Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Mz etz251

REKLAM ALANI
    szr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr125
    Alıntı abbasyolcu777 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz yıllarca 4 zamanlı motorların cazibesine kapıldık kulaklarımız ne zaman 4 zamanlı bir motor sesi duysa bu ne diye bakardık çünkü çin mallarından önce 90 ların başında piyasada bizim ekonomik olarak alabileceğimiz mz, java, mobyleete, peugeot vardı dedem gününden kalma bmw ve benzerlerinin fiyatı bile iyiydi, mz dediğiniz gibi 2 zamanlıdır ama şimdi arkaya baktığımda onunla gittiğim yolları düşünüyorumda motormuş diyorum, ben 150 lik, 250-251 lik ve 301 kullandım, yüksek olmasından dlayı çok rüzgar alıyor ve kilosuda hafif geliyor en büyük şikayetim bu kullanacağın yerde muhakkakkarbüratör hava ayarı yaptır 2 zamanlı motorlar rakım ve nem oranından çok etkileniyor örneğin konyada 100 km de 3-3,5 lt yakıyorsa manisaya geldiğinde ayar yaptırmazsan 10 lt yakıyor arkana bakmadan binersin temizse
    Çok enteresan bi motor o zaman bu mz ler , ağırlıktan bahsedilmiş çok mu hafif , rüzgar yiyorsa ön tarafa bi cam taktırırız , yakıt tüketiminde de 3 kata kadar öyle bi fark olacağını sanmıyorum ki şuan bende çift zamanlı kullanıyorum öyle bi fark görmedim.

Birde bugün eski bi Mz kullanıcısı bi arkadşla görüştüm , uzun yolda biraz yorduğunu söyledi ama görüntü itibariyle rahat bi motosiklet görüntüsü var bilmiyorum yani

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Güzel motosiklettir MZ ler Kendi zamanlarının kralıydı şimdide çoğu motosikletten daha iyidirler
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Motosikleti
    Honda CBF 150 Honda Dylan 150
    Alıntı szr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki son verilere göre ne kadar yakıyordu , sonuçta 250 lik ve 2 zamanlı ama gerçekten bnm gibi 100 lükten başka bişeye binmeyen birisi için etkileyici bi performansı vardır heralde

http://www.sahibinden.com/1993_terte...QQdisplayitem?

Sizce bu ilandaki yakıt tüketimi gerçekçi mi
    O ilandaki motorun sahibi akrabamdır..

Gerçekten 3 Lt yakıyor motor defalarca denedik..çok seri ve hızlı 135-140 yapıyor..

Fiyat biraz pahalı ama deyer siz motoru görseniz tertemiz..

Motosikleti
    Alıntı izzet222 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O ilandaki motorun sahibi akrabamdır..

Gerçekten 3 Lt yakıyor motor defalarca denedik..çok seri ve hızlı 135-140 yapıyor..

Fiyat biraz pahalı ama deyer siz motoru görseniz tertemiz..
    Fiyatı bence gayet makul sonuçta made in german alıyorsun harbi alman ürünü
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Motosikleti
    korkut 250,O da doğru ya mükemmel bir makina yakıtları da çok değil

Motosikleti
    korkut 250,O da doğru ya mükemmel bir makina yakıtları da çok değil
    Kastamonuda bir arkadaşımda vardı .Senelerce bindi çok memnundu ..Bence çin motosikletlerinden çok çok iyi...

Motosikleti
    Alıntı korkut 250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kastamonuda bir arkadaşımda vardı .Senelerce bindi çok memnundu ..Bence çin motosikletlerinden çok çok iyi...
    Çin malı motosikletlerle Mz'i aynı cümlede kullanman bile yanlış

Mz'den sağlam motor tanımıyorum cub 90 hariç

Sergeant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 kle, 2007 kymco ck
    deli gibi yakıyor içiyor resmen ama seriliğini dayanıklılıgını arayacagım için değiştirmiyorum. enduro-racing-cross hepsi hepsinden biraz özellik var makinada. kaldırımdı çukurdu tümsekti bozuk yoldu dinlemez. kaza yap kaldır devam et. tekrar calıstırmana gerek yok düştükten sonra yerde calısmaya devam eder zaten. ölüsü bile kafa diker, bu hurdayamı biniyorsun diyen artçıyı bindigine pişman eder. kendine has sürüş zevkide cabası. abartmıyorum umarım makinamı
    Now the world is gone. Im just one.

Motosikleti
    Sergeant,Mz Etz 150 Suzuki AN 125 ile aynı yakıyor..Hangisi geçer sence ?

