mutlaka önümüzdeki sezon ayarlayalım izmir tarafına bi kamp kursak fena olmaz ?
tuense sen neredensin ?
Arkadaşlar merhaba tekrardan. Motoru aldık ama hala buralardayız Ben bu mesajı motoru almayı düşünen arkadaşlar için yazıyorum. Motoru alalı 5 ya da 6 gün oldu. Motorumdan şu ana kadar çok memnunum. Almadan önce aklımdaki şeylerin çoğu da olumlu bir hal aldı su anda. Bi kere kontrolu hiç de abartıldığı kadar zor değil. Benim biraz da boyum uzun, ayaklarım yere tam basıyor. Ayrıca ilk motor deneyimim ama Honda'da Eğitim aldım (Seviye 1), yine de çok rahat. Ayrıca trafik de bayağı millet bakıyor, haberiniz olsun. Kullanım pozisyonu biraz zor ama alışana kadar. Ne bileyim, almak isteyen arkadaşlar gercekten bu motoru istediğine eminseniz bence harika bir motor.
167 cm ile kullanabilir miyim biri kullanırsın diyor biri kullanamazsın diyor.. :( (tecrübem yok.. :( )
Bende alalı yaklaşık 2 ay oldu. Daha öncesinde hiç deneyimim olmadığı halde çabuk alıştım şimdi hiçbir sıkıntı yaşamıyorum kullanırken. Şehiriçi ağırlıklı kullanacağım için 125 cc yeterli olur diye düşünerek aldım ve şehiriçinde fazlasıyla yetiyor. Ancak şehirdışında yüksek hızlara çıkarken zorlanıyor özellikle 90 km/h dan sonra. Bu açıdan sollamalar biraz sıkıntı oluşturabilir. Yokuş yukarı 60 dan sonra hızlanamıyor gibi birşey. Şehiriçi kullanım için ideal olduğunu düşünüyorum. Uzun yolda sahibini üzebilir. Almayı düşünenler bu motorun 125 cc olduğunu unutmasınlar bunu hesaba katarak alsınlar. Ayrıca disk kilidi bagaja zar zor sığıyor cebinde falan taşımak zorunda kalıyorsun.
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Uzun süredir forumun sessiz takipçisiyim. İnanın motor işine sıfırdan başladım ve sizlerden çok şey öğrendim bu yüzden forumda paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim.
Neyse lafı fazla uzatmayayım iki aya kadar nasipse motor alacağım. Yola ilk Cbr125 ile çıktım fakat sonradan yzf ye yöneldim ve şu an neredeyse yzf de kesin karar kıldım diyebilirim. Kafamı kurcalayan tek birşey geçen arkadaş yzf r125 40 bin 50 bin km ye geldiğinde ölür biter ama honda 100 binde tık demez dedi. Bu doğrumudur bilgi verirseniz çok sevinirim inanın baya takıldım bu söylentiye
Hocam kullanmasına kullanırsın da biraz sıkıntı yaratabilir. Yani durduğun zaman falan motoru tek bacağının üstünde tutman gerekebilir. Ama daha deneyimlii arkadaşlar daha kesin bilgi verir diye düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
Vallahi arkadaşım ne Honda ne de Yamaha seni 50.000 falan üzer. Kaldı ki Yamaha dayanıklılığı ve kalitesi ile - hem parça hem de motor dayanıklılığı -ünlüdür. Yani naçizane düşüncem sen kulak asma. Bu arada 50.000 tabii ki motor yorulur vs. ama bu da normal olacak bişeydir. Az değil 50.000 km fakat sen bakımlarını tam yaptır, gerisi çok da sıkıntı olmaz.
