Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
04 Ağustos 2011, 21:43
-unnamed- adlı üyeden alıntı
hop..
yeni gelen abimize hoşgeldiniz demek isterim...
ramazan naptınız sedatın motorunu?
sorun yok çalışıyor maşallahı var....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Reklamlar
-
05 Ağustos 2011, 00:32
ağa yarın görüşelim seninle(:
-
05 Ağustos 2011, 00:43
ebubekir görüşürüz sorun yok....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
05 Ağustos 2011, 01:11
eyvallah ramazanım...
alo çekerim sana inşaAllah...
-
05 Ağustos 2011, 03:50
-unnamed- adlı üyeden alıntı
eyvallah ramazanım...
alo çekerim sana inşaAllah...
mrb benim ybr 2000 km ye yaklaştı şu anda 10 tl lik benzinle yaklaşık olarak 65 km gidebiliyorum devirli kullanıyorum 9 binden aşşa vites değiştirmiyorum... sence bu yakıt tüketimi normalmi bana biras fazla yakıyor gibi geliyor...
benimki düz yolda 100-110 km hız yapıyor yatınca 120 leri görüyorum seninki nasıl?
kısacası yakıt ve performans olarak bilgi istiyorum senden..
cvpların için şimdiden tşkkürler...
-
05 Ağustos 2011, 03:55
rodajda halen motorum...
980 km de filan olması lazım...
ilk depoyla 520 km yol gittim...
zannedersem çok agresif kullanıyorsun sen motorunu o yüzden bu kadar aşırı bir yakma söz konusu...
düz yolda özellikle sollamalarda deniyorum 110-115 rahatlıkla yapabiliyor...
fazla sıkıştırmak pekte iyi değil...
-
05 Ağustos 2011, 04:03
ilk depoyla 520 km mi maşallah iyi gitmişsin ben 380 civarı ancak gidebilmiştim sıkıştırmak bu kadar fark edermi? yada benim motorda bi problemmi var :(
-
05 Ağustos 2011, 04:04
lmDeathlesS adlı üyeden alıntı
mrb benim ybr 2000 km ye yaklaştı şu anda 10 tl lik benzinle yaklaşık olarak 65 km gidebiliyorum devirli kullanıyorum 9 binden aşşa vites değiştirmiyorum... sence bu yakıt tüketimi normalmi bana biras fazla yakıyor gibi geliyor...
benimki düz yolda 100-110 km hız yapıyor yatınca 120 leri görüyorum seninki nasıl?
kısacası yakıt ve performans olarak bilgi istiyorum senden..
cvpların için şimdiden tşkkürler...
arkadaşım nasıl kulandığını bilmiyorum ama cok feci fazla yakıyor ybr göre ben cbf 150 ile 10tl lik benzinle 88-90km gidiyorum ben böle gidiyosam senin 100e yakın gitmen gerekir heralde ben yarı agresif yarı sakin orta halli kulanıyorum
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
05 Ağustos 2011, 04:08
ilk depoyla 520 km mi maşallah iyi gitmişsin ben 380 civarı ancak gidebilmiştim sıkıştırmak bu kadar fark edermi? yada benim motorda bi problemmi var :(
motorunda problem yokta...
çok sıkıştırdığın kesin motoru...
iki yada üç hafta oldu benim bu motoru aldığım...
bu sürede denediğim yakıt performansı...
ve uzun yolda yaptım bu değerleri bilgin olsun..
yinede seninki çok yakıyor...
tam dolu depo ile sakin kullanım yap öyle bir dene derim...
-
05 Ağustos 2011, 12:37
alper150zc adlı üyeden alıntı
arkadaşım nasıl kulandığını bilmiyorum ama cok feci fazla yakıyor ybr göre ben cbf 150 ile 10tl lik benzinle 88-90km gidiyorum ben böle gidiyosam senin 100e yakın gitmen gerekir heralde ben yarı agresif yarı sakin orta halli kulanıyorum
dün 118 km gittim 10 liralık benzin ile.... bazen basar bazen yavaş giderim....
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------
bir depo ile 570 km gittim.... 10 liralık benzinle en az 100 km yapıyorum.. ortalama 80 ile 110 arası seyrediyorum... son hız olarak bende 120 vuruyor....
