bende 2011 esd var motorda 12 devir var devir 11e geldiğinde gaz kesiciye giriyo yani gaz kesici var
bu arada motor 5000km fln oldu geçen gün deneme amaçlı.. 1.vitesle pek basmadım 2. vites 60-65, 3.vites 80 ,4le 110a kadar bastım 5. viteste 120 yi geçiremedim tabi bunlar düz yolda.
bayır aşağıya 135 gördüm.
bunlarda benim motorun fotoğrafları
arkadaşlar merak ettiğim 2 şey var. Yakıtı nerede alıyorsunuz? konuştuğum motorcu shell de al dedi. yakıtın daha iyi olduğunu söyledi.birde 97 oktan al dedi ama adanada satan yer yok gibi.
Birde motoru ilk aldığımda 60 liralık benzin alıp depoyu fullemiştim. bugün depoyu fulledim 31 liralık aldı. 333 km gitmiş. sizce yakıtı nasıl? yanlış hesaplamadıysam ltreye 47 km yada 9,3 kuruş yakıyor. innovada böyle yakıyordu. üstelik acemiyim.
ben yakıtı nerden denk gelirse alıyorum pek fark etmiyo ama deneyeceğim bakalım 97 oktan alınca fark edecek mi
benim motorla 10 tl lik benzinle en az 80 km gittim en çokta 110 motoru kullanışına göre çok değişiyo.
hayırlı olsun sezginnn.
benimki de aynısı. füme.
tek farkı yeşil şeritler
ALLAH kaza bela vermesin.
sağoladın abi seninkide hayırlı olsun
ön çamurluk çok yakın olduğundan çamurlu yola girdiğinde ön tekeri neredeyse kilitliyo benim 2 kez başıma geldi artık çamurlu yolda giderken ön çamurluğu söküyorum.
ben benzini opet veya alpetten almaya başlayacağım geçen gün 11 tl lik benzin aldım 2.kişi basa gaz 117 km yol yaptı devir ise 8000+ düşük devir değil yani bende shell den alıyordum artık almam onlardan aldığım zaman daha az km yapıyorum hava mı basılıyor ne anlamadım cuma alpet ten aldım sonuç güzel opet te de bi abim çalışıyordu opet her hafta tr yetkili satıcısı tarafından denetlendiğini ve asla hava basma olayı olmayacağını söyledi kendisi de oradan gaz aldığında arabanın daha az yaktığını söyledi reklam yapmıyordur çünkü artık oradan ayrıldı yani
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Çok sağol kardeşim. İnşallah hayırlı olur.
Evet inşallah başımızı ağrıtmaz, şimdilik bir sorunla karşılan olmadı sanırım.
Ani bir karar oldu, hiç aklımda yoktu aslında.
Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah..
Renge henüz karar veremedim, siyah çok asil duruyor ama tri-color daha çok farkedilir trafikte.
Çünkü iş çıkışımda genelde hava kararmış oluyor. O yüzden heralde tri-color olacak
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
bende hep opetten alıyordum. bir defa aldım kötü çıktı. yoksa ağabey araba aldığında opetten benzin alma şartı ile 48 ay garanti verdi. benzinine güvenmezse vermez.
Birde genel olarak motorcular ikindi üzeri yakıt alın diyorlar. Sabahları almaktansa o sıralar almak daha iyiymiş.
akşam geç veya sabah erken alın derler ama ben alpetten öglen aldım güzel km yaptı yani
Ben arabamdan örnek vereceğim, bir kaç kere shell'den almıştım benzini.
Araba hem çok yakmaya hemde teklemeye başlamıştı. Hemen sanayiye ustamın yanına gittim.
Durumu anlattım, ilk yaptığı şey bujiyi çıkarmak oldu. Bir baktık simsiyah.
Dedi benzini nereden aldın, dedim shellden. Alma dedi, çünkü benzinin içine fazla katkı maddesi katıyorlarmış.
O yüzden fazla bir yanma oluyormuş. Ondan sonra bir daha shellden benzin menzin almadım.
Genelde hem motoruma hemde arabama Petrol Ofisinden alıyorum. Ama Opet olsa yakınımda hep ondan alırım
Oranın benzinini aldım mı sanki daha değişik gidiyor makineler.
Benzin hesabına gelince litre cinsinden senin hesabına göre 100 km'de 2,15 lt yakıyor. Benzinin litresini 4,32 TL'den düşünürsek.
Bence gayet iyi yakmışsın. Benim YBR en son 2,4 lt falan yakıyordu.
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
Selam arkadaşlar...
Jikleyi çektiğimde eski motorumdaki gibi devir yükselip
çalışmaya devam etmiyor, tekleyip stop ediyor. Jikleyi çekerken gaz da
veriyorum, 15-20 saniye sonra devir yükselemeden stop ediyor.
Hava ayarı ,buji, rölanti hepsi tamam,
jiklenin ayarı var mı? Bütün ESD ler mi böyle acaba?
Teşekkürler..
Deniz, güneş, martı çığlığı ve yosun kokusu yoksa yaşam da yoktur...
Zaten marşa basmadan jikleyi çekiyorum.Bir de ESD leri gaz vermeden
çalıştırın diyorlar, ne yapacağımı şaşırdım..
Deniz, güneş, martı çığlığı ve yosun kokusu yoksa yaşam da yoktur...
o zaman ilk önce marşa bas beş saniye sonra jikle yi çek birde böyle dene
Selam beyler bi sorum var.Motor 1000 kmye geldi.Motoru bayiden değilde bi motorcudan almıstım.Dün aldığım yere gittim.1000 km bakımı nedir diye.Tamam yarın sabahtan bırak motoru dedi.Ne kadar tutar,yapacağınız bakım ne dedim.Yağ değişecek 35-40 civarı,15-20 lira da zinciri yağlamamıstım hic o tutar dedi.Bu fiyatlar normal midir?1000km bakımında baska yapılması gereken birsey var mı?Eger yoksa kendim yapmayı düsünüyorum bunları.Yağ 20 lira sprey seklindeki zincir yağları da 15 lira bildigm kadarıyla.
Ya da Antalya dan arkadaşlar varsa Yamaha servisi nerdedir?Motorlarını nereye götürüyorlar bakım için bi bilgilendirirseniz sevinirim.
Tesekkürler.
Şu an bu konu içerisinde 398 kullanıcı var. (0 üye ve 398 misafir)