benide alın aranıza bende gidicem zaten izmire önümüzdeki sezona daha çok var gerçi ozamana kim kala kim öle tek gezmekten solo takılmaktan bıktım yav koskaca istanbulda gezecek kimse yok veya ben bulamıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------
2 gün önce bakırköy sahil yoluna doğru giderken bir tane beyaz yzf gördüm kenarda bekliyordu .sanırım bayandı tam dikkat edemedim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------
sen yzf yi 50000 km kullanacağını gözüne kestiriyormusun bence takma kafana belli zaman sonra zaten yetmeyecek sana yzf
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------
yav nedir bendeki bu yzf aşkı çözemedim gitti tamam diversion f harika bir makina .onun yeri çok farklı . ama ilk aşk mı derler ilk aşk hiç bir zaman unutulmuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------
istanbulda yokmu yzf ciler bir buluşma yapsaydık iyi olurdu siyahlar beyazlar mavi renkli yzf ciler nerdesiniz
megelli 250 r nasıldır? ya da bundan sonra ne alabilirim bütce kısıtlı para ekleme imkanım yok 8400 en fazla
Benim yzf almamda ki sebep budur abi işte. İçimde kalmasın diye aldım ve iyi ki de almışım. Allah nasip ederse KTM Duke 200 abs de almayı düşünüyorum ilerde sırf içimde kalmasın diye.
hellboys, biraz daha sabret bence bakarsın Yamaha bir güzellik yapar ;) Megelli hakkında forumdan okuduklarım dışında fikrim yok ve görüş belirtemeyeceğim.
yzf r 125 ten inip megelliye binme.
motor motor değil. her türlü problem cıkıyor forumu takip ediyorum. distributr pek sallamıyor.
servisler mondialin kübanın servisi ilgi alaka sıfır.
parca kalitesi çin malı, yzf den daha küçük gözüküyor motorun tamamına baktıgında.
o paraya hyo alınır cbr 250 alınır kawa alınır.
megelli alacagıma 5 yaşında hyo gtr 250 ye binerim daha iyi
megelli mi git köprüden atla intihar et daha iyi sakın öyle bir hata yapayım deme.)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:55 ----------
sen cc büyütmek istiyosun biliyorum bütçende kısıtlı ise hem büyük cc hemde uygun fiyatlarla bir gir bak sahibinden. com a kawasaki er-6f ler 2006 modeller 10000 tl den başlıyor. bir düşün derim.
örnek bir link atim sana şuan satışta
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...35472361/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...26918401/detay
yzf de seleyi alçatmak mümkün mü özel ayarı var mı yoksa biraz uğraşmak mı gerek
http://www.motosiklet.net/forum/supersport-superbike/96336-boy-sorunu-icin-yardim.html
bu konuda, konuyu açan arkadaşa, boyu için, bayii amartisörü kısaltabildiklerini söylemiş.
böyle bişey olabilir mi..?
cevaplarınız için teşekkürler orhan abi sanırım er6 n düşünücem kış ayında alırsam daha mı avantajlı olurum ? Bu arada tiger egzoz almıştım 2-3 haftalık satıyorum almak isteyen ulaşabilir.
Şimdi ben ybr125 250 bin km kullandım desem inanmazsın hiçte sıkılmadım, sonra gidim birde yzf alayım dedim 1 aylık motor daha 1500 2000 km de aldım 6000 km oldu. Nedense bundanda hiç sıkılacağımı sanmıyorum. Birde daha öncede demiştim ben hızdan daha çok kaliteye ve tasarıma nedense ilgi duyuyorum. Beni üzmesin heryere götürsün ondan kral makina yok bide az yaksın bir çıktığımda antalya yapıp geleyim mesela istanbuldan. Öyle birşey işte.
Bu arada İstanbulda çok Yzf'ci var benim gibi lakin bu foruma nedense kimse takılmıyor hangi foruma takılıyorlarsa diyiverinde bizde gidek oraya.
Bu arada herkes profil kısmına şuanda hangi memlekette olduğunu yazarsa daha iyi olur arkadaşlar. Facebook ve whatsapp gruplarıda kurulabilir. Lakin ben birtane kurmuştum ama pek fazla ilgilenemiyorum. https://www.facebook.com/Yzfr125.Turkey?fref=ts
Eksozu satan arkadaş tiger eksoz hangi model ve nekadar istiyorsun arkadaşım.
Geçen hafta motofestteydim 1 beyaz plakalık sökülmüş alt taraftaydı bir gri birde mavi beyaz yzf vardı buradan birilerinemi aitti.?
Bir kaç resimde benden gelsin.
---------- Post added at 22:35 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
Bu adam bizim kullandığımızdan farklı bir motormu kullanıyor. Benim motor düz yolda böyle gitsin ömür billah bu tiple satmam..! :D
Ne kadar çoraksa toprağım, ne kadar yalnız ve kimsesizsem, bilirim en az o kadar da eğilmezdir boynum.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)