Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
04 Ocak 2012, 01:56
maxi sen ybr yi başka modellerle kıyaslama bence motor yapısı farklı yakıt sistemi farklı tabi ki değişiklik olacak birde yakıt tüketiminden kıyasla bakalım zc ile sonuç ne
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Reklamlar
-
04 Ocak 2012, 10:07
Gültekin adlı üyeden alıntı
hadi bakalım hayırlı olsun kardeşim
maxi97 adlı üyeden alıntı
ilk vitesli motorum. iki ışık arasında hızlanmayı denedim. mesafe kısa sayılırdı aslında. dediğim gibi; belki de ben beceremedim. kilometresi 9001deyken ben aldım. şu an 9105 falan. ilk günden 100 km yaptım.
motor sadece yazları binilen bir motordu. belki de sağır kaldı. uzun yolda zamanla açarım inşallah.
bir de hava filtresi alındığından beri değişmemiş olabilir. bu ay param kalmadığından dolayı bujiyle hava filtresini değişemedim. iridyum buji takacağım. son hız konusu bundan da kaynaklanmış olabilir. 15inde onları da değişeceğim inşallah.
plakalığın oraya şasenin uygun yerine vidalayabileceğim bir demir tabla monte ettirip 30 litrelik bagaj takma fikrim hakkında ne düşünüyorsunuz? hem trafikte yan çantanın gereksiz genişliği olmaz, hem de fazla rüzgar tutmaz gibi geliyor. motor önden rüzgaır yarılıyor zaten.
@f54: valla zc şu an 15.400 civarında halen daha tek marşta alıyor, motor çalıştığı anda gazı kökleyip gidiyorum. ybr nazik gibi sanki...
@koray: 25 liraya sahibinden.comda vardı. o kadar kaliteli gözükmese de idare eder gibi. yazın kuryelerin elcik korumasını takarsak abes kaçar. yaza doğru bir çift de kendim alacağım.
bir de 25 liraya satılan ve aynalara takılan ön camdan var. buna nasıl şekil verebilirim? saç kurutma makinesi işe yarar mı? en kötü ihtimal ybr citymin ön camının üstüne aynı vida yerlerinden bağlayacağım. başka öneriniz var mı?
senlede ilgili olabilir motorun bakımı ilede ilgili olabilir..Hava filtresinin pis oluşu kesinlikle etkiler..buji konusuna da dikkat et onuda değiş iyi olur..çanta konusuna gelirsek ,motorun orjinal arka demiri yok mu? varsa kappa marka 30LT çantalar takılabiliyor..haberin olsun..boşuna demir parası vermemiş olursun
fat280 adlı üyeden alıntı
s.a. arkadaşlar ybr lerin gerçekten bu derdi var sabahları jiklesiz çalışmama derdi benim motor yapısıda ona benzediğinden dedikleriniz gibi sabah çalıştırmada problem tabi buz gibi havada hava normalken jiklesiz çalıştırıyorum bu arada ben çalıştığında yola çıkabiliyorum 2-3 dk beklememe gerek yok ama ısınmadan da yola çıkmak iyi olmadığından bende bekliyom malesef :D
o sizin derdiniz kardeşim ... lütfen genelleme yapmayalım.. sakaryalı bi arkadaş vardı adı neydi unuttum.. F ... ile başlıyordu. onun motoru bozuk diye bütün ybr ler kötü mü oluyor
-
04 Ocak 2012, 13:18
@koray: arka demire 52 litrelik cox çantayı taktım zaten. 30 litrelik bagajı plakanın olduğu yere diklemesine takmayı düşünüyorum. yan çanta trafikte aralardan geçmemize engel olduğu için böyle bir şey düşünüyorum. bir de rüzgarı yan çantadan daha az keser bence.
plakalığın olduğu yere istediğim zaman çıkarabileceğim şaseye vidalı bir demir tabla düşünüyorum. maaşı aldıktan sonra çalışmalara başlayacağım. tüm mal varlığımı bu ay içinde ybrye döktüm .zcyi satsaydım iyiydi.
-
04 Ocak 2012, 13:41
K o r @ y adlı üyeden alıntı
günaydın beyler.. Bizim ybr ci arkadaşlar bu aralar görünmüyor..nerelerde acaba bilen var mı?
