Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
29 Ağustos 2011, 03:01
Ybr ciler hep oturaklı oluyor nedense.Şu topikde hiç bizim buraların tabiriyle zamzum adam yok Maşallah maşallah.Acil112 abimizide çekdik safımıza.Bir gün herkez ybr ci olacak
Reklamlar
-
29 Ağustos 2011, 03:04
Acil112 adlı üyeden alıntı
Selamın Aleyküm müsade var m?
aramıza hoş geldin :D
Düş peşindeysen Düş peşime
-
29 Ağustos 2011, 03:14
S.a...aranızda boş yer varmı,bende sizden olabilirmiyim YBR ciler
-
29 Ağustos 2011, 04:02
Ahmet N. adlı üyeden alıntı
S.a...aranızda boş yer varmı,bende sizden olabilirmiyim YBR ciler
Senin ruhun zaten ybr ci
-
29 Ağustos 2011, 08:19
koğuş kalk.....
arkadaşlar biz başka model kullanıcıları gibi siz ybr ci değilisiniz çekin gidenlerden değiliz... herkes ybr sayfasını inler iyi kötü yorum yazar.. resimlerimize bakar.... bu sayfada bilinçsiz cahil ne dediğini bilmeyen insanlar yok... herkes oturmasını kalkmasını biliyor.....
yeni gelenler hoş geldiniz... inşallah ybr sizide üzmez....
bu arada 2004 ybr diyerlerinden daha kuvvetlidir... 2004 krank , eğzantirik dişlisi ,eğzantirik zinciri farklıdır... beyin ve elektirik tessisatı , karbüratörü ve üst kapakta faklıdır... bizimkilerden bir 7-8 km kadar daha hızlıdır.... ama motorları biraz daha sesli çalışır....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
29 Ağustos 2011, 10:34
Hoşbuldum Arkadaşlar
gelir gelmez birkaç sorum olacak:
-ilk defa üstten egzantrikli bir motor kullanıyorum(scooter hariç) bunun uzun yolda itici çubuklu motorlara göre dezavantajı var mıdır? (durmadan 200km gidilebilir mi)
-Bu motorlarda subap ayarı ne zaman yapılır? ses gelmesini beklemeli miyiz, yada ses gelse de yapılması gerekmez mi?
-bir de "Boş"tan 1 yada 2ye zor geçme durumunu yaşadınız mı? (debriyaj ayarlı, hatta fazla yukarda kavrıyor), zamanla alışır mı?
-
29 Ağustos 2011, 11:11
Hoşbuldum Arkadaşlar
gelir gelmez birkaç sorum olacak:
-ilk defa üstten egzantrikli bir motor kullanıyorum(scooter hariç) bunun uzun yolda itici çubuklu motorlara göre dezavantajı var mıdır? (durmadan 200km gidilebilir mi)
-Bu motorlarda subap ayarı ne zaman yapılır? ses gelmesini beklemeli miyiz, yada ses gelse de yapılması gerekmez mi?
-bir de "Boş"tan 1 yada 2ye zor geçme durumunu yaşadınız mı? (debriyaj ayarlı, hatta fazla yukarda kavrıyor), zamanla alışır mı?
öncelikle şunu belirteyim 6 yıl kurteylik yapmış biriyim... onbinlerce kilometre yol devirdim.... eşim yozgatta idi her hafta sonu istanbul yozgat giderdim.... 56 adet motosikletim oldu.... motosiklet kullanan bir babanın oğluyum ve ybr nin ciğerini bilirim.... 3 adet ybr eskittim.. sadece ybr üzerinde ki tecrübem 500 000 km aşar... bu 4. ybr m... bunları neden söyledim dediklerim boş laf değildir onu bil diye... önceki sayfalarda yaptıklarım işlemlerim hepsinin resimleri vardır...
ybr yi diyer motorlardan ayıran en büyük özellik masrafsız bakımsız ve sağlam oluşudur.... bu motorlarla kontak kapatmadan 100 km ile dünya turuna çıkabilirsin.... yazın 15/50 veya 2050 kışın 1040 yarı sentetik yağ kullanman senin için faydalıdır... 6000 km de bir yağ bakımı yapsan sorun oluşturmaz ama ben 1500 km bir değişim yapıyorum... servis 10 000 km subap ayarı yapar ama yaptım diye seni kandırır... bu motorlar subaplarla oynanmadıkça 50 000 km subap ayarı istemez... 110 000 yaptığım ybr ye anahtar vurmamıştım.. şuan 24 000 km devirdiğim ybr de 10 000 km bir kontrol etmeme rağmen hiç ayar bozmamıştır... yağ eksiltme ilave etme bunlar ybr de olmaz... motor ömrü düzgün kullanan birisinde 100 000 çerez olarak gelir...
