Arkadaşlar Selam ;
Uzun araştırmalardan sonra Sıfır YBR 125 ESD almaya karar verdim.Yorumlarınızdan çok faydalandım teşekkürler. Yarın bayii e gidip bakacağım. Bu ilk motorum olacak. Bir ara Honda CBR 250R üzerinde duruyordum Süper Sport olması ve şu an almak istesEn en az 2 aylık kuyruk olması , en önemlisi direk olarak 250 cc bir motorla başlamanın çok da mantıklı olmayacağı nedeni ile vazgeçtim. Yamaha da böyle bir kuyruk var mı acaba merak ediyorum.
Herkese kazasız sürüşler dilerim.
yamaha ybr doğru tercih....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
istanbuldaysan pendik geçit motorun elinde her renk mevcut şuanda bilgin olsun...
burada hava açmaya başladı...
günaydın... hava güzel ama motorum çok kirli.. yıkamalıyım..sponsor lazım... elinde yıkama makinesi olanlara duyrulur..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
ramço hocam özel mesajlarınıza bakabilirmisiniz ..
Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.
baktım şuan msn deyim....
Arkadaşlar Merhaba;
Yeni alacağım YBR 125 in orjinal lastiklerini değiştireyim mi ? Forumlarda kayma v.s kullananlar pek memnun değil. Önerilen iki marka göze çarpıyor. Metzeler ME 22 ve Michelin Pilot Sporty öneriliyor.
Selamlar.
Selam Arkadaşlar;
Öncelikle kendimi tanıtayım bu sitede yeniyim yaklaşık 3 senedir ybr kullanıyorum tekirdağlıyım sizlere bi sorum olacak zinciri değiştirmem gerekiyor ama o-ringli zincir bulamadım orjinali var ama 190 tl normal zincir kullansam olurmu yada orta halli bi o-ringli zincir nerden bulabilirim yardım lütfen
herkese selam
ybr clubda da paylaştığım sıkıntıyı bir iki detay girerek aynen aktarıyorum.
aldığım günden beri problemsiz bindiğim ybrde ufak ama sinir bozucu bir sorun başgösterdi.
ayak marşı ile bazen çalışıyor ve performansta bir problem olmuyor. bazen ise sebepsiz yere duruyor. 2 viteste vurdurup çalıştırınca da bir anda benzin bitmiş gibi yığılıyor. son demenemde devir saati de çalışmamaya başladı.
dilerim ufak bir problemdir. bilen varsa söylerse sevinirim.
bu arada 3 aya yakın bir süredir hız göstergesinin ışığı bazen yanıp çoğu zamana yanmıyordu .far ampulü ise ayda bir patlıyordu .motor 2008 model 54bin km de . ve aküsü hiç değişmedi .elektrik aksamıyla hiç oynanmadı. nr bir sigorta attı ne başka birşey oldu.
Sorununuz büyük ihtimal aküde.Ybr de akü olmayınca devir saatide çalışmıyor demekki aküden dolayı bir sıkıntı var.Çevrenizde başka tanıdık motosiklet falan varsa bir deneyi aküyü takarak.Ayriyeten üzerinde gelen akü iyi bir akü değil benim 2009 model 12000 deki motorumda bile 1 gün binmesem ertesi gün zor çalışıyor akü marş motorunu çeviremiyor
HONDA
cevap için çok teşekkür ederim. bende de hata var aslında nasıl olsa ybr dedik hiç bakmadık son zamanlarda.
Arkadaşlar Merhaba;
Acemi soruları kusura bakmayın. Yeni alacağım ybr 125 de orta sehpa olacak mı, yoksa ayrıca taktırmak mı gerekiyor. Sormayı unutmuşum bayi ye
Selamlar.
orjinalleri çok fazla kaymıyor...sonuçta şakura marka lastiklerden vazgeçtiler.... bence değiştirme...
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------
o-ringli zincir bence alma... çünkü boşuna para.... biraz sessizlik için bence deymez.... ben zincir dişliyi rialliden alıyorum.... bulabildiğimin en ucuzunu.. 15000 rahat götürüyor... ben düzenli yağlıyorum ama.... bir zincir için 190 tl verilmez....
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:50 ----------
akıllı adam değiştirmez.... çünkü motorun hakkı belli..pist motoru değil..... 125 lik bir makinede bir çok şey kullnıcıya bağlıdır.... ben virajlarda motorun korkuluk demirini yere sürtebiliyorum.... ön lastiğim şakura arka lastiğim duro.... yani iş kullanıcı işi....
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:52 ----------
ybr bitik akü ile dengesizleşen devir saati sorunu ortaya çıkartır.... ama akü dolduğunda yani 15-20 km yol aldıktan sonra bu sorunu kesmeli.... yani akü boş değilse yapmamalı...
birde bana kalırsa devirsaatine giden ve gösterge paneline giden soketlerde temazsızlık var..... soketleri kontrol edip wd40 sıkarak bu sorundan kurtulduktan sonra akü değişimine gidin.... ybr nin en dandik yeri elektirik tessisatı... siz soketleri kontrol edip tekrar deneyin..
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:56 ----------
ybr nin orjiinal aküsü dandik bir akü..... riallide bulunan abus marka jel akü ucuz ve sağlam bir aküdür... ben dahil şuan 8 arkadaşımda var ve sorun yaşamadık zenon kullanmamıza rağmen.. önceki aküm ile 2. gün çalışmayan motorum bu akü ile 15 gün sonunda bile marş ile çalışır oldu... aküye çok para vermeyin riallide abus marka jel akü 28 liraya almıştım geçen sene...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:59 ----------
orta sehpa orjinal olarak üzerinde mevcut...
bu arada arkadaşlar benim motorum 28 000 km ve size motor üzerinde yapılanları yazayım..
1- her 1000 km bir yağ değişimi..
2-15000 km hava filitresi
3-8000 km aküsü
4- 26000 km bujisi
5- 10 000 km arka lastik( öncekini yaktım)
başka bişey yok..yani varsada hatırlamıyorum... fren balataları daha yarıya gelmedi....
Haydi bismillah
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6637529/detay/
HONDA
hakkında hayırlısı olsun okan ...satıp ne alacaksın....
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)