malum ben bandırmadayım ve bir laptopa 4 kişi olunca zor oluyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------
Gültekin adlı üyeden alıntı
hocam sende hiç binmemişin benimki 2011 mayıs ta alındı ve ve şuan 6500 gibi eli kulağında
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------
Gençlik motoruma elcik koruma alcağım, enduro motorlardaki gibi.. ama istediğim gibi bir koruma bulamadım..Bildiğiniz bir yerde var mı acaba..şöyle estedik küçük yakışıklı bişey arıyorum
üstad bende arıyorum onu epeydir ama bulamadım bakmadığım site kalmadı bulursan bir zahmet banada haber iletiver
-
04 Ocak 2012, 14:01
elcik koruma olarak alınabilecek acerbisler var en estetik olanlar..sahibindene bakın sofuoqlu motorda da var ama fiyatlar yüksek haberiniz olsun
-
04 Ocak 2012, 14:10
maxi97 adlı üyeden alıntı
ilk vitesli motorum. iki ışık arasında hızlanmayı denedim. mesafe kısa sayılırdı aslında. dediğim gibi; belki de ben beceremedim. kilometresi 9001deyken ben aldım. şu an 9105 falan. ilk günden 100 km yaptım.
motor sadece yazları binilen bir motordu. belki de sağır kaldı. uzun yolda zamanla açarım inşallah.
bir de hava filtresi alındığından beri değişmemiş olabilir. bu ay param kalmadığından dolayı bujiyle hava filtresini değişemedim. iridyum buji takacağım. son hız konusu bundan da kaynaklanmış olabilir. 15inde onları da değişeceğim inşallah.
plakalığın oraya şasenin uygun yerine vidalayabileceğim bir demir tabla monte ettirip 30 litrelik bagaj takma fikrim hakkında ne düşünüyorsunuz? hem trafikte yan çantanın gereksiz genişliği olmaz, hem de fazla rüzgar tutmaz gibi geliyor. motor önden rüzgaır yarılıyor zaten.
@f54: valla zc şu an 15.400 civarında halen daha tek marşta alıyor, motor çalıştığı anda gazı kökleyip gidiyorum. ybr nazik gibi sanki...
@koray: 25 liraya sahibinden.comda vardı. o kadar kaliteli gözükmese de idare eder gibi. yazın kuryelerin elcik korumasını takarsak abes kaçar. yaza doğru bir çift de kendim alacağım.
bir de 25 liraya satılan ve aynalara takılan ön camdan var. buna nasıl şekil verebilirim? saç kurutma makinesi işe yarar mı? en kötü ihtimal ybr citymin ön camının üstüne aynı vida yerlerinden bağlayacağım. başka öneriniz var mı?
arkadaşım ybr naziklikten öte soğutma kapasitesi yüksek bir motor oyüzden yazın en sıcakta dahi sorun yaşatmıyor şişme gibi öteki sorun ise 30 tl ye ısı tabancaları var iki kademeli ve 2000 dereceye kadar ısıveriyor ben onunla yaklaşık 4mm pleksiglassı rahat büke bildim ön cam yaparken daha gerilerde öncamın resmi var araştırırsan bombeyide kamyonlarda enli gerdirme kayışları var onunla verdim yenisini yapacağım yakında resimini çekerim yaparken atarım buraya fikir vermesi açısından
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:04 ----------
evet nihayet yarın yola çıkıyorum istanbula dönüyorum eve ve bilgisayarıma kavuşacağım böyle laptop sırası beklemekle olmuyor
-
04 Ocak 2012, 16:23
[QUOTE=K o r @ y;2537342]kumandanın içi oksitlenmiş arkadaşlar.. WD40 işimi gördü sıkıntı yok..
kardeş aynı sorunu bu gün bendede yaptı sabah çalıştı ama bi yere gittim tık yok ayakla çalıştırdım eve geldim durdurdum yine tık yok sonra 3-4 dk aradan geçdi zaman bi açdım aldı hemen wd 40 hangi kumandaya sıkıcam ben şimdi?
HeR zAmAn TaM kOrUmA:rendeer:
-
04 Ocak 2012, 16:29
sağ kütüklükteki marş düğmesine zannedersem
-
04 Ocak 2012, 16:33
ghostcorc adlı üyeden alıntı
sağ kütüklükteki marş düğmesine zannedersem
onun neresine sıkabilirim ki söküpdemi sıkmam gerek acaba .s
-
04 Ocak 2012, 17:11
phoenix85 adlı üyeden alıntı
onun neresine sıkabilirim ki söküpdemi sıkmam gerek acaba .s
heralde yani zaten toputopu iki vida var onudasökmesi zor olmasa gerek !!sök wd40 sık ve kontak kapalı iken 8-10 kere bas bırakki oksit varsa atsın
-
04 Ocak 2012, 17:23
dkan adlı üyeden alıntı
kablolar gizlenemezmi? çantada olmasının artısı çok ama gprs için dezavantaj:S
koray usta navigasyon diyiceğime gprs demişim pardon biraz geç oldu farketmem
-
04 Ocak 2012, 19:49
[QUOTE=phoenix85;2539174]
kumandanın içi oksitlenmiş arkadaşlar.. WD40 işimi gördü sıkıntı yok..