şuan 24000 km olan motorumun sadece 18 000 km bujisini değiştirdim..rutin kontrollerin,i yapıyorum.... çok yakar falan demeyin..son 3 aydan beri yaptığım ölçümlerde 10 liralık benzin ile 90 ile 118 km arasında yol yapıyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:57 ----------
bu arada test amaçlı motora 500 gram yağ koydum 110 km yol yaptım motora zarar vermedi..... kontak yağmurlu havalarda su alır içi oksit yapar elektirik keser..kronik bir sorunudur... ben 15 günde bir wd 40 sıkarım....
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:05 ----------
subap ayarları için ses gelmesini bekle...sesi beklediğin gün kolay kolay gelmeyecektir... sende bu duruma şaşıracaksın..seni üzen tek nokta bizim gibi geniş kalçalı isen yetmeyen koltuk olacaktır....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
29 Ağustos 2011, 11:38
selam arkadaşlar. 2006 ybr'min km saati bozuldu bozulacak iki ileri bir geri gidip geliyor bu sizce km telindenmi yoksa göstergedenmi kaynaklanıyordur. birde km saati değişiminin resimli anlatımı varmıdır topicde? şimdiden teşekkürler.
-
29 Ağustos 2011, 12:06
Topic'e girerken belge istiyor musunuz? YBR ruhsat fotokopisi falan
senden birşey istemeyiz emin abi
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
öncelikle şunu belirteyim 6 yıl kurteylik yapmış biriyim... onbinlerce kilometre yol devirdim.... eşim yozgatta idi her hafta sonu istanbul yozgat giderdim.... 56 adet motosikletim oldu.... motosiklet kullanan bir babanın oğluyum ve ybr nin ciğerini bilirim.... 3 adet ybr eskittim.. sadece ybr üzerinde ki tecrübem 500 000 km aşar... bu 4. ybr m... bunları neden söyledim dediklerim boş laf değildir onu bil diye... önceki sayfalarda yaptıklarım işlemlerim hepsinin resimleri vardır...
ybr yi diyer motorlardan ayıran en büyük özellik masrafsız bakımsız ve sağlam oluşudur.... bu motorlarla kontak kapatmadan 100 km ile dünya turuna çıkabilirsin.... yazın 15/50 veya 2050 kışın 1040 yarı sentetik yağ kullanman senin için faydalıdır... 6000 km de bir yağ bakımı yapsan sorun oluşturmaz ama ben 1500 km bir değişim yapıyorum... servis 10 000 km subap ayarı yapar ama yaptım diye seni kandırır... bu motorlar subaplarla oynanmadıkça 50 000 km subap ayarı istemez... 110 000 yaptığım ybr ye anahtar vurmamıştım.. şuan 24 000 km devirdiğim ybr de 10 000 km bir kontrol etmeme rağmen hiç ayar bozmamıştır... yağ eksiltme ilave etme bunlar ybr de olmaz... motor ömrü düzgün kullanan birisinde 100 000 çerez olarak gelir...
şuan 24000 km olan motorumun sadece 18 000 km bujisini değiştirdim..rutin kontrollerin,i yapıyorum.... çok yakar falan demeyin..son 3 aydan beri yaptığım ölçümlerde 10 liralık benzin ile 90 ile 118 km arasında yol yapıyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:57 ----------
bu arada test amaçlı motora 500 gram yağ koydum 110 km yol yaptım motora zarar vermedi..... kontak yağmurlu havalarda su alır içi oksit yapar elektirik keser..kronik bir sorunudur... ben 15 günde bir wd 40 sıkarım....
