Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
14 Temmuz 2011, 17:00
Hoşgeldin arkadaşımiyiyiz çok şükür, sen nasılsın?
Reklamlar
-
14 Temmuz 2011, 17:40
slm. az önce sokaktan ana yola çıkarken tek yön olan yolda geri geri gelen bir vectraya çarptım allahtan yavaştım .daha 2. vitese taktığım anda küt diye bi ses geldi. ön çamurluk ve siperlik kırıldı. siperliğin takma yeri kırılmış ve boyası çizik. çamurluk tamamen pert. bide direksiyon nedense yamuk gibi geliyo gözüme ama sanırım psikolojik bi kuruntu.ön dikmelerde bişey yok. bu arada ön dikmelerde bişey olup olmadığını nasıl anlarız. içine gayet güzel girip çıkıyorlar. eskisi gibi yani. yağ falanda kaçırmıyor. rialliden çamurluk ve siperlik almaya niyetim var. yan sanayi kullanan varmı aranızda. yoksa orjinalmi almalıyım. çarptığım adamdan 80 lira aldım hasar için. ne önerirsiniz . saygıar.
Gençliğine güvenip daha ERKEN derken, belki de ELVEDA bile diyemezsin giderken.
-
14 Temmuz 2011, 18:07
-unnamed- adlı üyeden alıntı
benzin göstergesi tabii ki var....
evet varmış saolun..
-
14 Temmuz 2011, 18:27
Bende şöyle bir durum oluyor, benzinin yedeğe geçmesi gerektiğini anlamıyorum.
Benzin azalınca motor teklemeye başlıyor ve istop ediyor. Çekiyorum sağa yedeğe alıyorum öyle devam ediyorum.
-
15 Temmuz 2011, 03:13
bugün 10 milyonluk benzinle 100 km yaptım depoya baktım hala biras var iş çıkışı biraz geziyim dedim bakalım ne kadar daha götürcek diye ve inanın gezmekten bıktım devamlı 9 bin devirde bağırta bağırta gezidim ve tam 147. km de benzin bitti. Şuanda bi hata varmı diye düşünüyorum benzin bittiğinde 10 liralık aldığıma eminim ya pompacı yanlış koydu yada istasyonun pompası fazla kattı çünkü ben şimdiye dek hiç bir ybr nin 10 liralık benzinle 140 küsur km gittiğini duymadım( hemde devirli olarak ) emin olmak için yine 10 liralık aldım eğer bu kezde bu civarlarda götürürse emin olucam..
ha bu arada motorumu ilk yağ değişimi için servise götürdümü sölemiştim daha önce bu gün yağı bi kontrol ediyim dedim ve ölçüm çubuğunun kupkuru olduğunu gördüm emin olmak için telefonun ışığıyla karterin içine baktım !! ve ne göreyim karter kupkuru motoru biras yatırdım delikten tarafa çok az bi yağ aktı geldi deliğe doğru... o an servise ettiğim küfürleri hayatımda etmemişimdir.. hemen gidip 1 litre yağ aldım ve hepsini aldı düşünün karter boş....!!! yarın sabah erken kalkıp mesaiden önce servise gideceğim 50 tl alıpta 1 çay bardağı bile yağ koymamalarının sebebini sorucam '!!
---------- Post added at 02:13 ---------- Previous post was at 02:07 ----------
newceri adlı üyeden alıntı
Hortum darbe almış veya zorlanmışsa delinmiş yırtılmış olabilir. Kafaya takacak bir durum değil.
Bahsettiğim hortumu sanayide bi arkadaşa sordum gider hortumu olduğunu söyledi.. yani devamlı bir benzin akışı olmadığına göre bu hortumdan zarar görse bile sarıl şarıl benzin akıtmaması lasım demi...
-
15 Temmuz 2011, 10:49
ondeer adlı üyeden alıntı
slm. az önce sokaktan ana yola çıkarken tek yön olan yolda geri geri gelen bir vectraya çarptım allahtan yavaştım .daha 2. vitese taktığım anda küt diye bi ses geldi. ön çamurluk ve siperlik kırıldı. siperliğin takma yeri kırılmış ve boyası çizik. çamurluk tamamen pert. bide direksiyon nedense yamuk gibi geliyo gözüme ama sanırım psikolojik bi kuruntu.ön dikmelerde bişey yok. bu arada ön dikmelerde bişey olup olmadığını nasıl anlarız. içine gayet güzel girip çıkıyorlar. eskisi gibi yani. yağ falanda kaçırmıyor. rialliden çamurluk ve siperlik almaya niyetim var. yan sanayi kullanan varmı aranızda. yoksa orjinalmi almalıyım. çarptığım adamdan 80 lira aldım hasar için. ne önerirsiniz . saygıar.
