saol koray amca...
sana da iyi akşamlar...
saol koray amca...
sana da iyi akşamlar...
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
yok abisi sadece uzaktan gösteririm o özel bölgeyi
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
İlk motor olarak Cbr 125 veya Ybr 125 düşünüyorum.Şehir içi ve uzun yolda (1000-2000km) kullanacağım hangisini önerirsiniz uzun yol için.Uzun yolculuk 2 kişi yapılacak birde baya yük olacak.
Fatih bana sormuşsun kaç litre diye ancak gördüm ağa;
13 litre....
hızlanmalarıma bile dikkat ediyorum, tatlı tatlı gidiyorum....
bi geçen akşam sedat la dönerken 100 den aşağı düşürmedim hiç, oda zaten öteki depoya aitti...
son 1 haftada 1000 km yol yapmışım, nasıl yaptım onuda bilmiyorum....
Tahir kardeşim;
uzun yolda kullanacam diyorsan, biraz daha para koy en az 500cc lik bir motor al derim...
ikiside kesmez haberin olsun...
@unnamed - Kardesim ilk motor olarak alacagım,500 lük makina ile basa cıkamam.hız önemli değil.
hız önemli değil diyorsan ybr tek geçer...
tek kontakla istediğin yere sıkıntısız götürür getirir...
hiç canını sıkma o konuda...
al bi ybr(:
Konunun tamamını okuyamasam da belirttiğiniz yakıt sarfiyatının çok üstünde benim motorum , ybr 125 2008 malum öğrenci olduğumdan bu tür şeyler kafama takılıyıor yedek depo ile deneme yaptım sanırım 70 km civarı götürdükten sonra yedek te bitti sizce bu sarfiyat fazla değil mi ?
Bunun nedenini sanal ortamda sormak abes olur farkındayım ama genel olarak sıkıntısı ne olabilir hava filtresini kendim çıkartıp temizledim çok kirli değildi zaten hava filtresini çıkardıktan sonra karbiratörün hava girişine bu karbiratör temizleyici spreyden sıktım baya ama hala yakıt konusunda değişen bir şey olmadı canımı sıkmaya başladı bu konu evden okula gitmek için şehir içi günde ortalama 30 km yapıyorum 20 liraya aldığım benzin 5 gün yetmiyor gerçekten yol yapsam makinada hakkını verse yaktığının ciddi anlamda zoruma gitmeyecek bu arada 90 kmh özürlü benim motorum tek kişi dahi 90 kilit ötesi yok
sedat bence depoyu tam doldur..
trip'i sıfırla, daha sonra güzel sakin bir kullanım yap...
kaç km gidecek...
ona göre durum değerlendirmesi yapılır...
Anladım depoyu fullemek biraz şımartcaz o zaman miniği havaların düzelmesine müteakib depoyu doldurup uzun yolda ölçüm yapacağm o zaman dediğin gibi yalnız bariz fazla yakıyor çünkü arkadaşım rengine kadar aynı motoru kullanıyor aynı anda benzin alıyoruz benimkisi hemen su koyuveriyor ya da ben çok evham yapıyorum bilemedim.
Saygılar..
normalde ledli park lambalarında ledler 54 ohm ile sürülüyor ama paralel bağlarsan çeyrek(1/4 watt ) direnç kullanma ısınma yapar yarım 1/2 watt direnç bağla yani 54 ohm 1/2 watt
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------
evet arkadaşım unnamed haklı tek kişi istediğin kadar yük vur ybr ye ama ikikişi yemez bice CBR racer motor uzn yolda hele hele yüklen öldürür rahat edemezssin zaten ona çantada koymak bir atasözü var hani .......kelebek koymak gibi ben yılbaşından önce çarşamba günü bandırmaya gittim giderken okadar yükümde yoktu ama rüzgardan 90 ın üzerine çıkaramadım motoru anca tırların arkasına saklanıp öyle hızlana bildim oyüzden en az 250 cc motor düşün bence ikikişi çıkacaksan yüklü
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------
hepimizin sıkıntısı o yazın altınoluğa gittim tam 510Kmde yedeğe geçtim ama şehir içinde dur kalk ve düşük vites benzin katili uzun yolda sorun yok atıyosun 5 e sal gitsin kokluyo benzini
http://imageshack.us/photo/my-images...toraf1323.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images...toraf1325.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images...toraf1327.jpg/
s.a arkadaşlar hafta içi kendi çapımda yapmış oldugum karbon kaplamalarım ve siyah incim
HeR zAmAn TaM kOrUmA:rendeer:
Uploaded with ImageShack.us
s.a arkadaşlar hafta içi kendi çapımda yapmış oldugum karbon kaplamam ve siyah incim
HeR zAmAn TaM kOrUmA:rendeer:
Şu an bu konu içerisinde 41 kullanıcı var. (0 üye ve 41 misafir)