Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
21 Aralık 2011, 22:59
caferkarakus adlı üyeden alıntı
Kaç km gitmiş oldun? Ne kadar uzun yolda gider, dünya turuna çıkanlar var ya, onun için soruyorum.
ağabey ben pendikte ikamet ediyorum ortalaması 300 km kadar bir yol gittim...
ama şöyle birşeyde var, keyfime çok düşkünüm...
kafama göre sürekli durup, sigara içerim, güzel bi yer gördüğümde çay içerim...
kısacası tek kontak gitmedim yani...
he dönüşte 170 km tek kontak geldim, sadece tek bi molayla..
sıfır sıkıntı...
altınızda ybr gibi bir motor var ise sıkıntı aklınızın ucundan bile geçmiyor, hiç merak etmeyin...
Reklamlar
-
21 Aralık 2011, 23:02
Mesela Artvin'e gitseydin, nasıl bir mola ile gidilirdi (motor bakımından soruyorum)?
-
21 Aralık 2011, 23:08
normalde tavsiye edilen hem sürücü için hemde motor için 100 km'de bir dinlenilmesi...
motor yorulmasa bile insan yoruluyor belli bir zaman sonra...
benim düsturum ise yorulmadan dinlenmek....
he dayanıklıyım diyorsanız da, bezin bitene kadar yolunuz açıktır..
buda ortalama tek kontak 500 km eder...
-
21 Aralık 2011, 23:12
Geçen yaz cbf 500 ile Bandırma'dan (Yeni Kapı üzerinden) Altınoluk'a gittim yaklaşık 250 km bir hafta sonra da aynı yolu döndüm mola vermeden gitmiştim, motor 500 cc çift silindirdi, ortalama 100 km hızla gitmiştim, aynı yolu molasız Ybr ile gitmek istersek gidebiliriz, anladığım kadarıyla.
-
21 Aralık 2011, 23:14
gidersiniz problem olmaz...
birde size ufak bir tavsiyede bulunayım...
motoru aldığınızda 30-40 km bi yol yapın, daha sonra servise gidip yağını değiştitrin, sonrası 500'de tekrar ve 1000 bakımını yaptırın....
inanın çok faydasını görürsünüz....
-
21 Aralık 2011, 23:18
bu kadar sık değişmesi gerekiyor mu? mutlaka vardır, öğrenmek için soruyorum ebubekir!
-
21 Aralık 2011, 23:20
Ybr 'ciler motorunuzla uzun seyahat olarak nerelere kadar gittiniz?
aynı qün içinde kontak kapatmadan ankara içinde 432 km yol yaptım..anlayacaqınız üzere ankarada qitmediqım yer kalmadı tek seferde
-
21 Aralık 2011, 23:21
ilk yağının ne olduğu belli değil, o yüzden değiştirin dedim...
ikinci motor yeni olduğundan ne kadar olmasada elbet metal tozu çıkıyor içinden o yüzden 500 km'de değiştiriyoruz yağını...
sonrasında isterseniz 2000'de değiştirirsiniz ama ben her 1000'de değiştiriyorum....
maksat kafam rahat etsin....
hiç planımda olmamasına rağmen bi yerlere gidiyorum ansızın o yüzden her daim yola hazır bulunsun istiyorum....
-
21 Aralık 2011, 23:32
bu kadar sık değişmesi gerekiyor mu? mutlaka vardır, öğrenmek için soruyorum ebubekir!
---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:25 ----------
dürümdöner adlı üyeden alıntı
aynı qün içinde kontak kapatmadan ankara içinde 432 km yol yaptım..anlayacaqınız üzere ankarada qitmediqım yer kalmadı tek seferde
süper bir performans, bravo
---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
-unnamed- adlı üyeden alıntı
ilk yağının ne olduğu belli değil, o yüzden değiştirin dedim...
ikinci motor yeni olduğundan ne kadar olmasada elbet metal tozu çıkıyor içinden o yüzden 500 km'de değiştiriyoruz yağını...
sonrasında isterseniz 2000'de değiştirirsiniz ama ben her 1000'de değiştiriyorum....
maksat kafam rahat etsin....
hiç planımda olmamasına rağmen bi yerlere gidiyorum ansızın o yüzden her daim yola hazır bulunsun istiyorum....
anladım, peki yağı serviste mi değiştiriyorsun ve maliyeti kaç para oluyor?