yan sanayi kullan bişey olmaz...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
15 Temmuz 2011, 10:50
lmDeathlesS adlı üyeden alıntı
bugün 10 milyonluk benzinle 100 km yaptım depoya baktım hala biras var iş çıkışı biraz geziyim dedim bakalım ne kadar daha götürcek diye ve inanın gezmekten bıktım devamlı 9 bin devirde bağırta bağırta gezidim ve tam 147. km de benzin bitti. Şuanda bi hata varmı diye düşünüyorum benzin bittiğinde 10 liralık aldığıma eminim ya pompacı yanlış koydu yada istasyonun pompası fazla kattı çünkü ben şimdiye dek hiç bir ybr nin 10 liralık benzinle 140 küsur km gittiğini duymadım( hemde devirli olarak ) emin olmak için yine 10 liralık aldım eğer bu kezde bu civarlarda götürürse emin olucam..
ha bu arada motorumu ilk yağ değişimi için servise götürdümü sölemiştim daha önce bu gün yağı bi kontrol ediyim dedim ve ölçüm çubuğunun kupkuru olduğunu gördüm emin olmak için telefonun ışığıyla karterin içine baktım !! ve ne göreyim karter kupkuru motoru biras yatırdım delikten tarafa çok az bi yağ aktı geldi deliğe doğru... o an servise ettiğim küfürleri hayatımda etmemişimdir.. hemen gidip 1 litre yağ aldım ve hepsini aldı düşünün karter boş....!!! yarın sabah erken kalkıp mesaiden önce servise gideceğim 50 tl alıpta 1 çay bardağı bile yağ koymamalarının sebebini sorucam '!!
---------- Post added at 02:13 ---------- Previous post was at 02:07 ----------
Bahsettiğim hortumu sanayide bi arkadaşa sordum gider hortumu olduğunu söyledi.. yani devamlı bir benzin akışı olmadığına göre bu hortumdan zarar görse bile sarıl şarıl benzin akıtmaması lasım demi...
maşallah inş. dediğin gibi olur ve 10 liraya 140 km gidersin tekrar bu arada uzun yol yaparsanız yapabiliriz bende alanyadanım antalyada da bir iki arkadaşım var yağ olayına gelince en kısa zamanda servise gidip takrar boşaltıp 1 litre koydurun fazla yağ olursada karterde oda iyi olmaz iyi sürüşler dilerim
-
15 Temmuz 2011, 11:06
fazla yağ olmasız zararlı... ama yağ ne kadar eksik konursa performans o kadar artıyor... 500 gram yağ ile 125 km yapan ybr m oldu... sonra sedat 57 de eksik yağ koyarak performans arttırmıştı ... ama kısa mesafe ne kadar sürat yapacak diye deneme amaçlı...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
15 Temmuz 2011, 12:03
fat280 adlı üyeden alıntı
maşallah inş. dediğin gibi olur ve 10 liraya 140 km gidersin tekrar bu arada uzun yol yaparsanız yapabiliriz bende alanyadanım antalyada da bir iki arkadaşım var yağ olayına gelince en kısa zamanda servise gidip takrar boşaltıp 1 litre koydurun fazla yağ olursada karterde oda iyi olmaz iyi sürüşler dilerim
doğru söylüyorsunuz ama bunu servise yaptırmayı düşğnmüyorum kendimde yapabilirim.. çünkü artık sergvise hiç güvenim kalmadı eğer ki içine 1 litre yağ konulmuş olsaydı yağı kontrol ettiğimde karter kuru olmazdı motorun yağ kaçırmadığına eminim ha yakmış olabilir dicem hiç duman vs. görmedim çok dikkat etmeme rağmen.
gezi işine gelince 2 haftada 1 gün iznim var izinli günlerimde uzun yol yapmayı seviyorum. Tabiki 1 günde gidilip dönülebilecek kadar uzun eğer yolun düşerse Akdeniz dondurma da çalışıyorum 100. yıl şubesine beklerim..
---------- Post added at 11:03 ---------- Previous post was at 10:59 ----------
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
fazla yağ olmasız zararlı... ama yağ ne kadar eksik konursa performans o kadar artıyor... 500 gram yağ ile 125 km yapan ybr m oldu... sonra sedat 57 de eksik yağ koyarak performans arttırmıştı ... ama kısa mesafe ne kadar sürat yapacak diye deneme amaçlı...
bu ybr gerçekten ilginç bir motor maşallahı var..( ihtiyacından az bir yağla 125 km/h) dediğinizi yapıcam bugün yağı fazlaysa tam 1 litre olarak ayarlarım ilgiziniz için tşkrler.
-
15 Temmuz 2011, 12:04
lmDeathlesS adlı üyeden alıntı
doğru söylüyorsunuz ama bunu servise yaptırmayı düşğnmüyorum kendimde yapabilirim.. çünkü artık sergvise hiç güvenim kalmadı eğer ki içine 1 litre yağ konulmuş olsaydı yağı kontrol ettiğimde karter kuru olmazdı motorun yağ kaçırmadığına eminim ha yakmış olabilir dicem hiç duman vs. görmedim çok dikkat etmeme rağmen.
gezi işine gelince 2 haftada 1 gün iznim var izinli günlerimde uzun yol yapmayı seviyorum. Tabiki 1 günde gidilip dönülebilecek kadar uzun
eğer yolun düşerse Akdeniz dondurma da çalışıyorum 100. yıl şubesine beklerim..
