın ..sonuç olarak yine araç sürücüleri.. ben bu tip durumlarda araçlara yol vermiyorum ve yolu ortalıyorum..ne zaman rahat bir boşluk bulursam kendimi sağa atıyorum.. kuru veya yaş yol farketmez , önce kendi güvenliğim açısından yol vermiyorum.. korna yaparsada da yolun ortasında duruyorum..
---------- Post added at 08:55 ---------- Previous post was at 08:48 ----------
s.e.c adlı üyeden alıntı
arkadaşlar geziniyordum bir ybr topiğine bakayım dedim dişli muhabbetini görünce dayanamadım birazda ben yazayım dedim.
ybr orjinal dişlisi ile 5. viteste her 1000 devire karşılık 13km/h yapar yani 5000 devirde 65km/h, 6000 de 78km/h, 7000 de 91 km/h yapar. ve bu yokuştada rüzgardada aynıdır mesela yokuş yukarı 5. viteste 7000 devir çevirebilirse yine 91 km/h yapar. olayı şöyle düşünün bisiklet kullanırken atıyorum pedalı dakikada 90 kez döndürdüğünüzde 35 km/h yapıyorsa yokuş yukarı çıkarkende dakikada 90 kez döndürebilirseniz yine 35 km/h yapar ama gücümüz yetmeyeceği için muhtemelen o kadar çeviremeyiz pedalı
işte motosiklettede durum aynı, yani aynı viteste aynı deviri gördükten sonra hep aynı hızı yapar eğer patinaj çekmiyorsa.
dişli değiştirme işi ise doğru bir işlem değil arkadaşlar asla tavsiye etmem. şimdi bunu uzun uzun açıklayıp teknik olyına girmek istemediğim için yazmıyorum.
bu arada bu topik çok neşeli, pozitif ve seviyeli olduğu için ara ara hep okuyorum, bazende eski bir ybr kullanıcısı olarak yazıyorum
s.e.c, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.. Aslında bize lazım olan bilgi motorun yorulup yorulmayacağı idi.. Motoruma gözüm gibi bakan bi insanım böyle bir riskide göze alamam..Bu iş nereden çıktı dersen, geçtiğimiz pazar günü bercesteye gittim.otoyoldan gidiyim dedim.. sürekli 9,000 devir çevirdiğim için motorumu zorladığım hissine kapıldım.. O yüzden acaba rahatlatabilirmiyim dedim.. sebebi bu oldu
---------- Post added at 08:59 ---------- Previous post was at 08:55 ----------
ReiZzZ adlı üyeden alıntı
herkese iyi geceler bugün ybr esd kullanma fırsatım oldu 2 kişi bindik motosikletin önü çok hafifti sanki manevra yaparken çok tedirgin oldum bu konuda sıkıntı yaşayan var mı yoksa ben motosiklete alışık olmadığım için mi böyle oldu?
yıllardır çeşitli motosikletler sürdüm.. Her seferinde ilk bindiğimde acemilik çektim..Motora alışık olmadığın için sana öyle gelmiş olabilir.. iki kişi rahat kullanıyorum.. fatih arkadaşımız artçılı dip gaz 120 km ile yol yapıyor
-
08 Şubat 2012, 11:15
s.a. arkadaşlar günaydın muhabbetiniz bol olsun
-
08 Şubat 2012, 11:18
a.s fatih.. günaydın.. benden başka kimse yok
-
08 Şubat 2012, 11:30
K o r @ y adlı üyeden alıntı
a.s fatih.. günaydın.. benden başka kimse yok
olsun abi sen ben yeteriz demi ya
-
08 Şubat 2012, 11:34
fat280 adlı üyeden alıntı
olsun abi sen ben yeteriz demi ya
aynen fatihim...
hava yağışlı soğuk motor yine yatıyor..
-
08 Şubat 2012, 11:37
aynen fatihim...
hava yağışlı soğuk motor yine yatıyor..