-
05 Ağustos 2011, 23:26
Bende 1 depoyla 380 km falan gidiyorum.Tamamen kullanıma bağlı.Ybr basınca içiyor.
-
06 Ağustos 2011, 02:28
uniqe adlı üyeden alıntı
Bende 1 depoyla 380 km falan gidiyorum.Tamamen kullanıma bağlı.Ybr basınca içiyor.
hmm ozmn benim dişli değiştirmem lasım çünkü benim motor 5. viteste 8 bin devirde anca 100 görüyor.. yani ister istemez evirli kullanıyorum.. biras küçültsem arka düşliyide 6-7 bin devirde 100 görse baya farkeder sanırım yakıt..
bide arkadaşlar bugün sakin kullandım motoru ve bişey fark ettim 5 bin deviri biras geçerken 5 le 5.5 arasında anormal bir titreşim geliyor motordan sürüş sırasında o devir aralığından geçerken farkettiriyor kendini bu normalmi sizdede varmı böle bişey diğer devirlerde böle bişey yok sadece 5 binle 5 bin 500 arasında yapıyor..
-
06 Ağustos 2011, 04:42
hmm ozmn benim dişli değiştirmem lasım çünkü benim motor 5. viteste 8 bin devirde anca 100 görüyor.. yani ister istemez evirli kullanıyorum.. biras küçültsem arka düşliyide 6-7 bin devirde 100 görse baya farkeder sanırım yakıt..
bide arkadaşlar bugün sakin kullandım motoru ve bişey fark ettim 5 bin deviri biras geçerken 5 le 5.5 arasında anormal bir titreşim geliyor motordan sürüş sırasında o devir aralığından geçerken farkettiriyor kendini bu normalmi sizdede varmı böle bişey diğer devirlerde böle bişey yok sadece 5 binle 5 bin 500 arasında yapıyor..
Yok ondan fark etmez dişlisi orjinal olanlarda 500 küsür km gidiyor.
Bendede bi sorun var bazen ışıklara geldiğimde 1 e geçmiyor debriyaj yenilemem gerekiyor debriyaj yenilerken tık atıyor acaba bu yağdan mı kaynaklanıyor ?
-
06 Ağustos 2011, 04:49
Selamın Aleykûm arkadaşlar. ben de mayıs ayında ybr 125 aldım 2011 model. benim de şikayetim var hem yakıt konusunda hem de debriyaj konusunda,acaba yeni motorlarda kaliteyi mi bozdular noldu.ışıklarda dururken vites 1 e geçmiyor çok zorlanıyorum,ileri geri yapıyorum anca geçiyor. tabi arkadan kornalar datt dattt,yediğim küfürler de cabası. durmadan gidip debriyaj ayarı yaptırıyorum bu nasıl iş ben anlamadım,acaba tüm motorların mı böyle ayarı kaçar sürekli ayar yaptırırlar yoksa sadece benim mototrda mı böyle.bir de bir depoyla 350 km zor yapıyorum rodojda diye mi böyle,sanki azıcık pişman oldum,özellikle bu debriyaj olayı hasta etti beni,bir kere de 2 ye geçmedi az kalsın bir arabanın altına giriyordum ALLAH korudu. bilgisi olan kardeşlerimden yorum almaya geldim...
hayırlı ramazanlar
saygılarımla...
[COLOR="#DAA520"][/COLOR][B]Deveye sormuşlar neren eğri diye,bir türlü öğrenemediniz ALLAH sizi bildiği gibi yapsın demiş[/B]
-
06 Ağustos 2011, 11:13
ön dişliyi bir diş büyüt........
-
06 Ağustos 2011, 11:18
Vites geçişinde sorun yaşadığınız anda motoru azcık ayağınızla ileri doğru hareket ettirin vites geçecektir. Ama durduğunuz yerde bir kaç vites birden düşürmek için her viteste motoru azcık ileri itmeniz gerekecektir. Bu durum vites sistemenin yapısıyla ilgili.
Vites geçişlerinde sıkıntı yaşayanlar öncelikle yağdan kuşkulanmalılar. Özellikle yüksek koruma olsun diye dizel motor yağı kullanmışsanız vay halinize. Motosikletler için üretilmiş tam sentetik veya yarı sentetik yağ kullanın. Sorun kalmayacaktır. Şunuda unutmayın Yamaha motorları kemikli vites geçişine sahiptir. Yani; sert ve sesli geçiş ybr için normal bir durum. Bunu vites sisteminin sağlamlığına verebilirsiniz.