-
21 Aralık 2011, 23:42
ankarada tek yamaha servisi var ben ilk yaqını deqiştirmek istedim motoru teslim almadan ama içerisinde katkı maddesi olduqu söylediler istesem deqiştiremiceklerini ve deqiştirmemem qerektiqini söylediler..1000 bakımında deqiştirip yamalube koydular yalnız ilk yaqı deqişirken qördüqüm birsey var motorun içinden çıkan yaq hala kararmamıstı yani bozulmamıstı..
-
22 Aralık 2011, 00:50
Ybr 'ciler motorunuzla uzun seyahat olarak nerelere kadar gittiniz?
tek kontakta istanbula gittim 200 km tam 2 saat sürdü süratli gittim 100km/h dan aşşağıya düşmedim desem yeridir... sıkıntı olmadı..
beyler ii akşamlar
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
22 Aralık 2011, 00:51
ooo maşallah bugün ybr forumu baya canlı allah her zaman böyle canlı yapsın
bizimki depo altı plastiklerini söküp simli vernik atıyordu ben de tamamen bitince resimliyim dedim bide qüzelce yıkar motoru öyle resimlerim birşeye benzesin
tamam abi olunca at merakla bekliyorum
y4s3r adlı üyeden alıntı
Herkeze merhaba ben istanbuldan yaser ilk motorum ve kullandığım ilk vitesli motor
ybr esd
125'e 2 gün önce aldım. Vitesli motora alışmam zor olur diye düşünmüştüm şu ana kadar çok iyi gidiyor. İlk kez forum kullanıyorum umarım resim linkim doğrudur.
http://imageshack.us/photo/my-images/268/adszeyp.png/
hayırlı olsun kardeş ama bakıyorum ilk günden eksozu maviye boyatmışsın
ankarada tek yamaha servisi var ben ilk yaqını deqiştirmek istedim motoru teslim almadan ama içerisinde katkı maddesi olduqu söylediler istesem deqiştiremiceklerini ve deqiştirmemem qerektiqini söylediler..1000 bakımında deqiştirip yamalube koydular yalnız ilk yaqı deqişirken qördüqüm birsey var motorun içinden çıkan yaq hala kararmamıstı yani bozulmamıstı..
ilk çıkan yağ kararmadıysa aslında kötü haberde olabilir motor iyi yağlamıyor mu cevabı aklada gelebilir inş. birşeyi yoktur :D
-
22 Aralık 2011, 01:13
yazın mayısta motoru aldım acelem vardı çünkü temmuz başı altın oluğa gidecektim 1 000 Km de ilk bakım dedi servis hemen yaptım ) ve bakıma gittim sonra yola çıktım paralı yoldan körfezi dolaşıp doğru bursa oradan karacabeye tahminimden çok önce varınca bandırmaya teyzeme gitmeye karar verdim orada 1-2 saat mola verdikten sonra ver elini edremit non stop ben yandım motor yanmadı ısındıkça kuduruyo o yükle, ertesi gün altın oluk ve 1 gün aradan sonrada oğlumu artçı alıp doğru izmir 230km non stop ve döndük akşam 9:30da altın oluktaydık sonra asos sonrada burgaz ada yani 2bin Km üzerinde yol yaptım ve dönüşte dokuzda çıktım yola bandırmaya uğradım yarım saat ve akşam üstü 7:30da evdeydim beykozda körfezi dolaşarak hemde 80 Km hızı geçmeden hemde ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------
Akıl var mantık var ilk servis bin km de ve motor rodajda olduğu için motoru zorlamıyorsun + yamaha için özel üretilmiş yamalub kullanıyorsun bide yağ kararsınmıydı yani el insaf
-
22 Aralık 2011, 01:20
F54 adlı üyeden alıntı
tek kontakta istanbula gittim 200 km tam 2 saat sürdü süratli gittim 100km/h dan aşşağıya düşmedim desem yeridir... sıkıntı olmadı..
beyler ii akşamlar
kanka cuma günü napıyorsun ?