---------- Post added at 11:03 ---------- Previous post was at 10:59 ----------
bu
ybr gerçekten ilginç bir motor maşallahı var..( ihtiyacından az bir yağla
125 km/h) dediğinizi yapıcam bugün yağı fazlaysa tam 1 litre olarak ayarlarım ilgiziniz için tşkrler.
motorun yağına bakarken motoru orta sehpaya alıp yağ çubuğunu sıkıp sonra açarak bakın....
-
15 Temmuz 2011, 14:12
yine ybr sayfasını renklendirmek bana düştü.... can sıkıntısından hava filitresi temziliği yaptım.... benim küçük cünyır poyraz da bana yardımcı oldu.. poyraz a koca bir maşallah....
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------
Uploaded with ImageShack.us
-
15 Temmuz 2011, 14:51
Maşallah, Allah bağışlasın. Tıpkı babası. Geleceğin YBR'cisi mi olacak?
Gerçi o zamana YBR kalırmı bilmem..
-
15 Temmuz 2011, 15:07
stepfunk adlı üyeden alıntı
Maşallah, Allah bağışlasın. Tıpkı babası. Geleceğin YBR'cisi mi olacak?
Gerçi o zamana YBR kalırmı bilmem..
amacım bunu poyraz a bırakmak.... büyük makineler varkan sat dediler sırf bu yüzden satmadım..... 4 yaşında şuan 8*9 yaşında kullanmaya başlar... ben o yaşlarda başladım.... ben zaten yakında bmw gs 650 alacağım.... ama askerden gelince....
-
15 Temmuz 2011, 15:23
amacım bunu poyraz a bırakmak.... büyük makineler varkan sat dediler sırf bu yüzden satmadım..... 4 yaşında şuan 8*9 yaşında kullanmaya başlar... ben o yaşlarda başladım.... ben zaten yakında bmw gs 650 alacağım.... ama askerden gelince....
Yetiştiriyorsun yani afacanı Allah hepsine uzun ömür versin.
Benimde 4-5 senelik hedefimde var BMW. YBR'yi satmadan alabilirsem tabi..
YBR evladiyelik makine gerçekten.
-
15 Temmuz 2011, 15:33
Yetiştiriyorsun yani afacanı
Allah hepsine uzun ömür versin.
Benimde 4-5 senelik hedefimde var BMW.
YBR'yi satmadan alabilirsem tabi..
YBR evladiyelik makine gerçekten.
ben nakit alamam zaten .... nasip kısmet olursa kredi ile alırım.....
-
15 Temmuz 2011, 15:43
ben nakit alamam zaten .... nasip kısmet olursa kredi ile alırım.....
El mahkum krediye zaten, başka türlü çok zor. Etimiz belli budumuz belli..
-
15 Temmuz 2011, 17:40
El mahkum krediye zaten, başka türlü çok zor. Etimiz belli budumuz belli..
askerden gelince kendi işimi kuracağım.... şuan tüm plan ve projelerim ona yönelik.... bir turizm firması kurup bir servis otobüsü alıp saban akşam servis hafta sonları ve bayramlarda sehirler arası yolcu nakliyatı şeklinde olacak... durum böyle olunca şirket adına araç ve taşıt kredisi çok daha kolay ve çok daha masrafsız oluyor...
-
15 Temmuz 2011, 17:59
helal ramazan..
Allah bapışlasın ağa bu arada...
dün benzini fulledim 140 km sonra yarıya düştü depo biraz fazla yakıyor gibime geldi...
rodajdan kaynaklı bir durummudur?
-
15 Temmuz 2011, 18:07
-unnamed- adlı üyeden alıntı
helal ramazan..
Allah bapışlasın ağa bu arada...
dün benzini fulledim 140 km sonra yarıya düştü depo biraz fazla yakıyor gibime geldi...
rodajdan kaynaklı bir durummudur?
rodaj dan kaynaklıdır... şuan motoru fazla sıkıştırma ara sıra yokla... 1000 km bakımını bekleme..500 ile 700 km arasında yağ değişimini yap... havalar sıcak.... çok basıp motoru dengesizleştirme... benim deponun yarıya düşmesi çok zor ama yarıdan sonra hemen bitiyoır....
-
15 Temmuz 2011, 18:11
yok ramazan sıkıştırmıyorum..
yokuş aşağı tatlı tatlı gaz veriyorum...
istanbula geleyim değiştirecem yağını inşaAllah...
bakalım...
sürüş açısından gayet tatminkar...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 437 kullanıcı var. (0 üye ve 437 misafir)
Bu Konudaki Etiketler