Ybr az yakan bir motordur. Düşük viteslerde ve yüksek devirlerde kullanmak fazla yakmasına neden olacaktır. 9.000 devirden aşağı vites değiştirmem diyen arkadaşlar hem motoru cabuk bitirirler hemde fazla yaktırırlar hemde çevrelerinden yedikleri küfürde cabası..
Ybr'yi uygun vites ve devirde kullanırsanız, her zaman sizi üzmeden yanınızda olacaktır.
YamahaBRasil
2008 Ybr125 Buji : NGK CR6HSA Motor yağı : motul 5000 15w50 Rolanti:1.300dvr Filtre temiz ve kuru - zincir ve kablolar yağlı - Kask ve çene kemeri takılı
-
06 Ağustos 2011, 17:12
dr_lunata adlı üyeden alıntı
Selamın Aleykûm arkadaşlar. ben de mayıs ayında ybr 125 aldım 2011 model. benim de şikayetim var hem yakıt konusunda hem de debriyaj konusunda,acaba yeni motorlarda kaliteyi mi bozdular noldu.ışıklarda dururken vites 1 e geçmiyor çok zorlanıyorum,ileri geri yapıyorum anca geçiyor. tabi arkadan kornalar datt dattt,yediğim küfürler de cabası. durmadan gidip debriyaj ayarı yaptırıyorum bu nasıl iş ben anlamadım,acaba tüm motorların mı böyle ayarı kaçar sürekli ayar yaptırırlar yoksa sadece benim mototrda mı böyle.bir de bir depoyla 350 km zor yapıyorum rodojda diye mi böyle,sanki azıcık pişman oldum,özellikle bu debriyaj olayı hasta etti beni,bir kere de 2 ye geçmedi az kalsın bir arabanın altına giriyordum ALLAH korudu. bilgisi olan kardeşlerimden yorum almaya geldim...
hayırlı ramazanlar
saygılarımla...
İleri geri yapmana gerek yok debriyajı hafif bırak sık ondan sonra düzeliyor.
newceri adlı üyeden alıntı
Vites geçişinde sorun yaşadığınız anda motoru azcık ayağınızla ileri doğru hareket ettirin vites geçecektir. Ama durduğunuz yerde bir kaç vites birden düşürmek için her viteste motoru azcık ileri itmeniz gerekecektir. Bu durum vites sistemenin yapısıyla ilgili.
Vites geçişlerinde sıkıntı yaşayanlar öncelikle yağdan kuşkulanmalılar. Özellikle yüksek koruma olsun diye dizel motor yağı kullanmışsanız vay halinize. Motosikletler için üretilmiş tam sentetik veya yarı sentetik yağ kullanın. Sorun kalmayacaktır. Şunuda unutmayın Yamaha motorları kemikli vites geçişine sahiptir. Yani; sert ve sesli geçiş ybr için normal bir durum. Bunu vites sisteminin sağlamlığına verebilirsiniz.
Ybr az yakan bir motordur. Düşük viteslerde ve yüksek devirlerde kullanmak fazla yakmasına neden olacaktır. 9.000 devirden aşağı vites değiştirmem diyen arkadaşlar hem motoru cabuk bitirirler hemde fazla yaktırırlar hemde çevrelerinden yedikleri küfürde cabası..
Ybr'yi uygun vites ve devirde kullanırsanız, her zaman sizi üzmeden yanınızda olacaktır.
YamahaBRasil
Sağolasın abi yağım castrol power 1 10 40 arasıra oluyor arasıra olmuyor.
-
06 Ağustos 2011, 20:35
yarın nasipse çıkıp adapazarı yapacağım...
bu ybr yi aldıktan sonra bana bi haller oldu..
bu kadar km yapmazdım ben(:
-
06 Ağustos 2011, 20:39
Ybr bu adamı km hastası yapar
-
06 Ağustos 2011, 20:46
3. haftada 1000 km yi devirdik...
yarında git gel 250 km yaparız...
1300 e dayanır(:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)
Bu Konudaki Etiketler