kardeş aynı sorunu bu gün bendede yaptı sabah çalıştı ama bi yere gittim tık yok ayakla çalıştırdım eve geldim durdurdum yine tık yok sonra 3-4 dk aradan geçdi zaman bi açdım aldı hemen wd 40 hangi kumandaya sıkıcam ben şimdi?
kardeşim sağ kumandada marş düğmesinin içine sıkacaksın..en sağlıklı olanı 2 vida var sök üstteki kapağı çıkar sonra allah ne verdiyse WD40 sık boca et.. işlem tamamdır...motorunuzu yıkadıktan veya yağmur altında kaldıktan sonra tüm düğmelere ve anahtar girişlerine bu işlemi yapın
dkan adlı üyeden alıntı
koray usta navigasyon diyiceğime gprs demişim pardon biraz geç oldu farketmem
aman hocam ne demek ..gönüller bir olsun..
-
04 Ocak 2012, 23:07
[QUOTE=K o r @ y;2539335]
kardeşim sağ kumandada marş düğmesinin içine sıkacaksın..en sağlıklı olanı 2 vida var sök üstteki kapağı çıkar sonra allah ne verdiyse WD40 sık boca et.. işlem tamamdır...motorunuzu yıkadıktan veya yağmur altında kaldıktan sonra tüm düğmelere ve anahtar girişlerine bu işlemi yapın
geçen yıkamıştım bu günde binesim geldi bu olay oldu neyse artık yıkadıkdan sonra kurulayıp wd 40 layım...teşekkür ederim kardeş
birde motordaki kornayı degiştirebilirmiyiz yani bi sorun olurmu bakıyorumda şimdi salyangoz kornalar filan var onlar uyarmı bizim makinalara...
-
04 Ocak 2012, 23:50
arkadaşlar benim ybrde gaz verip bıraktıktan sonra eksoz patı patır patır yapıyor neden olabilir? bide jikle açıkken yapmıyo ısınınca jikleyi kapatınca yapıyo. birde motor rolentide durmuyo rolentiyi az açınca direk 3bin devire çıkıyo az kısıncada hemen motor stop ediyo. sorunum hava ayarımı acep? ona göre kurcalıyacam
-
05 Ocak 2012, 00:03
selamunaleykum...
herkese hayırlı geceler....
son ölçümü yaptım 607 km'de motorum şu anda, ve yedeğin dibine gelmeye başladı....
bu akşam güzel bir gezdik, lakin dönüşte çok üşüdüm, kuzenimden xx'i aldım...
mübarek üflüyor sıcak sıcak ne güzel(:
içimi ısıttı....
-
05 Ocak 2012, 00:18
sternboy adlı üyeden alıntı
arkadaşlar benim ybrde gaz verip bıraktıktan sonra eksoz patı patır patır yapıyor neden olabilir? bide jikle açıkken yapmıyo ısınınca jikleyi kapatınca yapıyo. birde motor rolentide durmuyo rolentiyi az açınca direk 3bin devire çıkıyo az kısıncada hemen motor stop ediyo. sorunum hava ayarımı acep? ona göre kurcalıyacam
aynen öyle hava ayarından ama önce karbüratörü söküp bi temizle ondan sonra hava ayarı yaparsan temiz iş yapmış olursun: )
-
05 Ocak 2012, 00:33
peki bu hava ayar civatasını kaç tur çeviriyoduk?
-
05 Ocak 2012, 00:41
peki bu hava ayar civatasını kaç tur çeviriyoduk?
eğer hava ayarını bilmiyorsan bızıklama her baba yiğitin yapacağı bi ayar olsa herkez motor ustası olurdu zaten hava ayarı yapamayan birçok usta bilirim
---------- Post added at 00:41 ---------- Previous post was at 00:39 ----------
-unnamed- adlı üyeden alıntı
selamunaleykum...
herkese hayırlı geceler....
son ölçümü yaptım 607 km'de motorum şu anda, ve yedeğin dibine gelmeye başladı....
bu akşam güzel bir gezdik, lakin dönüşte çok üşüdüm, kuzenimden xx'i aldım...
mübarek üflüyor sıcak sıcak ne güzel(:
içimi ısıttı....
ebubekir senin depo kaç litre hep şehir içi mi geziyorsun...
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
05 Ocak 2012, 00:59
hocam şuan zaten sıkıntı var ben bi bızıklıyayımda eger düzeltemezsem zaten bi ustaya görünecek forumda buldum serdarmert nickli abi anlatmış onu uygulayacağım olursa amenna olmazsa ustaya
-
05 Ocak 2012, 01:03
hocam şuan zaten sıkıntı var ben bi bızıklıyayımda eger düzeltemezsem zaten bi ustaya görünecek
forumda buldum serdarmert nickli abi anlatmış onu uygulayacağım olursa amenna olmazsa ustaya
2,25-2,5 tur yap hacı
SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 92 kullanıcı var. (0 üye ve 92 misafir)
Bu Konudaki Etiketler