-
22 Aralık 2011, 01:26
şimdi 1000 km'de gel diyen servisten şüphe ederim...
hiçbir aklı selim insan sıfır motoru 1000 km aynı yağ kullan demez...
içinden dökülen talaşları ne gibi bir karışımda imha ediyor denir adama...
motordan anlayan her insan ilk yağını en kısa zamanda değiştirir....
ki yağın ilk koyulduğu gibi çıkması çok entresan bir durum, motor 50 km yapsın yağın rengi hemen değişir, farkındaysanız sıcak ortamda çalışıyor ve renginin aynı kalması imkansız...
sadece özelliğini kaybetmez ama rengi siyaha doğru gider sürekli...
-
22 Aralık 2011, 01:31
arkadaşlar şuan TNTde hayatın şifrelerinde nasanın son raporundan dünyanın sonu gelecek diyo yağmur çamur demeyin motorunuza binin sonradan başınızı vurmayın binemedim diye.)))))
-
22 Aralık 2011, 01:34
ghostcorc adlı üyeden alıntı
arkadaşlar şuan TNTde hayatın şifrelerinde nasanın son raporundan dünyanın sonu gelecek diyo yağmur çamur demeyin motorunuza binin sonradan başınızı vurmayın binemedim diye.
)))))
o zaman tüm dünyaya çağrım var;
bu zamana kadar motora binmediyseniz, çokta geç kalmış sayılmazsınız...
-
22 Aralık 2011, 01:42
-unnamed- adlı üyeden alıntı
şimdi 1000 km'de gel diyen servisten şüphe ederim...
hiçbir aklı selim insan sıfır motoru 1000 km aynı yağ kullan demez...
içinden dökülen talaşları ne gibi bir karışımda imha ediyor denir adama...
motordan anlayan her insan ilk yağını en kısa zamanda değiştirir....
ki yağın ilk koyulduğu gibi çıkması çok entresan bir durum, motor 50 km yapsın yağın rengi hemen değişir, farkındaysanız sıcak ortamda çalışıyor ve renginin aynı kalması imkansız...
sadece özelliğini kaybetmez ama rengi siyaha doğru gider sürekli...
valla onu gidip servise soracaksınız niye değiştirmiyosun kardeşim diye ondan alacaksın cevabını altındaki motor dünyaca kendini kanıtlamış üzerinde milyonlarca dolarlık araştırmalar yapılmış özel yağ üretilmiş sen bunu 1500 tl lik scootermı sandın
230 Km izmire gittim temmuzun ortasında diyorum 100km/h aşağıya düşmedim iki kişi ben iflas ettim motor iflas etmediki ben yoldakalırım şimdi ha şişti şişecek derken banamısın demedi öptüm valla motoru aliağadan geçerken yediğim sıcağı anlatmıyorum bile sen ybr kullanmıyorsun galiba !!!
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------
he scooterı aldığım serviste beni 500Km de çağırmıştı allah allah ne hikmetse???
-
22 Aralık 2011, 01:44
yağ konusu çok önemli dikkat edelim arkadaşlar.. insanın damarlarında ki kan ne kadar önemli ise , motorun yağıda o denli önemlidir. Ben işimi garanti altına almak için her 1000 km de yağ değişimi yapıyorum..Zararı yok faydası var.
-
22 Aralık 2011, 02:01
fat280 adlı üyeden alıntı
ooo maşallah bugün
ybr forumu baya canlı allah her zaman böyle canlı yapsın
tamam abi olunca at merakla bekliyorum
hayırlı olsun kardeş ama bakıyorum ilk günden eksozu maviye boyatmışsın
ilk çıkan yağ kararmadıysa aslında kötü haberde olabilir motor iyi yağlamıyor mu cevabı aklada gelebilir inş. birşeyi yoktur :D
yaqın kararmaması içinde farklı bir madde olduqu fikrini destekler nitelikte..hem bu adamlar para kazanmak istemezler mi yaq deqişiminden ama özellikle deqiştirmediler..? motorumdan da qayet memnunum yaqı da eksik çıkmadı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 264 kullanıcı var. (0 üye ve 264 misafir)
Bu Konudaki Etiketler