burada da sabaha kadar yağdı abi şuan durdu az açacak gibi ama bakalım
-
08 Şubat 2012, 11:39
burada da sabaha kadar yağdı abi şuan durdu az açacak gibi ama bakalım
havaların düzeleceği yok..motorlar yatış modunda.. havaların ilk düzelmesi ile abant yapamak istiyorum.. ama burada bazı tatlı su motorcuları bana katılmıyor
-
08 Şubat 2012, 11:43
havaların düzeleceği yok..motorlar yatış modunda.. havaların ilk düzelmesi ile abant yapamak istiyorum.. ama burada bazı tatlı su motorcuları bana katılmıyor
abi gene sizde tatlı da olsa gezecek arkadaşlarınız var bizde yok gibi bir şey bende bugün yarın motoru yıkayacağım leş gibi oldu toz çamur her yeri hafta sonuna da inş. gezi turu yaparız hava musait olursa
-
08 Şubat 2012, 11:53
abi gene sizde tatlı da olsa gezecek arkadaşlarınız var bizde yok gibi bir şey bende bugün yarın motoru yıkayacağım leş gibi oldu toz çamur her yeri hafta sonuna da inş. gezi turu yaparız hava musait olursa
aynen biz biraz daha şanslıyız.. bende motora cila çektim yakıyor ortalığı..havaların kötü olacağını bildiğim için yıkayıp cilasını çektim brandayı attım üstüne rahatı yerinde
-
08 Şubat 2012, 11:58
aynen biz biraz daha şanslıyız.. bende motora cila çektim yakıyor ortalığı..havaların kötü olacağını bildiğim için yıkayıp cilasını çektim brandayı attım üstüne rahatı yerinde
oh ne güzel benim motorda branda yok ama balkon altı var yağmur görmüyor allahtan koyduğum yerde
abi sizin orada da hırsızlık var mı istanbula göre
-
08 Şubat 2012, 12:00
---------- Post added at 10:00 ---------- Previous post was at 09:58 ----------
oh ne güzel benim motorda branda yok ama balkon altı var yağmur görmüyor allahtan koyduğum yerde
abi sizin orada da hırsızlık var mı istanbula göre
yok duymuyorum burada hırsızlık.. abim hiç bir şehir istanbulla yarışamaz ki.. her telden adam orada var.. bi görsen ..ben istanbula gittiğim zaman biran önce eve gitme hesapları yapıyorum
-
08 Şubat 2012, 12:02
http://img57.resimup.net/di/RSWK.jpg
---------- Post added at 10:00 ---------- Previous post was at 09:58 ----------
yok duymuyorum burada hırsızlık.. abim hiç bir şehir istanbulla yarışamaz ki.. her telden adam orada var.. bi görsen ..ben istanbula gittiğim zaman biran önce eve gitme hesapları yapıyorum
yakıyor abi motor
aynen abi istanbulda ne ararsan var o yüzden istanbula motorla gitmekten çok korkuyorum başıma birşey gelir diye
-
08 Şubat 2012, 12:03
yakıyor abi motor
aynen abi istanbulda ne ararsan var o yüzden istanbula motorla gitmekten çok korkuyorum başıma birşey gelir diye
bakalım yanıma adam bulursam ben fuar zamanı motorla gideceğim..yoksa hafta içi tek başıma gideceğim kimseye takılmayacağım
-
08 Şubat 2012, 12:10
bakalım yanıma adam bulursam ben fuar zamanı motorla gideceğim..yoksa hafta içi tek başıma gideceğim kimseye takılmayacağım
aslında abi tek gezmeyi ben seviyorum karışan eden olmuyor kafama göre gidiyorum ancak işte arkadaş olması hem yolda başıma birşey gelse onunkuna gelse haber edecek yardım edecek biri olur hemde sohbet muhabbet açısından iyi oluyor
-
08 Şubat 2012, 12:17
aslında abi tek gezmeyi ben seviyorum karışan eden olmuyor kafama göre gidiyorum ancak işte arkadaş olması hem yolda başıma birşey gelse onunkuna gelse haber edecek yardım edecek biri olur hemde sohbet muhabbet açısından iyi oluyor
geçen sene fuar zamanı otoparkta yer yokmuş, 3000 araç giriş yapmış.. bu da kafamı bulandırıyor.. yoksa otobüse atlayıp gideyim diyorum
-
08 Şubat 2012, 12:28
geçen sene fuar zamanı otoparkta yer yokmuş, 3000 araç giriş yapmış.. bu da kafamı bulandırıyor.. yoksa otobüse atlayıp gideyim diyorum
abi tek gidecek olursan otobüsle gitmek daha mantıklı ancak arkadaşlarda giderse motorlar la gidin tabi
-
08 Şubat 2012, 12:30
abi tek gidecek olursan otobüsle gitmek daha mantıklı ancak arkadaşlarda giderse motorlar la gidin tabi
bakayım buralardan biri motorlarla gidelim derse o şekil katılırım yoksa otobüsle giderim.. yamahanın sadece scooterlerde yeni modeli varmış.. o da canımı sıktı..
-
08 Şubat 2012, 12:35
bakayım buralardan biri motorlarla gidelim derse o şekil katılırım yoksa otobüsle giderim.. yamahanın sadece scooterlerde yeni modeli varmış.. o da canımı sıktı..
hmm kaç cc lik motor gelmiş abi scooterlarda
-
08 Şubat 2012, 12:38
hmm kaç cc lik motor gelmiş abi scooterlarda
walla bilmiyorum ki.. bizim yalovalı serdar abi yamahayı arayıp sormuş..onlarda bu sene sadece scooterlerde yeni model var demişler..
her zaman ki gibi yamaha türkiyeyi sallamadı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler