Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
29 Eylül 2011, 22:45
F54 adlı üyeden alıntı
kalır kalır merak etme ha diyince benden kolay kolay 150 tl çıkmaz misal belki o kadar tutmaz ama ben gene de öyle dedim
tamam bu konuyu es geçmeyelim benim kesin yapmam lazım .. zaten bi ara far dan memnun olmadığım için konu açmıştım çoğunluk xenon far taktır demişti ama burada yapacak adam yok..
Reklamlar
-
29 Eylül 2011, 22:48
bakalım arkadaş fiyatı öğrenip söyleyecek kese ye uyarsa yaptırmayı düşünüyorum ama en fazla 100 lira verebilirim daha fazlası şu an için imkansız çünkü rialli de 140 civarı bakalım bi fiyat alsın sonra karar vereceğim
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
30 Eylül 2011, 00:13
arkadaşlar bugün zincir dişli takımını değiştirmiştim dedim ya bunu değiştiriken fren balatasınıda değiştireyim dedim 20 binde motor ve bitmeye yakındır diye düşündüm ama ne göreyim daha sıfır gibi nerdeyse rahat 30 bin daha gider ama ben genede değiştirdim yedek olarak eve koydum eskisinide bu şekilde 15-20 binde hala sıfır gibi arka balatası sağlam olan arkadaşlar var mı ki
not : arka frenide çok kullanırım üstelik az kullanmışsındır demeyin
-
30 Eylül 2011, 01:38
MrT ilhan motosikletin güzel olmuş...açıkçası merceğe takılıp kalanlardanım ben de...farı karartma sebebin zenonun parlaklığı mı yoksa görüntüsünü beğenmen mi?evet abi gidon da değişmiş.koruma eklenmiş,farla oynanmış,jantlar şeritlenmiş,elcikler değişmiş stickerlar yapıştırılmış.bence güzel olmuş motosiklet.sadece stickerlerin rengi fazla sırıtmış gibi ama zevk meselesi tabii.bu arada,3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun
-
30 Eylül 2011, 02:53
stepfunk adlı üyeden alıntı
AMİİİN..
Ebubekir senin ustan nerede? Ümraniye'deki Yıldız Ticaretin ustasından hiç memnun değilim.
Senin ustan iyiyse benim motoru bir göstermek istiyorum.
Ümraniye Sanayiide de bir usta varmış, onu da çok methediyorlar.
Şu dişli ve zinciri kafama taktım iyice.
Atölye ve Teknik servis bölümündede konu açmıştım bununla ilgili, oradan bir kaç arkadaş
birşeyler söylediler huylandım iyice.
abim biraz geç oldu gidemedim..
ben sana tek usta gösteririm recep usta...
benim motorun garantisi olmasa inan ondan başkasına el sürdürmem...
kartalda istersen getir abi gösterelim motorunu...
paragöz bi adamda değildir....
-
30 Eylül 2011, 10:39
evet beyler pirelli yi yağmurda tecrübe etmiş oldum 10 üzeinden 10 gerçekten süper 40km/h giderken bi ön frene asılayım dedim ne göreyim ben kendimi kaymaya şartlandırdım fakat 1 cm kayma olmadı aynı araba gibi durdu yani bence güzel kuru zeminde de söylemeye gerek duymuyorum süper ötesi fakat mıcır lı yolda ise berbat bunun sebebi deseni olsa gerek çünkü dün akşam baya dik rampadan sallandım ne göreyim kaya kaya indim aşşağıya az kalsın düşecektim soğuk ter attım yani mıcır a girmessek lastikler süper.... bir defa cub la hafif ıslak zeminde yan yatmışlığım var ön lastik kaymasından sebebi ile düştüm yani
-
30 Eylül 2011, 11:44
Ybr de ön frene hafif dokunsan bile ön amartisör kapandığından dolayı ağırlık ön tekere biniyor arka teker hafifliyor. Bu durumda ıslak zeminde iken arka frene basarsan arka teker kitler ve kayar ybr için normal bi durum. Ön freni kullanıyorsak arka freni dikkatli kullanmak kitlememek gerekiyor. Aksi durumlarda lastiğin kalitesi kaymasına engel olamıyor. Çok yavaşken yada dönüşlerde ön fren kayma yapıyor bunada ayrıca dikkat etmek gerekir.
Ya ön fren ağırlıklı yada arka freni kullanırken ön amartisörün kapanmayacak kadar ön frenle durmak gerekiyor. Bunu her fırsatta tecrübe ederek frenleme sistemine iyice alışmak gerekiyor. Acil durumlarda hayat kurtarır.
