Herkese merhaba,
İlk mesajımı okuyorsunuz
10 Kasım 2008 günü (aynı zamanda evlilik yıldönümümde) ikinci motorum olan Land Cruiser 250cc mi aldım. Yani tam 44 gün önce. Bu 44 günde 3500KM yol yaptım bu motorla. Bunun 2000KM si eşimle beraber çıktığım Akçay (Balıkesir) - Belek (Antalya) gidiş dönüşü oldu. Gaz hortumlarından birinin kelebeği gevşediği için benzinim erken bitti ve İzmir _ Aydın otoyolunda 10-15 dakikalık bir yolda kalma durumu yaşadım, bunun dışında hiç bir zaman beni yolda bırakmadı evladım. Yalnız bir önemli problemim oldu bu güne kadar, o da şudur ki; zincirde inanılmaz bir egzantrik oluştu. Biri önceden tanıdığım iki usta zincir dişli takımının değişmesi gerektiğini söylerken, Edremit'teki servisi Bayram usta bol yağlı kullanmam gerektiğini ve zamanla kendiliğinde geçeceğini söyledi. Deneyimli bir iki arkadaşımsa uzun şafta uygun standart zincir bulamadıklarından ek yaparak uzattıklarını, eklenen baklaların da diğerleriyle tam bir uyum içinde olmayabileceğini söyledi. Böyle bir durum başına gelen bir arkadaş varsa lütfen bilgi versin. Bunun dışında dediğim gibi hiç bir göze batar problemim olmadı.
Motor çok kuvvetli. Düz yolda 125-130KM/s görebiliyor. Hafif rampada yaptığım 140KM/s de ise +130 lu hızlarda önde ciddi vibrasyon oluşuyor. (Bu değerler otobanda, cidden düzgün asfaltta alınmış değerlerdir) Özellikle 120KM/s hıza kadar vibrasyon hemen hemen hiç yok.
95 oktanlık benzinle deposu 42YTL ye doluyor, şehir içinde KM de 12-13 kuruş yakarken, şehir dışında KM de 8-9 kuruşa kadar düşebiliyor yakıt tüketimi.
Motorun kullanımı çok rahat. Ancak ıslak asfaltta orjinal lastikleri ile sürüyorsanız dikkatli olun fena halde kayabilirsiniz. Kuru asfaltta yol tutuşu gayet güzel.
Motorda tecrübem arttıkça sizinle paylaşmaktan zevk duyacağım.
Saygılar