aynen usta yazdıkların hepsi bende de oluyor ama karbiratörden değil gibi geliyor yani pislik olsa ısınıncada sorun yaşatırç
Abi bir çok motorda var ısınma ama sanki bizimki farklı yani motorun ısınması uzun sürüyor ve ısınıp stop edip bir 30-45 dk sonra bile binsen yine ısındırmak istiyor.Anlamdım gitti.Bazen işkenceye dönüşüyor.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
belkide kronik bi problem dir bu beyler çünkü gerçekten bazen büyük tehlike oluyor ani hızlanmalarda gazı açınca yığılıyor motor. anlamadım gitti :S bu olayı keeway servisine bi danışmak lazım aslında gelince motoru götürüp servise bırakıcam benim amortisörler aşırı sert gerçekten çok komforsuz en yukarı aldı usta bundan daha yukarı çıkmaz dedi ama hala sert artçı olarak binen bütün arkadaşlarım bundan şikayet etti ki zaman zaman ben de şikayetçi oluyorum ve sanırım salıncaktan ses geliyor yaylanınca gacur gucur aşırı sinir bozucu bişey
Süspansiyonlarıı bilmiyorum ama benim zincir çok dandik çıktı hep bollaştı zincir attı arka çataldan gerdirdim yer bitti bollaşma bitmedi en sonunda bakla çıkardım ancak öyle kısaldı.
Pek normal değil evet ama ısınmanın haricinde bir promlem çıkarmıyor.Isınmayıda nasıl halledicez hiç bir fikrim yok her ustada yapamaz gibi geliyor.Mfm dediği gibi kronik sanki.
ben zincirde bi sorun yok 2000 km oldu daha ilk defa yağlamıştım gelmeden önce sonra bi 50 km falan yaptım bıraktım ona rağmen zincirle alakalı bi sıkıntım yok ama süspansiyonlar bak bak bu duvark kadar sert görüyomusun aynen böyle çukura girdim mi böyle zıplıyorum hızlı giderken
O senin zincir daha yeni 6000-7000 km gelince birde görüşelim.Benim motor 7500 km de.Benim sorunum bide uzun yolda bacaklarım ağrıyor.
7000 KM de şu an zincirde hiç problem yaşamadım şu an bile gayet gergin
(en fazla 1000 km bir temizliyorum)
amaortisör ise o konuda haklısınız çok sert bende olabildiğince düşürdüm ama pek fayda etmedi hatta şimdi çamurluğa sürtmeye başladı kötü bi gıcırtı sesi var ısınma sorunu ise kışın normal olarak biraz beklemek gerekiyor ama normal bi mevsimde sorun yok
dostum ozaman sorun bizim motorlarda çünkü gerçekten benimki yazında öyleydi kışında öyle çalıştığı zaman gazı yavaş yavaş açıyorum motor boştayken böyle bi devir düşüyo gazı açnca stop edicek gibi oluyor biraz daha açıyorum alıyor gazı devir yükseliyor bu ısınana kadar bir süre devam ediyor sonra tıkır tıkır çalışıyor sorunu anlayabilmiş değilim neden olabiliceği konusunda bir fikri olan varsa paylaşsın lütfen.
pratik bir çözüm olmuş güzelde olmuş
bende bir çözüm düşünüyordum çamurluklar için hatta aklıma kawasaki drifter
tarzı birşey yapmayı düşünüyordum birazda araştırdım reklamcıların kullandığı
bazı tekniklerle bir kalıp oluşturup bir şeyler yapmayı düşünüyorum
plakayıda tekerleğin sol alt tarafına app yaptırmayı düşünüyorum
tabi bunlar şimdilik düşünce gerçi photoshop ta görsel olarak güzel görünüyorda ancak parasal olarak değeceğine karar verirsem uygulamaya geçerim
Arkadaşlar, hepinizi gurubumuza bekliyoruz
http://www.facebook.com/group.php?v=...d=302120076000
macit 2600 tl, 12 ay sifir faiz ...
http://www.sahibinden.com/mondial_25...XQQdisplayitem
ramzey 250cc 3300 tl, 12 ay sifir faiz...
http://www.sahibinden.com/12_ay_sifi...XQQdisplayitem
land 6400 tl
http://www.sahibinden.com/keeway_ank...XQQdisplayitem
yeni distributor gazlamis gidiyor, ah motomax nerdesin 3800 tl ye supershadow satiyordu
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
millet ben landcruiser arıyorum 2.el temiz kazasız veya senetle sıfır veya 2. el satan biyer bilgisi olan varmı sezon başlayıp fiyatlar yükselmeden almak istiyorum...
yahu foroumda hiçmi land cruiser kullanıcısı kalmadı yoksa havalar soğuk diye kimse motora binmediğinden burayladamı ilgilenmiyo:D
motorlarda bu ilk çalıştırmadan sonra stop etme problemini çok basıt bir şekilde çözebilirsiniz. Karbüratörün üstünde rölanti ayar vidası vardır soğuk havalara rolantiyi biraz yükseltirseniz motor ısınana kadar stop etme problemini çözmüş olursunuz.
HAYAT; İSTEMEDİĞİMİZ HALDE BAŞIMIZA GELEN HERŞEYDİR
Arkadaşlar ben supershadow kullandım 1 sezon yaz-kış, yazın tık demeyen motor kışın çok uğraştırdı beni ve söylenilen soğuk havada geç ısınma zor çalışma stop etme hatta bazen inatla çalışmama (vurdurma denilen usulle uğraşmama rağmen) bu durumları yaşamış biri olarak kronik sorunlu bir makina dersem hakkını yemiş olur muyum bilemiyorum. Şimdi bazı arkadaşlar kötülediğimi sanmasınlar bir arkadaşımla beraber 2 tane aldık bu shadowlardan ama yazın kullanmak için ideal son bahar mevsiminden sonra garajda tutulması gerekli diye düşünüyorum diğer arkadaşım daha çok uğraştı kendi shadowuyla.Land de aynı motoru kullandığı için aynı durumlar görüyorum ki onda da mevcut malesef umarım bulduğunuz çözümler kalıcı olabilir en azından kullandığınız müddetçe.
Kalbi olan tek kız Kupa kızıdır
arkdaşlar bende bgün aranıza katıldım sonunda aylardır takip ettiğim motorumu aldım:D
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)