Hafifliğinden dolayı mıcırda kaymacak motosiklet yoktur. Mıcırda frenden olabildiğince kaçınmak gerekir. Mıcıra girmeden hızımızı ayarlamalıyız. Tekeri kitlemeyecek kadar fren kullanarak mıcırı atlatmalıyız.
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
30 Eylül 2011, 13:28
-unnamed- adlı üyeden alıntı
abim biraz geç oldu gidemedim..
ben sana tek usta gösteririm recep usta...
benim motorun garantisi olmasa inan ondan başkasına el sürdürmem...
kartalda istersen getir abi gösterelim motorunu...
paragöz bi adamda değildir....
Tamam kardeşim, önümüzdeki hafta gösterelim. Haftasonu Düzce'ye gidiyorum malum.
Senin gözün tuttuysa tamamdır Çok sağol vallaha çok iyi oldu bu usta işi.
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
-
30 Eylül 2011, 18:09
stepfunk adlı üyeden alıntı
Tamam kardeşim, önümüzdeki hafta gösterelim. Haftasonu Düzce'ye gidiyorum malum.
Senin gözün tuttuysa tamamdır
Çok sağol vallaha çok iyi oldu bu usta işi.
bizim kurtarıcımız..
nazımızda geçiyor...
işçiliğide on numara...bi ustadan isteyeceğin herşey mevcut...
-
30 Eylül 2011, 21:46
beyler ii akşamlar
-
30 Eylül 2011, 21:59
iyi akşamlar bu gün yağmur altında bir gün geçirdik.Dünde motosikleti yıkamıştım
-
30 Eylül 2011, 22:37
Abiler merhaba. Benim bir sorum olacak. Bir motorun eksantriği zincirli olunca altta mı oluyor yoksa üstte mi ?
-
30 Eylül 2011, 22:43
gokmence adlı üyeden alıntı
Abiler merhaba. Benim bir sorum olacak. Bir motorun eksantriği zincirli olunca altta mı oluyor yoksa üstte mi ?
üstten egsantrikli motor sistemi var yeni nesil diyebiliriz sohc
-
30 Eylül 2011, 22:52
F54 adlı üyeden alıntı
üstten egsantrikli motor sistemi var yeni nesil diyebiliriz sohc
Ben de onu demek istiyorum. Benim motorun eksantriği zincirliymiş. Acaba zincirli olunca mı üstten oluyor ? Yani kullandığım motor da mı yeni nesil ?
-
30 Eylül 2011, 23:00
ramzey de üstten egsantrikli motor teknolojisi olan bi model yok benim bildiğim kadarı ile senin motor da muhtemelen ohc teknolojisi olabilir veya daha basit bi sistemde olabilir biraz araştırsan gerekli bilgiye ulaşırsın
-
30 Eylül 2011, 23:46
gokmence adlı üyeden alıntı
Ben de onu demek istiyorum. Benim motorun eksantriği zincirliymiş. Acaba zincirli olunca mı üstten oluyor ? Yani kullandığım motor da mı yeni nesil ?
kardeş senin motorunda eksantriği üstden 100 lük modelleri üstden eksantrikli ok yani soch motorlu
-
01 Ekim 2011, 19:15
Selamlar..
2011 YBR 125 ESD sahibiyim. Yokuş aşağı inerken gazı kesince egsozdan
pıtırtı, çıtırtı gibi sesler duyuyorum. Acaba nedir, nasıl düzeltebilirim.?
Yoksa bütün ESD ler böyle midir? Motosikletim 5000 km. de.
Konu daha önce açıldı mı, bulamadım. Sanki egsoz patlatıyor.
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler..
Deniz, güneş, martı çığlığı ve yosun kokusu yoksa yaşam da yoktur...
-
01 Ekim 2011, 19:24
bluebird64 adlı üyeden alıntı
Selamlar..
Teşekkürler..
motorunun yakıt hava karışımında az değişiklik olmuş olabilir servisine bir baktır derim
-
01 Ekim 2011, 22:36
bluebird64 adlı üyeden alıntı
Selamlar..
Teşekkürler..
benim esd de 5000de öyle bir problemim yok.sanırım senin motosikletinle alakalı bir şey..teknik olaylardan pek anlamadığım için sebebini ve çözümünü bilemiyorum..
-
01 Ekim 2011, 22:49
düşük devir de iniyorsan olabilir 5000 devir altı için söylüyorum yani motor iyice devirden düşüyorsa yapabilir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 90 kullanıcı var. (0 üye ve 90 misafir)
Bu Konudaki Etiketler