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:05 ----------
subap ayarları için ses gelmesini bekle...sesi beklediğin gün kolay kolay gelmeyecektir... sende bu duruma şaşıracaksın..seni üzen tek nokta bizim gibi geniş kalçalı isen yetmeyen koltuk olacaktır....
eline sağlık ramazan abi iyi anlatmışsın
SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE
-
29 Ağustos 2011, 12:57
hayaletfilo adlı üyeden alıntı
selam arkadaşlar. 2006 ybr'min km saati bozuldu bozulacak iki ileri bir geri gidip geliyor
bu sizce km telindenmi yoksa göstergedenmi kaynaklanıyordur. birde km saati değişiminin resimli anlatımı varmıdır topicde? şimdiden teşekkürler.
bir iki sayfa önce ben km sayacı ile ilgili resimler paylaştım... km sayacı değişimi çok kolaydır...
-
29 Ağustos 2011, 14:09
uniqe adlı üyeden alıntı
Senin ruhun zaten ybr ci
Sonuna kadar doğru söylüyorsun..benim ruhum ybr ci...2 ay ybr aradım bi denk getiremedim temiz uygun fiyatlı bir makine,şuanki motorum olan sym yide oturduğum semtten bi tanıdıktan buldum,deneme aşamasındayım beğenmezsem satıp ybr arama turuna başlıcam tekrardan...
-
29 Ağustos 2011, 14:24
ybr ci olunmaz ybr ci doğulur....
-
29 Ağustos 2011, 15:06
-
29 Ağustos 2011, 16:12
uniqe adlı üyeden alıntı
Heyt bee
Aşk çekenin yol ybr nin
aşkı çekene ybr yi binene sor
-
29 Ağustos 2011, 17:08
-
29 Ağustos 2011, 17:16
hamdi-hmd adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar ben de aranıza katıldım
önceden dylan 150 kullanıyordum 2007 haziranda almıştım gectigimiz 30 martta önüme kıran kamyon dolayısıyla perte cıkmıstı motor bikac ay alcılı ayakla gezikten sonra abim hediye olarak 2 agustos 2011 de ybr aldı simdiden 2100 km olan motorumdan cok memlunum motor bekledigimden daha fazlasını verdi bana. su an fetiyede bayram tatilindeyim istanbula döndügümde ankaraya gidip gelmek istiyorum motorla kontak kapatmadan nekadar gider alırken hic durmana gerek yok dediler ama bide size sormak istedim
bi eksigim hatam varsa mazur görün lutfen
kontak kapatmadan her yere gider senin toton nerde yorulursa orda dur yorulmasa durmadan her yöne gidebilirsin
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
29 Ağustos 2011, 17:50
hamdi-hmd adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar ben de aranıza katıldım
önceden dylan 150 kullanıyordum 2007 haziranda almıştım gectigimiz 30 martta önüme kıran kamyon dolayısıyla perte cıkmıstı motor bikac ay alcılı ayakla gezikten sonra abim hediye olarak 2 agustos 2011 de ybr aldı simdiden 2100 km olan motorumdan cok memlunum motor bekledigimden daha fazlasını verdi bana. su an fetiyede bayram tatilindeyim istanbula döndügümde ankaraya gidip gelmek istiyorum motorla kontak kapatmadan nekadar gider alırken hic durmana gerek yok dediler ama bide size sormak istedim
bi eksigim hatam varsa mazur görün lutfen
Alper150zc nin dediği gibi ybr gider sen gidemezsin En güzeli yarım saatte bir veya 1 saatte bir mola vererek gitmek.Hem yolculugun keyfini çıkarırsın
-
29 Ağustos 2011, 17:59
ybr nin selesine ne gibi bir degişiklilke biraz daha rahat olmasını saglayabiliriz?
-
29 Ağustos 2011, 21:01
tesekkürler saolun artık bakalım ben nekadar gidebilcem eski motorumla sadece benzin almaya durarak istanbul-fetiye yapıyodum ama onun selesi genisti scooter olduu icin ama ybr de de pek sıkıntı olcagını sanmam cok sevdim bu motoru gercekten de ybr aşkı yani
-
29 Ağustos 2011, 21:20
eşim duymasın ama motosikletime gösterdigim ilgiyi eşime göstermiyorumdur inan :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 38 kullanıcı var. (0 üye ve 38 misafir)
Bu Konudaki Etiketler