Motosikleti
    mondial 125 kt
    merhaba arkadaslar 2 zamnalı motor devrı bıttı artık bende mondıal 125 kt var kocaelıden tekırdağ'a kontak kapamadan gıttım 350km 10 lt yaktı

Motosikleti
    2005 kle, 2007 kymco ck
    Sergeant,Mz Etz 150 Suzuki AN 125 ile aynı yakıyor..Hangisi geçer sence ?
    şaka yapıyosun heralde mz tek teker takar an ye

Motosikleti
    kuzgun 59-41,Kt 125 ile 350 km'de 10 Lt yaktım diyorsun 2 zamanlı devri bitti diyorsun..fakat senin motor mz etz 150 ile aynı yakıyor ve mz etz 150 senin motoru 5.vitese ihtiyaç duymadan geçer

Motosikleti
    2005 kle, 2007 kymco ck
    kuzgun 59-41,Kt 125 ile 350 km'de 10 Lt yaktım diyorsun 2 zamanlı devri bitti diyorsun..fakat senin motor mz etz 150 ile aynı yakıyor ve mz etz 150 senin motoru 5.vitese ihtiyaç duymadan geçer

üstad ama arkadasın dedigide dogru 2 zamanlı devri bitti çinlilerin devri başladı malesef o kadar kötü durumdayız mondial - asya vs. bu motorların 5 yasını goren modeli olacakmı merak ediyorum MZ ler yine yollardayken..

Motosikleti
    94 model 251 mz
    arkadaslar kım ne derse desın mz ler hep ayrı olacaktır ıster daga cık ıster asfaltta gıt herzaman ayrı bı surus keyfı vardır. saglamlık konusunu tartısmıyorum bıle.
    ben ılk motorla 4 yıl once tanıstım ve ılk motorumda 251 mz hala onu kullanıyorum (acemılıkler devırsız kullanmalar ) herseye ragmen tas gıbı saglam burda da resımlerı var mz sahıplerı baslıgı altında 13 yada 14 . sayfada mavı renktekı motorsıklet 4 yıl boyuncada yaptıgım masrafta 1 tane yenı bujı aldım ve 2 kez de sambıyel degıstırdım daha bı motordan ne ısteyebılırımkı parcası ucuz ve bol saglam bı makına
    yolun dogru ıse herzaman savas

Motosikleti
    mz 251
    125 kt 350 km de 10 litre cok yakmış hatta köpürtmüş bende 251 mz var oda 10 litreyle 320 km ğidiyor biliyorsun iki zamanlı 250 cc şimdi hanğisi cok yakmış mz bir klasik

ayrıca kt 125 mz le mukayese bile edilemez sinyaller plastik far plastik ön tarafta bir dalsan paramparca olur ön takım titreşim cok titremekten motorun her yeri kırılıyo
    müzisyen agırsiklet şampiyon

Motosikleti
    Sergeant,Mz'i hiçbirine değişmem alıp bir kenara koymayı düşünüyorum.

Motosikleti
    Arkadaşlar kendine göre her motosiklet iyidir ama mz leri çin motosikletlerle kıyaslamayın o bir alman ürünü herkez bilirki dünyada otomobil olsun motosiklet olsun onlardan sağlam yapan yoktur kaliteden asla ödün vermezler.Şimdi arkadaşın dediği gibi 5 sene sonra 92 model mz yine yollarda olur ama çin motosikletleri için aynı şeyi söylemek zor ..Amacım çin motosikletlerini kötülemek değil ama öbürü alman ürünü doğruya doğru yani....

Motosikleti
    mz etz 251
    flowcunun da bir 251 i var kankı uçakla aynı gidiyo mz alacaksın tabiiki motoru dinleyince rahatla kıyas yapmayın diğer motorlarla motor zevk verecek bir kere ...çek çek al bide mz i çeekkk..bummmmm vııııııııı

KANUNİ 150 C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KANUNİ SEYHAN 150
    arkadaşlar mz 251 benim eski kullandığım motordu. motor 1 litre benzin ile 20 km gidiyor şehir içinde kalkış hız süper 6 sene kullandım sadece debriyaj telini degiştirdim 7000 km yol yaptım banamısın demedi kanuni 150 cc aldım pişman oldum sattığıma alacak arkadaşa hiç tereddütsüz al derim cok sağlam motor surat ve hız buna paralel vibrasyon sıfır yani hiç düşünmeden alınacak bir motor bendeki 1999 modeldi kolay gelsin

İstanbulda bu mz 251 motorsikletlerin motoru ve parçalarını nerde bulabilirim? Tek motoru kaç kilodur? tek başıma taşıyabilrimiyim?

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler